Korišćenje izvedenih tabela i drugih alatki za poslovno obaveštavanje za analizu podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Preporučene izvedene tabele za vaše podatke

Kada želite da ima više smisla velikih količina podataka – da li je u radnom listu ili dostupni na drugo mesto – Excel pruža vam moćne alatke.

Možete da analizu podataka u jednu ili više tabela i da kreirate interaktivno i vizuelne izveštaje možete da delite sa vaše zainteresovanima.

Saveti za pre nego što počnete

  • Obavestite Excel preporučiti izvedene tabele    Da biste brzo prikazali podatke koje želite da analizirate u programu Excel, počnite tako što ćete izabrati izvedene tabele u rasporedu koje Excel preporučuje za vaše podatke.

  • Analiziranje podataka u više tabela    možete da ih analizirate podatke iz više od jedne tabele u izveštaju izvedene tabele u programu Excel, čak i ako ne koristite Power Pivot. Funkcionalnost modela podataka ugrađena Excel. Samo Dodavanje podataka u više tabela u programu Excel, a zatim kreirajte relacije između njih u izvedenoj tabeli ili Power View list. Opa! Sada imate Model podataka da biste dodali još mogućnosti za analizu podataka.

  • Prikazivanje podataka direktno u na interaktivnog izvedenom grafikonu    U programu Excel, možete da kreirate samostalno (razdvojena) izvedeni grafikon koji vam omogućava da vršite interakciju sa i filtriranje podataka direktno u grafikonu.

  • Iskoristite punu moć Power Pivot i Power View    Ako imate Office Pro Plus instaliran, pokušajte da koriste prednosti ovih moćnih programskih dodataka:

    • Ugrađene modela podataka može biti sve što treba da analizirate podatke u više tabela, ali Power Pivot vam pomaže da kreirate model složene podataka u zasebnom Power Pivot prozoru. Postoje neke razlike koje bi trebalo da uporedite pre nego što počnete.

    • Power View vam omogućava da uključite Power Pivot podataka (ili bilo koje druge Excel podatke u tabeli) u moćne interaktivnih izveštaja koji izgleda profesionalno. Samo kliknite na dugme Power View na kartici Umetanje da biste počeli.

Kreiranje izvedene tabele ili izvedenog grafikona.

Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka radnog lista

Napravite bolje poslovne odluke tako što ćete pogledati podatke iz različitih uglova u izveštaju izvedene tabele. Excel vam omogućava da počnete tako što ćete predlaže koji funkcioniše za vaše podatke.

Kreiranje izvedene tabele za analizu spoljnih podatka

Kada podatke koje želite da istražite je uskladištena u nekoj drugoj datoteci izvan programa Excel, kao što je Access baza podataka ili datoteka kocke Online Analytical Processing (OLAP), možete da se povežete tog spoljnog izvora podataka za analizu podataka u izveštaju izvedene tabele.

Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka u više tabela

Ako želite da analizirate podatke u više tabela, možete da uradite u programu Excel. Saznajte više o različitim načinima za kreiranje relacija između više tabela u izveštaju izvedene tabele za moćna analiza podataka. U pozadini, Excel kreira Model podataka.

Saznajte kako da koristite modela podataka u programu Excel 2013

Pre nego što počnete samostalno, možda je korisno da pratite uputstva u ovom uputstvu da biste napravili uzorak izvedene tabele u programu Excel koja kombinuje podatke iz više tabela u modelu podataka.

Koristite listu polja da biste prikazali podatke u izvedenoj tabeli

Nakon što kreirate izvedenu tabelu na osnovu podataka radnog lista, spoljne podatke ili više tabela, možete da pristupite liste polja za dodavanje, raspoređivanje i uklanjanje polja u izveštaju izvedene tabele u bilo kom trenutku.

Pravljenje izvedenog grafikona

Za vizuelnu prezentaciju, možete da kreirate izvedeni grafikon sa interaktivne kontrole filtriranja tako da možete da ih analizirate podskup podataka. Excel možete čak i preporučiti izvedeni grafikon za vaše podatke. Ako želite samo interaktivnog grafikona, ne morate da prvo kreirate izvedenu tabelu.

Brisanje izvedene tabele

Kada želite da izbrišete izvedene tabele, je da biste izabrali celu izvedenu tabelu pre nego što pritisnete taster Delete, čak i kada ima mnogo podataka – ovaj članak pruža brz način da biste izabrali za celu izvedenu tabelu.

Promena oblikovanja izveštaja izvedene tabele

Dizajniranje rasporeda i oblikovanja izvedene tabele

Pošto kreirate izvedenu tabelu i dodajte polja koja želite, možete da promenite raspored da biste olakšali čitljivost i izvedene tabele. Jednostavno odaberite raspored na različite izveštaj za trenutnu raspored promene.

Menjanje stila izvedene tabele

Ako vam se ne svidi izgled izvedene tabele kada je kreirate, možete izabrati drugi stil. Na primer, kada imate mnogo podataka u izvedenoj tabeli, može da pomogne ako prikažete naglašene redove ili kolone radi lakšeg skeniranja ili ako istaknete važne podatke tako da oni budu naglašeni.

Prikazivanje detalja izvedene tabele

Sortiranje podataka u izvedenoj tabeli

Sortiranje pomaže da organizujete velikih količina podataka izvedene tabele tako da je lakše da biste pronašli stavke koje želite da analizirate. Možete da sortirate podatke po abecednom ili od najvećeg najniže vrednosti (ili obrnuto).

Filtriranje podataka u izvedenoj tabeli

Da se fokusirate na manje delove veliku količinu podataka izvedene tabele za detaljnu analizu, možete da filtrirate podatke. Postoji nekoliko načina da to uradite. Na primer, umetanja jedan ili više modula za sečenje da vam pruža brz i efikasan način za filtriranje podataka.

Grupisanje ili razgrupisavanje podataka u izveštaju izvedene tabele

Grupisanje podataka u izvedenoj tabeli mogu pomoći u članku podskup podataka koje želite da analizirate.

Dubinsko pretraživanje podataka izvedene tabele

Dubinsko pretraživanje velikih količina podataka u hijerarhiji izvedene tabele uvek je bilo dugotrajan zadatak sa mnogo razvijanja, skupljanja i filtriranja.

U programu Excel, nova funkcija brzo istraživanje vam omogućava da izvršite dubinsko pretraživanje OLAP kocki ili hijerarhiju izvedene tabele zasnovanu na modelu podataka da biste analizirali detalje o podacima na različitim nivoima. Brzo istraživanje pomaže pomerite se do podatke koje želite da vidite i služi kao filter kada dubinski. Dugme se pojavljuje kada izaberete stavku u polju.

Korišćenje vremenske ose izvedene tabele da biste filtrirali podatke

Umesto igra filtera za prikazivanje datuma, sada možete da koristite vremenske ose izvedene tabele. Dodavanje vremenske ose izvedene tabele, filtriranje po vreme i zumirali perioda koji želite.

Izračunavanje vrednosti izvedene tabele

Prikaži međuvrednosti u izvedenoj tabeli

U izvedenoj tabeli, međuvrednosti se automatski izračunavaju i podrazumevano prikazuje. Da, ali ako ih ne vidite, možete da ih dodate.

Možda želite da saznate kako da Izračunavanje procenta za međuvrednostiili Sakrivanje međuvrednosti i ukupnih vrednosti da biste ih uklonili.

Ukupne vrednosti u izvedenoj tabeli

Da saberete vrednosti u izvedenoj tabeli, koristite funkcije kao što su Sum, Count i Average. Funkcije za rezimiranje nisu dostupne u izvedenim tabelama koje su zasnovane na OLAP izvor podataka.

Promena ili ažurirali podatke izvedene tabele

Menjanje izvornih podataka za izvedenu tabelu

Nakon što kreirate izvedenu tabelu, možda ćete želeti da promenite izvorne podatke ga analizira – na primer, da biste uključili više ili manje podatke.

Ažuriranje (osvežavanje) podataka u izvedenoj tabeli

Kada izvedene tabele je povezan sa spoljnim podacima, osvežite s vremena na vreme za održavanje podataka izvedene tabele.

Dodirnite stavku u stepen Power Pivot

Moćna analiza podataka i modelovanje podataka u programu Excel

Ako imate Office Professional Plus instaliran, pokrenite programski dodatak Power Pivot koji dolazi uz program Excel da biste vršili moćnu analizu podataka. Zatim Power Pivot prozor koristite za kreiranje prefinjenog modela podataka.

Saznajte kako da koristite modela podataka u programu Excel 2013

Uvezete više tabela sa probnim podacima u isto vreme u ovom uputstvu. U drugoj polovini ovo uputstvo će funkcionisati sa modelom podataka u prozoru Power Pivot .

Preuzimanje podataka pomoću programskog dodatka Power Pivot

Pokušajte da izvršite uvoz relacionih podataka u prozoru Power Pivot kao brzo i efikasno alternativa za uvoz ili povezivanje sa podacima u programu Excel.

Kreiranje relacije između dve tabele

Power se analizu podataka tako što ćete napraviti relacije između različitih tabela koje sadrže koje se podudaraju sa podacima, kao što su slične polje "ID". Relacije između tabela omogućavaju vam da kreirate izveštaje izvedene tabele koji koriste polja iz svake tabele, čak i kada tabele su došli iz različitih izvora.

Koristite izračunavanja u programskom dodatku PowerPivot

Rešavanje analiza podataka i modelovanje probleme u Power Pivot pomoću izračunavanja kao što su automatski zbir, izračunate kolone i izračunata polja formule ili prilagođene formule Data Analysis Expressions (DAX).

Dodavanje KPI-ove u izvedenoj tabeli

Koristite Power Pivot da kreirate indikatore ključnih performansi (KPI-ove) možete da dodate u izvedenim tabelama.

Optimizacija modela podataka za Power View

Ovo uputstvo vam pokazuje kako da izvršite promene u Model podataka da biste poboljšali izveštaje prikaza Power View.

Istraživanje podataka uz Power View

Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka uz Power View

Koristite Power View (koji se instalira uz Office Professional Plus) da biste kreirali interaktivne grafikone i druge vizuelizacije u odvojene, kontrolne table kao Power View listove možete da prikažete da vaša zainteresovanima.

Na kraju Saznajte kako da koristite modela podataka u programu Excel 2013, dobićete korisne instrukcije za optimizaciju Power Pivot podataka za Power View.

Kreiranje Power View izveštaja pomoću Microsoft Azure Marketplace podataka

U ovom uputstvu preuzmite besplatni podaci sa Microsoft Azure Marketplace i kombinovati sa drugim podacima na vebu da biste kreirali zanimljivo, interaktivne Power View izveštaja. Saznajte koji aerodromima i avio-kompanije obaviti najbolje u decembru 2011.

Pogledajte Power View i Power Pivot na delu

Pogledajte ove video zapise da biste saznali šta Power View mogu vam sa Power Pivot za podršku ulogu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×