Korišćenje grananja u Microsoft Forms

Korišćenje grananja u Microsoft Forms

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Savet: Pokušajte Microsoft Forms da napravite upitnik, test ili anketu.

Možete dodati logiku grananja u anketu ili test tako da dobije oblik prema odgovore na pitanja u određenim. U anketu ili test koja se grana, pitanja se pojavljuju samo ako su važne za na responder. Ako se ne odnosi na pitanja, na responder se preusmerava različit skup pitanja ili će potpuno preskočili skup pitanja.

Dodavanje grananja u obrazac

Pre nego što počnete, preporučuje se da biste se uverili da kreiraju sva pitanja. Kada budete spremni da dodate grananja, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme tri tačke (...), a zatim izaberite stavku Branching.

    U programu Microsoft Forms grananja opcija

  2. Na stranici sa opcijama Branching su padajuće menije koji se pojavljuju sa svakom odgovoru u okviru svako pitanje. Kliknite na strelicu da biste videli padajućeg menija.

  3. U padajućem meniju sadrži listu svako pitanje koji sledi.

    Za svaki mogući odgovor na pitanje, izaberite pitanje na koje želite grananje. U ovom primeru, ako responder odgovore da prvo pitanje želite ili je kontaktirate da biste otišli sledeće pitanje (#2). Međutim, ako je responder ne odgovara na prvo pitanje, da bi se grana, ili pređite na pitanje #3.

  4. Da biste umetnuli dodatne grane u anketu ili test, ponovite korake 2 i 3. Ako želite određenu pitanje postavila poslednja u anketu ili test, kliknite na padajući meni pored pitanje, a zatim izaberite kraj obrazac.

Ako želite da potpuno poništavanje obrazac i uklanjanje grananja, kliknite na dugme tri tačke (...) i zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti.

Opcija za grananja poništavanje

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×