Korišćenje grananja u Microsoft Forms

Korišćenje grananja u Microsoft Forms

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete Dodavanje logike grananja ankete ili test obrasca tako da dobije oblik prema odgovore na pitanja u određenim. U anketu ili test koja se grana, pitanja se pojavljuju samo ako su važne za koga se odnosi. Ako se ne odnosi na pitanja, koga se odnosi se preusmerava različit skup pitanja ili će potpuno preskočili skup pitanja.

Dodavanje grananja u obrazac

Pre nego što počnete, preporučuje se da biste se uverili da kreiraju sva pitanja. Kada budete spremni da dodate grananja, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme tri tačke (...), a zatim izaberite stavku Branching.

  U programu Microsoft Forms grananja opcija

 2. Na stranici sa opcijama Branching su padajuće menije koji se pojavljuju sa svakom odgovoru u okviru svako pitanje. Kliknite na strelicu da biste videli padajućeg menija.

  Grananja Opcije stranice

 3. U padajućem meniju sadrži listu svako pitanje koji sledi.

  Padajući meni za opcije idi na

  Za svaki mogući odgovor na pitanje, izaberite pitanje na koje želite grananje. U ovom primeru, ako student odgovore da prvo pitanje želite ili je kontaktirate da biste otišli sledeće pitanje (#2). Međutim, ako student ne odgovara na prvo pitanje, grana ili pređite na pitanje #3.

  Izbori u padajućem meniju za opcije idi na

 4. Da biste umetnuli dodatne grane u anketu ili test, ponovite korake 2 i 3. Ako želite određenu pitanje postavila poslednja u anketu ili test, kliknite na padajući meni pored pitanje, a zatim izaberite kraj obrazac.

Ako želite da potpuno poništavanje obrazac i uklanjanje grananja, kliknite na dugme tri tačke (...) i zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

Opcija za grananja poništavanje

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×