Korišćenje izvedene tabele da bi podaci spoljne tabele postali dostupni u sistemu Excel Services

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ako želite da radite sa podacima tabele na osnovu spoljnih podataka za povezivanje u Excel Services, ne možete da koristite opsega spoljnih podataka (zovu se i tabele upita). Morate da kreirate izvedenu tabelu koja poravnava višedimenzionalnim, a hijerarhijske podatke u tabelu ili dve dimenzije. Evo kako to da uradite.

Poređenje višedimenzionalnih i dvodimenzionalnih podataka

1. Konvertuj višedimenzionalnim izvedene tabele...

2... .da biste dvodimenzionalnih izvedene tabele...

3. …tako da možete da vidite podatke raspoređene u tabeli u tehnologiji Excel Services.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Saznajte na koji način Excel Services podržava veze sa spoljnim izvorima podataka

Saznajte razlike između izveštaja izvedene tabele koji su povezani sa spoljnim podacima i opsezima spoljnih podataka

Kreiranje dvodimenzionalnog tabelarnog izveštaja izvedene tabele

Kreiranje izveštaja izvedene tabele i njegovo povezivanje sa spoljnim izvorom podataka

Dodavanje, postavljanje i raspoređivanje polja u oblasti „Oznake redova“

Promena opcija i postavki polja izvedene tabele

Raspored izveštaja izvedene tabele kao dvodimenzionalne tabele

Prilagođavanje dizajna izveštaja izvedene tabele

Objavljivanje radne sveske u tehnologiji Excel Services

Saznajte na koji način Excel Services podržava veze sa spoljnim izvorima podataka

Izvedene tabele su dizajnirani za agregaciju mnogo numeričkih podataka u zbirova i ukupnih vrednosti i da radite sa višedimenzionalnim podacima koji su organizovani u hijerarhiju. Sa druge strane, opsege spoljnih podataka su dvodimenzionalnih tabele strukturirane kao redova i kolona koje se prikazuju nonaggregated zapisa izvora podataka.

Kada koristite čarobnjak za povezivanje podataka ili Microsoft Query za povezivanje sa spoljnim podacima, obično kreirate opsega spoljnih podataka. Jedini izuzetak od ovo je kada kreirate izvedenu tabelu koja je povezana sa spoljnim podacima. Izvedene tabele neće kreirati opsega spoljnih podataka. Ova razlika na način na koji su kreirani veze važno je da razumete prilikom objavljivanja radne sveske u sistemu Excel Services, zato što Excel Services samo podržava spoljni podaci za povezivanje na osnovu izvedenih tabela i ne podržava opsege spoljnih podataka.

Vrh stranice

Saznajte više o razlikama između izvedene tabele koji su povezani sa spoljnim podacima i opsege spoljnih podataka

Kada radite sa izvedenom tabelom koja je povezana sa spoljnim podacima, postoje razlike između ponašanje izvedene tabele i opsega spoljnih podataka koji vam treba da vodite računa, uključujući sledeće:

I podgrupama podataka izvedene tabele po redosledu zdesna nalevo

U grupisanim podacima je zasnovan na sortiranje podataka po jednu ili više kolona. Na primer, ako želite da vidite sve zaposlene grupisani po svoja odeljenja, možete da izvršite osnovne vrstu podataka tako što ćete odeljenja i sekundarnog sortiranja zaposleni. Takođe možete ugnezditi grupe, kao što su linija proizvoda, kategoriju, i proizvoda, ili geografija, zemlje/regiona, okruga/pokrajine i grad. Podrazumevano izvedene tabele se automatski sortiraju u grupama i podgrupama po redosledu zdesna nalevo radi lakšeg vidite srodne podatke da biste prikazali naslov i rezime informacije, i da biste razvili ili skupili povezane stavke.

Podaci grupisani po Red proizvodai subgrouped u svaki Red proizvoda po kategoriji

Linija proizvoda

Kategorija

Proizvod

Motori

Avion

Krilni motori

Repni motori

Pojačivač

Automobil

269 HP

454 HP

Izduvne cevi

Putnički

Ekstremna vrelina

Standardni

SUV

Mali

Podatke možete automatski da rasporedite tako što ćete u oblast „Oznake redova“ sa leve strane staviti kolonu sa jedinstvenim vrednostima.

Iste podatke Linija proizvoda ujednače tako što ćete dodati ID Num kolone

ID-br.

Linija proizvoda

Kategorija

Proizvod

WM-345

Motori

Avion

Krilni motori

TM-231

Motori

Avion

Repni motori

BSTR-567

Motori

Avion

Pojačivač

6C-734

Motori

Automobil

269 HP

8C-121

Motori

Automobil

454 HP

MF-202

Izduvne cevi

Putnički

Ekstremna vrelina

MF-321

Izduvne cevi

Putnički

Standardni

MF-211

Izduvne cevi

SUV

Mali

Ako ne želite da prikažete kolonu, nakon dodavanja kolone u izvedenoj tabeli, možete da sakrijete kolone. (Izaberite kolonu, a zatim na kartici Početak , u grupi ćelije kliknite na strelicu pored formatapokazivač na stavku Sakrij i otkriji zatim kliknite na dugme Sakrij kolone.)

Važno: Ako izvedenu tabelu otkriva dve ili više duplirane redove podataka iz izvora podataka, izvedena tabela prikazuje samo jedan red. Ako želite da svi redovi, čak i duplirane redove, prikazan u izvedenoj tabeli, morate da dodate kolonu koja sadrži jedinstvene vrednosti u tabelu, upit ili prikaz koji uvozite iz izvora podataka. Ako izvor podataka nema jedinstvene kolone, možete da dodate jedan u izvoru podataka. Na primer, možete da dodate kolonu koja sadrži AutoNum tip podataka u programu Microsoft Office Access tabelu, ili kolonu koja sadrži identitet tip podataka za Microsoft SQL Server tabele ili izračunatu kolonu koja prikazuje jedinstveni broj za svaki zapis u bazi podataka upit ili ime w.

Uređivanje podataka ćelija i dodavanje izračunatih kolona

Pre nego što objavite radnu svesku na tehnologiji Excel Services, možete da uredite podatke u opsegu spoljnih podataka, ali su podaci izvedene tabele uvek samo za čitanje.

Ako kliknete dvaput na ćeliju u opsegu spoljnih podataka, ulazite u režim uređivanja i možete da promenite vrednost, čak i da unesete formulu. Međutim, imajte na umu da ne menjate originalnu vrednost u izvoru podataka, a kada sledeći put osvežite podatke, nova vrednost može biti zamenjena, u zavisnosti od postavke svojstva opsega spoljnih podataka Ako se broj redova promeni nakon osvežavanja podataka.

Ako kliknete dvaput na oznake redova ćeliju u izvedenoj tabeli, ćelije se razvija ili skuplja stavke u toj oznake redova. Poravnajte izvedene tabele u dvodimenzionalnih tabelu, na više ima efekat sve vrednosti redova u grupi levo od ćelije nestaju ili ponovo prikazali.

Izračunate kolone možete da dodate bilo gde u programu Microsoft Office Excel tabeli koja je zasnovana na opsega spoljnih podataka ili možete da umetnete kolone i popuni formule u opsegu spoljnih podataka. Izračunate kolone unutar izvedene tabele nije moguće umetnuti (iako možete da umetnete izračunata polja). Međutim, možete da dodate kolonu koja ispunjava niz podataka ili formula odmah levo ili desno u izvedenoj tabeli, a unutar popunjena nadole formule, možete da koristite reference ćelija izvedene tabele.

Kreiranje grafikona

Ako želite da kreirate grafikon na osnovu podataka u izvedenoj tabeli, možete da kreirate izvedeni grafikon, koja se ponaša standardnih grafikona, ali postoje neke razlike, uključujući sledeće:

Interakcija     Pomoću standardnih grafikona, možete kreirati jedan grafikon za svaki prikaz podataka koje želite da vidite, ali prikazi nisu interaktivne. Izvedeni grafikoni, možete da kreirate jedan grafikon i interaktivno da prikažete podatke na različite načine tako što ćete promeniti raspored izveštaja ili prikazanih detalja. U sistemu Excel Services i standardnog grafikona i izvedenih grafikona mogu da se ažuriraju na osnovu korisničkog interakcija sa radnom sveskom, ali obe grafikoni prikazuju se kao statičke slike.

Tipovi grafikona     Podrazumevani tip grafikona za standardni grafikon je grupisani stubičasti grafikon koji poredi vrednosti po kategorijama. Podrazumevani tip grafikona za izvedeni grafikon je grupisani stubičasti grafikon u kome se poredi doprinos svake vrednosti ukupnoj vrednosti po kategorijama. Izvedenog grafikona možete da promenite u bilo koji tip grafikona osim xy grafikon, Berzanski tip ili grafikon sa mehurićima.

Elementi grafikona     Izvedeni grafikoni sadrže iste elemente kao i standardnih grafikona, ali takođe sadrže polja i stavke koje možete dodati, rotirana, ili uklonjeni za različite prikaze podataka. Kategorije, grupe i podaci u standardni grafikoni su polja kategorije, polja grupe i polja za vrednost u izvedene grafikone. Izvedeni grafikoni mogu da sadrže i filtere izveštaja. Svako od ovih polja sadrži stavke koje su u standardni grafikoni prikazuju se kao oznake kategorije ili grupe imena u legendi.

Oblikovanje     Većina oblikovanja, uključujući elemente, raspored i stil je sačuvan kada ste osvežiti izvedenog grafikona. Međutim, linije trenda, oznake podataka, trake sa greškamai druge promene na grupu podataka se ne čuvaju. Standardni grafikoni ne gube ova jednom dodeljena oblikovanja.

Premeštanje ili promena veličine stavke.     U izvedenog grafikona, koji nije moguće premeštanje ili promena veličine radna površina grafikona, legendu, naslova grafikona ili osa, iako možete da izaberete jednu od početnih postavki za legendu, a možete da promenite veličinu fonta naslova. U standardni grafikon, možete da premestite i promenite veličinu svih ovih elemenata.

Nakon kreiranja izvedenog grafikona, ako želite, možete da je konvertujete u standardni grafikon. Više informacija potražite u članku Kreiranje izvedene tabele za anaylze podataka radnog listaili Kreiranje izvedenog grafikona.

Poređenje svojstava opsega spoljnih podataka i opcija izvedene tabele

Opsege spoljnih podataka i izvedene tabele imaju svojstva koja možete da koristite da biste kontrolisali oblikovanje podataka i raspored i ponašanje osvežavanja podataka.

Opsege spoljnih podataka i izvedene tabele omogućavaju vam da prilagodite širinu kolone, očuvati kolone sortiranje, filtriranje, oblikovanje ćelija i raspored podataka ako osvežavanja spoljnih podataka.

U opsegu spoljnih podataka imate opciju da uključujući brojeve redova kao prvu kolonu sa podacima. U izvedenoj tabeli, ne postoji slične opcija. Potražite u odeljku i podgrupama podataka izvedene tabele po redosledu zdesna nalevo, za diskusije o dodavanju jedinstvene kolone u izvoru podataka.

Kada osvežite opseg spoljnih podataka, možete da kontrolišete ono što se dešava sa postojećim podacima ako se broj redova u opsegu podataka promeni tako što ćete postaviti neku od sledećih opcija:

 • Umetni ćelije za nove podatke i izbriši neiskorišćene ćelije (podrazumevana opcija)

 • Umetni čitave redove za nove podatke i izbriši neiskorišćene ćelije

 • Upiši nove podatke u postojeće ćelije i izbriši neiskorišćene ćelije

Kada osvežite izvedenu tabelu, to donosi u nove podatke. Međutim, možda ćete biti upitani i zatraženo da odlučite da li želite da zamenite postojeće ćelije ispod trenutnog izveštaja.

Filtriranje podataka

Filtriranje podataka u spoljni podaci su veoma slične opseg i izvedene tabele, ali postoje neke razlike, uključujući sledeće:

 • Spoljni opsezi podataka koristite Filter za tekst, Broj filterai Filter datuma komande, za razliku od izvedenih tabela koristite komande Filter za oznake, Filter za vrednostii Filter datuma .

 • Meni filtera opsega spoljnih podataka uvek uklanja stavke koje više nisu važeće, i meni filtera nikada ne uključuje nove stavke koji je primenjen filter nakon operacije osvežavanja, ali izvedene tabele ima opcije da biste kontrolisali ovo ponašanje. Više informacija potražite u odeljku Opcije promeni izvedene tabele i postavke polja.

 • Izvedena tabela ima izveštaj filtera funkciju (nije dostupno u opsegu spoljnih podataka) koja omogućava korisnicima da rade sa podskup podataka u izvedenoj tabeli.

Sortiranje podataka

U opsegu spoljnih podataka možete da izvršite sortiranje više kolona po najviše 64 kolona, možete da odaberete bilo koju kolonu kao primarni Sortiraj i možete da odaberete druge kolone kao sekundarnog sortiranja. Međutim, procesima sortiranje podataka u izvedenoj tabeli i sortiranja opsega spoljnih podataka se razlikuju. Za razliku od opsega spoljnih podataka u izvedenoj tabeli možete da izvršite samo primarni sortiranje na krajnjoj levoj koloni. Sve ostale kolone izvršavanje sekundarni sortira zasnovana na prvoj koloni sa leve strane. Ukratko, možete da izvršite samo primarnih i sekundarnih sortiranje po redosledu zdesna nalevo.

Pored toga, kada kolonu sa jedinstvenim vrednostima postavite kao prvu kolonu sa leve strane, možete da sortirate samo po toj koloni zato što zapravo kreirate primarnu grupu za svaki red. U zavisnosti od potreba korisnika, možda ćete želeti da ponovo sortirate podatke u programu Excel i da nakon objavljivanja radne sveske na tehnologiji Excel Services isključite sortiranje tako što ćete u Microsoft Office Excel Web Access oknu sa alatkama Web elementa opozvati izbor u polju za potvrdu Sortiranje.

Korišćenje hiperveza

Za razliku od opsega spoljnih podataka, aktivne hiperveze nisu podržane u ćelijama izvedene tabele. Hiperveza se tretira kao tekst, ali ne možete da sledite hipervezu ka Web stranici ili dokumentu u programu Excel ili tehnologiji Excel Services.

Vrh stranice

Napravite dvodimenzionalnih, tabelarni izvedene tabele

Postoji nekoliko koraka koji su potrebni za Poravnajte višedimenzionalnim podacima u dvodimenzionalnih, tabelarni izvedene tabele. Za najbolje rezultate, uradite sledeće procedure u nizu.

Vrh stranice

Kreiranje izvedene tabele i povežite ga sa spoljnom izvoru podataka

 1. Izaberite praznu ćeliju.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Tabele kliknite na dugme Izvedena tabela, a zatim izaberite stavku Izvedena tabela.

  Slika glavne trake programa Excel

  Biće prikazan dijalog Kreiranje izvedene tabele.

 3. Izaberite stavku Koristi spoljni izvor podataka.

 4. Kliknite na dugme Odaberi vezu.

  Na Prikazuje se u dijalogu Postojeće veze .

 5. Na listi Prikaži na vrhu dijaloga izaberite kategoriju veza za koju želite da odaberete vezu ili izaberite stavku Sve postojeće veze (koja predstavlja podrazumevanu vrednost).

 6. Izaberite vezu sa liste Izbor veze, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 7. Unesite lokaciju. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste smestili izvedenu tabelu na novi radni list počevši od ćelije A1, izaberite stavku Novi radni list.

  • Da biste smestili izvedenu tabelu u postojeći radni list, izaberite Postojeći radni list, a zatim otkucajte prvu ćeliju u opsegu ćelija gde želite da biste smestili izvedenu tabelu.

   Alternativno, kliknite na dugme Skupi dijalog Slika dugmeta da biste privremeno sakrili dijalog, izaberete početak ćelije na radnom listu i zatim kliknite na dugme Razvij dijalog Slika dugmeta .

 8. Kliknite na dugme U redu.

Prazna izvedena tabela, sa liste polja izvedene tabele prikazana, se dodaje na lokaciju koju ste uneli.

Vrh stranice

Dodavanje, postavljanje i raspoređivanje polja u oblasti „Oznake redova“

Koristite listu polja izvedene tabele da biste dodavali, postavljali i raspoređivali polja i da biste se uverili da su sva polja dodata u oblast „Oznake redova“.

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Izvršite neke od sledećih radnji:

  • Da biste dodali polja u izveštaj, izvršite neke od sledećih radnji:

   • U odeljku polja na listi polja potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored imena svakog polja. Svako polje se postavlja u podrazumevanu oblast odeljka rasporeda, ali možete da prerasporedite polja.

    Po podrazumevanoj vrednosti, polja koja nisu numerička dodaju se u oblast „Oznake redova“, numerička polja dodaju se u oblast „Vrednosti“, a polja vremena/datuma dodaju se u oblast „Oznake kolona“.

   • Da biste premestili polje u oblast „Oznake redova“, kliknite desnim tasterom miša na ime polja, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Dodaj oznakama redova.

    Savet: Takođe možete da kliknete i zadržite pokazivač na imenu polja, a zatim da prevučete polje iz odeljka polja u oblast u odeljku rasporeda.

  • Da biste prerasporedili polja, kliknite na ime polja u nekoj oblasti, a zatim izaberite jednu od sledećih komandi:

Premesti nagore   

Premešta polje za jednu poziciju iznad u oblasti.

Premesti nadole   

Premešta polje nadole za jedan položaj u oblasti.

Premesti na početak   

Premešta polje na početak oblasti.

Premesti na kraj   

Premešta polje na kraj oblasti.

Premesti u oznake redova   

Premešta polje u oznake redova

 • Da biste uklonili na polje, kliknite na polje ime na jedan od oblasti rasporeda, a zatim kliknite na dugme Ukloni poljeili opozovite izbor u polju za potvrdu pored imena svakog polja koje želite da uklonite, u odeljku polja.

  Savet: Takođe možete da kliknete i zadržite pokazivač na imenu polja u odeljku rasporeda, a zatim da prevučete ime polja izvan liste polja izvedene tabele.

  Napomena: Opozivanjem izbora u polju za potvrdu u odeljku polja uklanjaju se sve instance polja iz izveštaja.

Vrh stranice

Promena opcija i postavki polja izvedene tabele

Da biste se uverili da izvedene tabele se ponaša slično opsega spoljnih, uradite sledeće:

Promena opcija izvedene tabele   

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Izvedena tabela kliknite na dugme Opcije.

  Biće prikazan dijalog Opcije izvedene tabele.

 3. Da biste nakon operacije osvežavanja automatski prilagodili širinu kolona, izaberite karticu Raspored i oblikovanje, a zatim u odeljku Prikaz potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski uklopi širine kolona pri ažuriranju.

 4. Da biste zadržali oblikovanje svaki put kada se podaci osveže, izaberite karticu Raspored i oblikovanje, a zatim u odeljku Prikaz potvrdite izbor u polju za potvrdu Očuvaj oblikovanje ćelija pri ažuriranju.

 5. Da biste se uverili da meni „Filtriranje“ uklanja stavke koje više nisu važeće, nakon operacije osvežavanja izaberite karticu Podaci i u polju Broj stavki koje treba zadržati po polju izaberite stavku Nijedna.

Promena postavki polja   

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Da biste uključili nove stavke u izvedenoj tabeli koji je primenjen filter za svako polje, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju, u priručnom meniju izaberite stavku Postavke polja , izaberite karticu međuvrednosti i filteri , a zatim u odeljku Filteri izaberite na Uključi nove stavke u ručno filtriranje za potvrdu.

Vrh stranice

Rasporedite izvedenu tabelu kao dvodimenzionalnih tabelu

Da biste raspored izvedene tabele kao dvodimenzionalnih tabelu, uradite sledeće:

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Raspored kliknite na dugme Podzbirovi, a zatim izaberite stavku Ne prikazuj podzbirove.

 3. Na kartici Dizajn, u grupi Raspored kliknite na dugme Ukupni zbirovi, a zatim izaberite stavku Isključeno za redove i kolone.

 4. Na kartici Dizajn, u grupi Raspored kliknite na dugme Raspored u izveštaju, a zatim izaberite stavku Prikaži u obliku tabele.

 5. Na kartici Opcije, u grupi Prikaži/sakrij kliknite na dugme Naslovi polja.

Vrh stranice

Prilagođavanje dizajna u izvedenoj tabeli

Ugrađeni stilovi izvedene tabele i opcije stila su dizajnirani za višedimenzionalnim podacima, ne dvodimenzionalnih tabelu. Kada ste Poravnajte izveštaj u dvodimenzionalnih tabelu, ovih stilova Ne prikazuj ivice ćelija, a Naglašeni redovi i polja za potvrdu Naglašene kolone u grupi Opcije stila izvedene tabele na kartici Dizajn ne utiču na oblikovanje ćelija. Međutim, možete da prilagodite stil izvedene tabele tako da svaka ćelija ima ivice ćelije i izvedene tabele se koristi uslovno oblikovanje za prikazivanje naglašenih redova ili kolona.

Prilagođavanje stila izvedene tabele   

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Stilovi izvedene tabele izaberite željeni stil, a zatim uradite sledeće:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na vidljivi stil, pomerajte se kroz galeriju ili na dnu trake za pomeranje kliknite na dugme Više da biste videli sve dostupne stilove.

  2. Kliknite na dugme Dupliraj.

   Biće prikazan dijalog Izmena brzog stila izvedene tabele.

  3. Opcionalno, unesite novo ime u polje Ime.

  4. U polju Element tabele izaberite stavku Čitava tabela, a zatim kliknite na dugme Oblikuj.

   Biće prikazan dijalog Oblikovanje ćelija.

  5. Izaberite karticu Ivica, a zatim kreirajte ivicu ćelije.

  6. Opcionalno, možete da izaberete kartice Popunjavanje i Font i da izvršite druge promene.

  7. Kliknite na dugme U redu dvaput.

  8. Na dnu trake za pomeranje kliknite na dugme Više, a zatim u okviru kategorije Prilagođeno izaberite stil izvedene tabele koji ste upravo kreirali.

Prikaz naglašenih redova ili naglašenih kolona korišćenjem uslovnog oblikovanja   

 1. Izaberite sve kolone u izvedenoj tabeli.

 2. Na kartici Početak, u grupi Stilovi kliknite na strelicu na dugmetu Uslovno oblikovanje, a zatim izaberite stavku Upravljanje pravilima.

  Slika glavne trake programa Excel

  Biće prikazan dijalog Upravljač pravilima uslovnog oblikovanja.

 3. Da biste dodali uslovno oblikovanje, izaberite stavku Novo pravilo.

  Biće prikazan dijalog Novo pravilo za oblikovanje.

 4. U okviru Izbor tipa pravila izaberite stavku Koristi formulu za određivanje ćelija koje treba oblikovati.

  1. U okviru Uređivanje opisa pravila unesite formulu u polje Oblikuj vrednosti kada je ova formula tačna.

  2. Izvršite jednu od sledećih radnji:

   • Da biste naglasili redove, unesite sledeću formulu:

=AND(MOD(ROW(),2)=1,ROW()<=COUNTA(A:A))

 • Da biste naglasili kolone, unesite sledeću formulu:

=AND(MOD(COLUMN(),2)=1,COLUMN()<=COUNTA(1:1))

 • Da biste naglasili redove i kolone, unesite sledeću formulu:

=AND(MOD(ROW(),2)=1,ROW()<=COUNTA(A:A),MOD(COLUMN(),2)=1,COLUMN()<=COUNTA(1:1))

 1. Kliknite na dugme Oblikuj da biste prikazali dijalog Oblikovanje ćelija.

 2. Izaberite oblikovanje broja, fonta, ivice ili popune koje želite da primenite kada vrednost ćelije ispuni zadati uslov, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Moguće je odabrati više različitih oblikovanja. Oblikovanja koja odaberete biće prikazana u oknu Pregled.

Vrh stranice

Objavljivanje radne sveske u tehnologiji Excel Services

 1. Kliknite na dugme „Microsoft Office“ Slika Office dugmeta , kliknite na strelicu pored stavke Objavi, a zatim u okviru Distribuiranje dokumenta drugim osobama izaberite stavku Excel Services.

 2. U okvir Ime datoteke unesite putanju do servera i prihvatite predloženo ime za radnu svesku ili po potrebi otkucajte novo ime.

  Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista   

  • Na traci adresa izaberite mrežnu lokaciju koja je dostupna određenim korisnicima, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj

   Na računaru koji radi pod operativnim sistemom Microsoft Windows XP   

  • U polju Sačuvaj u izaberite mrežnu lokaciju koja je dostupna određenim korisnicima, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

   Na primer, otkucajteime datoteke za http://servera/lokacije/

   Napomena: Excel može da objavi radnu svesku na serveru samo u Microsoft Office Excel 2007 formatu datoteke zasnovanom na XML-u (.xlsx) ili u Office Excel 2007 binarnom formatu datoteke (.xlsb).

 3. Kliknite na dugme U redu.

 4. Da biste proverili da li se vidljive oblasti radne sveske ispravno prikazuju u pregledaču, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori ovu radnu svesku u pregledaču nakon čuvanja.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×