Korišćenje grafikona u prezentaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da napravite grafikon u PowerPoint ili Excel. Ako imate veliku količinu podataka u grafikonu, Kreiranje grafikona u programu Excel, a zatim Kopirajte je u prezentaciju. To takođe predstavlja najbolji način ako redovno promene podataka i želite grafikona da biste uvek odražavaju najnovije brojeve. U tom slučaju, kada kopirate i nalepite grafikon, zadržite povezane sa originalnoj Excel datoteci.

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u PowerPoint, kliknite na dugme Umetni > grafikon i izaberite željeni grafikon.

 1. Na kartici Umetni > Grafikon.

  Prikazuje dugme za umetanje grafikona u programu PowerPoint
 2. Izaberite tip grafikona i kliknite dvaput na željeni grafikon.

  Prikazuje izbor stubičastog grafikona u programu PowerPoint

  Savet: Za pomoć oko odlučivanja o tome koji grafikon je najbolji za vaše podatke, pogledajte dostupne tipove grafikona.

 3. U radnom listu koja se pojavi, zamenite podatke o čuvaru mesta sopstvenim informacijama.

  Unakrsna tabela koja prikazuje podrazumevane podatke za grafikon
 4. Kada završite, zatvorite radni list.

Savet: Kada umetnete grafikon, pojavljuje se mala dugmad pored njegove gornjeg desnog ugla. Koristite dugme Dugme „Elementi grafikona“ Elementi grafikonada biste prikazali, sakrili ili oblikovali stvari kao što su Naslovi osa ili oznake podataka. Ili upotrebite dugme Dugme „Prilagodite izgled grafikona“ Stilovi grafikonada biste brzo promenili boju ili stil grafikona. Na dugme Filteri grafikona Dugme „Filteri grafikona“ je i napredniji opciju da prikazuje ili sakriva podatke u grafikonu.

Vrh stranice

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u PowerPoint, kliknite na dugme Umetni > grafikon i izaberite željeni grafikon.

 1. Na kartici Umetanje, u grupi Ilustracije kliknite na dugme Grafikon.

  The Illustrations group on the Insert tab
 2. U dijalogu Umetanje grafikona kliknite na strelice da biste pregledali tipove grafikona.

  Izaberite željeni tip grafikona koji želite i zatim kliknite na dugme u redu.

  Na raspolaganju vam je veliki izbor različitih grafikona u dijalogu „Umetanje grafikona“

  Savet: Kad postavite pokazivač miša preko nekog tipa grafikona, ekranska napomena prikazaće njegovo ime.

 3. Uređivanje podataka u Excel 2010.

  Uzorak podataka za grafikon

  Kada završite sa uređivanjem podataka, možete da zatvorite Excel.

 4. Izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Zatvori. Grafikon u PowerPoint se automatski ažurira novim podacima.

Možete da izmenite grafikon u PowerPoint, uključujući promene izgled, veličinu ili položaj. Kliknite na grafikon, a zatim na kartici zeleni Alatke za grafikone , koristite karticu Dizajn, raspored ili oblik da biste izmenili. Da biste dodali efekte animacije na grafikon, koristite alatke na kartici " animacije ".

The Chart Tools tab appears when you click a chart.

Napomena: Ako ne vidite Alatke za grafikone, proverite da li kliknite bilo gde unutar grafikona da biste ga aktivirali.

Možete da promenite podatke u grafikonu u PowerPoint. Kliknite na grafikon, a zatim na kartici zeleni Alatke za grafikone , izaberite karticu Dizajn , a zatim kliknite na dugme Uredi podatke. Za više detalja, pogledajte članak Promena podataka u postojećem grafikonu.

Vrh stranice

Saveti

 • Da biste dobili dobar uvid u šta možete da dodate ili promenite u grafikonu, u okviru Alatke za grafikone, kliknite na dugme Dizajn, rasporedi Oblikovanje kartice, a zatim istražite grupe i opcije koje su obezbeđene na svakoj kartici.

  Kontekstualna kartica „Alatke za grafikone“ prikazuje se samo ako ste izabrali grafikon.

 • Možete da pristupite dizajn, raspored i oblikovanje funkcije koje su dostupne za određene elemente grafikona (kao što su osa grafikona ili legendu) tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša te elemente grafikona.

 • Neki tipovi grafikona, kao što su organizacioni grafikoni toka, hijerarhijski dijagrami, ili koji prikazuje informacije koje se ponavljaju, može se lako i efikasno kreirati pomoću SmartArt grafike. Ako niste sigurni koja bi najbolje alatke, pogledajte članak kada treba koristiti SmartArt grafiku, a kada treba koristiti grafikon?

Dodatne informacije

Vrh stranice

Umetanje grafikona ili grafikona u prezentaciji

Da biste kreirali jednostavan grafikon ispočetka u PowerPoint, kliknite na dugme Umetni > grafikon i izaberite željeni grafikon.

 1. U PowerPoint 2007, kliknite na čuvar mesta koji želite da umetnete grafikon.

 2. Na kartici Umetanje, u grupi Ilustracije kliknite na dugme Grafikon.

 3. U dijalogu Umetanje grafikona kliknite na grafikon, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Office Excel 2007 se otvara u razdeljenom prozoru i prikazuje uzorak podataka na radnom listu.

  Uzorak podataka za grafikon
  Uzorak podataka na Excel radnom listu
 4. U programu Excel da biste zamenili uzorak podataka, kliknite na ćeliju na radnom listu i zatim otkucajte podatke koje želite.

  Takođe, možete da zamenite uzorak osa oznake u koloni A i ime stavke legenda u Red 1.

  Napomena: Kad ažurirate radni list, grafikon u PowerPoint 2007 ispravke automatski sa novim podacima.

 5. Kada završite sa unosio podatke u programu Excel, u meniju datoteka izaberite stavku Zatvori.

Napomena: Da biste promenili podatke u grafikonu koji ste umetnuli,    koristite komandu Uredi podatke . Da biste saznali više o komandu Uredi podatke , pogledajte članak Promena podataka u postojećem grafikonu.

Nalepite grafikon ili na Excel grafikona u prezentaciju i veze ka podacima u programu Excel

Kreiranje i kopiranje grafikona i grafikona u Office Excel 2007 i zatim je nalepite u prezentaciji PowerPoint 2007 . Kada ažurirate podatke u povezane Office Excel 2007 datoteku, možete da ažurirate grafikon u PowerPoint pomoću komande " Osveži podatke ".

Da biste saznali više o kopiranju i lepljenju Excel grafikona i grafikona u prezentaciju PowerPoint , potražite u članku Kopiranje Excel grafikona u drugi Office program.

Napomena: Ako želite da budete u mogućnosti da biste automatski ažurirali ili Osvežavanje podataka u grafikonu ili grafiku, morate da sačuvate Excel datoteke pre nego što umetnete grafikon ili grafikon.

 1. U programu Excel izaberite grafikon tako što ćete kliknuti na njegovu ivicu, a zatim na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Iseci.

 2. U PowerPoint 2007, kliknite na čuvar mesta na stranici slajda ili beleške koje želite da umetnete grafikon na.

 3. Na kartici Početak , u grupi Ostava kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim izaberite stavku Nalepi.

Vrh stranice

Kreiranje organizacionog grafikona, vremenske ose, ili dodavanje grafikona iz programa Excel

Savet: Ako ne znate da li vam je potrebna podataka grafikona ili neki drugi tip grafike, pogledajte članak kada treba koristiti SmartArt grafiku, a kada treba koristiti grafikon?

Vrh stranice

Pregled podataka grafikona i pravljenju šeme

Možete dodati podataka grafikonu ili grafiku u prezentaciju u jedan od dva načina:

 • Možete da kreirate grafikon u prezentaciji.    Kada kreirate novi grafikon u PowerPoint 2007, uređivanja podataka na grafikonu u Office Excel 2007, ali podaci se čuvaju u datoteci PowerPoint .

 • Možete da nalepite grafikon ili na Excel grafikona u prezentaciju i veze ka podacima u datoteci Office Excel 2007 .    Kada kopirate grafikon iz sačuvane Office Excel 2007 datoteke i nalepite ga u prezentaciju, podatke u grafikonu je povezana sa tom Excel datoteke. Ako želite da promenite podatke u grafikonu, morate da napravite promene u povezanom radnom listu u Office Excel 2007 , a zatim osvežite podatke u prezentaciji PowerPoint . Excel radni list je zasebnu datoteku i ne čuva sa PowerPoint datoteku.

Napomena: Ako otvorite prezentaciju koja je kreirana u ranijoj verziji programa PowerPoint i prezentacija sadrži grafikon ili grafikon koji je kreiran pomoću programa Microsoft Graph, PowerPoint 2007 održava izgled i doživljaj grafikon ili grafikon i omogućava vam da nastavite da biste ažurirali grafika ili grafikon.

Grafikon od probnih podataka
Grafikon u programu PowerPoint koji se sastoji od uzorka podataka iz Excel radnog lista
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×