Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizaciju pisama za masovno slanje pošte

Korišćenje objedinjavanja pošte za personalizaciju pisama za masovno slanje pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada imate masovne pošte za slanje osobama na listi slanja, možete da koristite za objedinjavanje pošte da biste kreirali grupu personalizovane slova. Svako slovo koje je proizveo ima identične raspored, oblikovanje, teksta i grafike. Samo određene odeljke slova se razlikuju i su personalizovane.

Postoje tri datoteke uključene u kreiranje i štampanje pisama koristite objedinjavanje pošte:

 • Glavni dokument
  ovaj dokument sadrži teksta i grafike (logotipa ili slike, na primer) koje su identične za svaku verziju objedinjenom dokumentu. U telo slovo je primer identične sadržaja.

 • Liste slanja
  ovo je izvor podataka koji se koristi za popunjavanje informacija u pismu. Liste slanja ima imena, na primer, i glavni dokument je pismo koje će biti poslato imena na listi.

 • Objedinjenom dokumentu
  ovaj dokument je kombinacija u glavni dokument i listu slanja. Objedinjavanje pošte povlači informacija iz liste slanja i stavlja ga u glavni dokument, što je pismo u personalizovanom za svaku osobu.

Možete da saznate više o tome kako funkcioniše za objedinjavanje pošte za slova u sledeći video zapis koji je deo kursa za obuku.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

1. korak: Priprema glavnog dokumenta

Pre nego što započnete objedinjavanje pošte, pripremite pismo. Ako ste ostalima da znate o nadolazećem događaju, na primer, uključite ime, datum, vreme i lokaciju događaja. To je detalje koji treba da bude važan svim primaocima pismo.

 1. Na kartici pošiljke , u grupi Započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite objedinjavanja pošte > pisma.

  U programu Word, na kartici pošiljke, odaberite stavku Započni objedinjavanje, a zatim odaberite opciju.

 2. U Word, otkucajte telo slova (primer sledi) koju želite da pošaljete svima.

  Uzorak pismo u programu Word sa bel koristi za objedinjavanje pošte.

2. korak: Podešavanje liste slanja

Listu slanja je izvor podataka. To može biti u Excel unakrsnu tabelu, direktorijum Outlook kontakata, baze podataka Pristup ili Office listu adresa. Ona sadrži zapise tu Word koristi da izvučete informacije iz da biste napravili pismo.

Saveti

 • Ako nemate liste slanja, možete da ga kreirate tokom objedinjavanja pošte. Pre nego što počnete proces objedinjavanja pošte, prikupite sve zapise podataka i dodate ih sa izvorom podataka.

 • Ako koristite unakrsnu tabelu Excel , uverite se da kolone za ZIP kodove ili poštanske brojeve oblikovan kao tekst tako da ne biste izgubili nula.

 • Ako želite da koristite Outlook kontakte, proverite da li je Outlook podrazumevani program za e-poštu.

Korak 3: Vezu liste slanja u glavni dokument

Sada ste spremni da biste otvorili izvor podataka za liste slanja i povežete je pismo.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Početak objedinjavanja pošte odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite opciju.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi započinjanje objedinjavanja, odaberite stavku izbor primalaca, a zatim odaberite stavku kucanje nove liste

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako nemate listu slanja, odaberite Otkucajte novu listu i napravite je.

   ili

  • Ako se lista slanja nalazi na Excel unakrsnom listu, u Pristup bazi podataka ili u drugom tipu datoteke sa podacima, odaberite stavku Koristi postojeću listu. Zatim potražite listu i odaberite Otvori.

   ili

  • Ako koristite Outlook kontakte, izaberite stavku Odaberi iz Outlook kontakata.

 3. Odaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao.

 4. U polju Ime datoteke otkucajte ime datoteke, a zatim odaberite stavku Sačuvaj.


Uređivanje liste primalaca

Ako ste kreiranje i štampanje pisama za sve osobe na listi, izaberite stavke „korak 4: dodavanje personalizovanog sadržaja pismo”. Ako želite da pošaljete slova ljudi koji žive, na primer, 20 milja od događaj koji ste hostinga, onda koristite filter kao što su ZIP kôd ili Poštanski broj da biste suzili listu.

 1. Odaberite stavku Uredi listu primalaca.

  U sklopu objedinjavanja pošte u programu Word na kartici „Pošiljke“, u grupi „Započinjanje objedinjavanja pošte“ odaberite stavku „Uredi listu primalaca“.

 2. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena svake osobe koja želite da primate e-poruku.

  Izbor redova potvrdom izbora u polju za potvrdu

U dijalogu Primaoci objedinjene pošte postoje opcije za sužavanje obima liste primalaca. Dve najčešće korišćene opcije su da sortirate i filtrirate listu da biste lakše pronašli imena i adrese.

U Word dokumentu za objedinjavanje pošte odaberite stavku „Uredi primaoce“, pa odaberite opciju u dijalogu „Primaoci objedinjene pošte“, u okviru „Pročisti listu primalaca“.

Više informacija potražite u članku Sortiranje i filtriranje podataka za objedinjavanje pošte.

Korak 4: Dodavanje personalizovanog sadržaja pismo

Dodavanje sadržaja u pismo koji je drugačiji za svaku osobu koja ga dobija — na primer, njihova imena i adrese. Najbolja praksa za dodavanje ove detalje je za umetanje polja za objedinjavanje pošte u glavni dokument.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje polja odaberite Adresni blok.

  U sklopu objedinjavanja pošte u programu Word na kartici „Pošiljke“, u grupi „Pisanje i umetanje polja“ odaberite stavku „Adresni blok“.

 2. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za ime će se prikazivati u pismu.

  Opcije za adresni blok

 3. Odaberite stavku U redu.

  Napomena: Da biste videli kako će izgledati sa adresom u pismu, u okviru Pregledodaberite stavku Pregledaj rezultate. Odaberite sledeći Dugme „Sledeći zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte ili prethodno Dugme „Prethodni zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte dugme zapisa da biste se kretali kroz zapise u izvoru podataka.

 4. U grupi pisanje i umetanje odaberite Red za pozdrav.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite red za pozdrav.

 5. U dijalogu Umetanje reda za pozdrav odaberite format koji želite da koristite.

 6. Odaberite dugme u redu da biste umetnuli polje za objedinjavanje u pismu.

 7. Odaberite stavke datoteka > Sačuvaj da biste sačuvali slovo (primer sledi) pravite za objedinjavanje pošte.

  Uzorak pismo za objedinjavanje pošte u programu Word koji prikazuje polje „Adresni blok” i „red za pozdrav” polje.

Da biste umetnuli druge prilagođene informacije u slovo sa liste slanja, pogledajte članak Dodavanje polja za objedinjavanje pošte jedno po jedno.


Potvrda imena polja za objedinjavanje

Proverite da li Word pronalazi imena i adrese sa liste slanja.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pisanje i umetanje polja odaberite Poređenje polja.

  Savet: Objedinjavanje polja takođe može da se otvori iz dijaloga Umetanje adresnog bloka koji ste koristili za dodavanje adresnog bloka u glavni dokument.

 2. U dijalogu Poređenje polja, potvrdite da se polja zapisa koja se pojavljuju na listi podudaraju sa imenima naslova kolona za zapise u izvoru podataka liste slanja.

  Dijalog „Poređenje polja“

  Napomena: Postoje dve kolone u dijalogu. Leva kolona je lista uobičajenih imena u zapisu preduzeća, na primer. Desna kolona je ime polja za uobičajeno ime koje je mapirano na naslov kolone u datoteci izvora podataka.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se prikazana polja imena podudaraju sa naslovima kolona koje ste koristili za zapise u izvoru podataka liste slanja, nemojte ništa da radite.

   ili

  • Ako se pojavljuje (ne podudara se) u imenu polja za koje ste očekivali da se podudari sa naslovom kolone u izvoru podataka, kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite ime polja u izvoru podataka liste slanja. Ponovite po potrebi.

 4. Odaberite stavku U redu.


Oblikovanje polja za objedinjavanje pošte

Da biste promenili font, veličinu ili prored objedinjenog sadržaja, izaberite ime polja za objedinjavanje i unesite željene izmene.

 1. Na kartici Pošiljke, u grupi Pregled rezultata odaberite Pregled rezultata da biste se prebacili iz objedinjenih rezultata nazad na polja za objedinjavanje pošte u vašem pismu.

  U programu Word, na kartici „Pošiljke“, grupa „Pregled rezultata“.

 2. Odaberite ime polja za objedinjavanje.

  Izabrano polje „Adresni blok“

 3. Na kartici Početak izaberite željeni font i veličinu fonta.

  U programu Word, na kartici „Početak“ izaberite font i veličinu fonta.

 4. Na kartici Raspored na stranici (Word 2013) ili kartici Raspored (Word 2016), odaberite željeni razmak između pasusa.

  Podesite razmak u programu Word, na kartici „Raspored na stranici“.

  Napomena: Pošto Word tretira svaki red u adresnom bloku kao pasus, možda ćete želeti da smanjite razmak između redova.

Korak 5. Pregled i štampanje pisama

 1. Odaberite Pregled rezultata, a zatim odaberite Sledeće Dugme „Sledeći zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte ili Prethodno Dugme „Prethodni zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte dugme zapisa da biste se uverili da imena i adrese u telu pisma izgledaju kako treba.

  Savet:  Da biste otišli na početak liste, odaberite Prvo Dugme „Prvi zapis“ za pregled rezultata objedinjavanja pošte dugme zapisa, a da biste otišli na kraj liste, odaberite Poslednje Dugme „Poslednji zapis" za pregled rezultata objedinjavanja pošte. dugme zapisa.

 2. Odaberite stavke Završi i objedini > Štampanje dokumenata.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi završi, odaberite stavku završi i objedini, a zatim odaberite opciju.

Korak 6: Čuvanje personalizovane pismo

Kada sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, ostaje u vezi sa liste slanja tako da možete da ga koristite za vaš sledeći masovno slanje pošte.


Da biste ponovo koristili dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite da kada Word će od vas zatražiti da biste zadržali vezu.


Da biste promenili adrese u dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte i odaberite stavku Uredi listu primalaca za sortiranje, filtriranje i odaberite određene adrese.

Dodatne informacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×