Korišćenje kontakt kartice u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koju ste primili e-poruku iz potencijalnog klijenta koji se bave neki od vaših proizvoda. Iz njena poruka, znate da ona vam je dodeljena, a vi imate dovoljno informacija za kreiranje glavnih zapis za ovaj kontakt. Korišćenje Kontakt kartice da biste kreirali zapis u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Ovaj članak opisuje funkciju kontakt kartice u Menadžer za poslovne kontakte za Outlookkako možete da ga koristite i kako da izaberete podatke prikazane na kartici.

U ovom članku

Šta je to kontakt karticu?

Kreirajte zapis sa kontakt kartice

Odaberite polja koja se prikazuju na kontakt kartice

Šta je to kontakt karticu?

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook se prilagodila funkciju Kontakt karticu za Microsoft Outlook 2010 da uključite informacije specifične za poslovne podatke. Vrh Kontakt kartice se pojavljuje kada kliknite desnim tasterom miša ili postavite kursor (hover) adresu e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu na kontakt ili poslovni kontakt zapis i bilo kog mesta koja se prikazuje indikator prisutnosti, kao što su obojene tačke u sistemu Office Communicator.

top portion of contact card

Kontakt kartica je još jedan način da biste pristupili neke važne poslovne zadatke. Na kartici prikazuje osnovne podatke o kontaktu, uključujući radno mesto i sektor, brojeve telefona i zakazanim događajima osobe u kalendaru.

contact card

Na Kontakt karticu, možete uraditi stvari koje mogu da uradim u Microsoft Outlook: slanje e-poruke kontaktu; pokretanje razgovora preko trenutnih poruka; ili pozvali kontakt pomoću programa Office Communicator. Kliknite na dugme Opcije da uradite više: traženje zapisa u adresaru, napravite zapis naloga ili poslovnog kontakta za kontakt ako već ne postoji zapis; Planiranje sastanka; upućivanje video poziva.

Napomena:  Office Communicator možda neće biti uključeni u instalaciji sistema Microsoft Office.

Vrh stranice

Kreirajte zapis sa kontakt kartice

 1. Da biste otvorili vrhu Kontakt karticu, kliknite desnim tasterom miša e-adresu.

 2. Postavite pokazivač na stavku Kreiranje Menadžera za poslovne kontakte, a zatim izaberite željeni tip zapisa kontakt ili poslovni kontakt koji želite da kreirate.

  Napomena:  Ako ste kreirali prilagođene tipove zapisa, ovo su uključene u listi.

  Izabrani obrazac se otvara sa neke od podataka na kontakt već uneli.

 3. Popunite obrazac, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj blizu & za skladištenje novi zapis.

Pre nego što kreirate zapis, možete da koristite funkciju za pretraživanje na Kontakt karticu da biste saznali da li je već zapis u bazi podataka za ovu osobu.

Vrh stranice

Odaberite polja koja se prikazuju na kontakt kartice

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager.

 3. Kliknite na dugme Prilagodi, a zatim kliknite na dugme Odaberite polja kontakt kartice.

 4. Na listi Izaberite zapis otkucajte kliknite na tip zapisa za koji želite da promenite na Kontakt karticu.

  Napomena:  Ako ste kreirali prilagođene tipove zapisa, ovo su uključene u listi.

 5. Na listi Dostupnih polja kliknite na polje, a zatim kliknite na dugme Dodaj da biste umetnuli novo polje.

  Napomena:  Možete da prikažete samo osam polja na kartici, tako da možda ćete morati da biste uklonili polja za prilagođavanje. Na listi polja na kontakt kartici kliknite na polje koje želite da isključite, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

 6. Da biste premestili polje nagore ili nadole na listi, kliknite na polje, a zatim kliknite na nagore ili nadole dugmad sa strelicama da biste premestili na polje na željeno mesto na Kontakt karticu.

 7. Ako želite da opozovete sve promene, izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti. Podrazumevane postavke prikaza za Kontakt kartice se vratiti u prethodno stanje.

 8. Kliknite na dugme U redu.

Promene će se pojaviti na Kartici Kontakt u roku od nekoliko minuta. Ako ne rade, možda ćete morati da ponovo pokrenete Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Napomene: 

 • Ako prilagođavanja ne odražavaju se na Kontakt karticu odmah, proverite da li prilagođene kartice za tip zapisa koji prikazujete.

 • Ako promene još uvek nisu vidljive u kontakt karticu kad verifikujete da promene koje su napravljene sa tipom zapisa koji prikazujete, ponovo pokrenite Outlook.

Promene koje izvršite na kontakt karticu neće biti izvezeni kao prilagođavanja programa Business Contact Manager.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×