Korišćenje blogova ili wiki lokacija za deljenje informacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Blogove i Wiki lokacije pružaju načina za brzo delili informacije na lokaciji, a ne zahteva napredne alatke ili stručnost. Često su lakšim za osobe da biste ažurirali od formalno dokumenta ili tradicionalni Veb lokacije.

Korišćenje blogova

Blogovi sadrže objave, ponekad slično stavke dnevnika, iz osobe ili grupe. Poruke su ima datum i navedene hronološkim redosledom. Osoba može da komentarišu objavljene poruke kao i pruža veze ka Srodne lokacije, fotografija i blogove.

Poruka bloga

Blogovi mogu da omoguće organizaciji da brzo deljenje informacija između zaposlenih, partnera ili klijentima. Osobe možete dodati uvid u oblasti teško tema, obezbedite inspiracija i uputstva ili objasnili nove smernicu ili proceduru.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na primer SharePoint lokaciju kreirao Adventure Works izmišljeni preduzeće koje proizvodi bicikli bicikl komponente i bicikl pribor.

Na primer, članovi tima Adventure Works marketinških koristite blog za predstavljanje i Prikupljanje povratnih informacija na strateški ideje i prepoznaje zaposlenog dostignuća.

Podstičući čitaocima da biste objavili komentare osobe takođe mogu da pronađu svoje čitaoci razmišljanje dati temu.

Blogovi mogu da se kreiraju na lokaciji Microsoft Office SharePoint Server 2007 pomoću jednostavne alatke za oblikovanje koje su dostupne u Veb pregledačima koji podržava ActiveX kontrole, kao što je Windows Internet Explorer. Takođe možete da koristite neki uobičajeni alatke za kreiranje, kao što su Microsoft Office Word 2007.

Čitaoci bloga može da se pretplatite na RSS feedove tako da ostanu ažurirane na nove objave ili komentare.

Korišćenje Wiki stranice

Wiki stranice se Veb lokacija koja korisnicima omogućava da prikupite znanja tima, planiranje događaja ili zajednički rad na projektima. Osobe možete lako dodajte novi sadržaj ili uredite postojeći sadržaj.

Wiki lokacija

1. veze ka postojeće stranice

2. veze ka stranicama koje se mogu kreirati kasnije

Osobama je potrebna samo Veb pregledača i dozvole za wiki lokacije – ne trebaju posebne alatke ili znanja o kreiranju lokacija. Osobe možete brzo dodati postojeće stranice i lako da kreirate veze ka nove stranice.

Veze u Wiki stranice se mogu kreirati čak i pre nego što stranice su zapravo kreirana. Na primer, možda član tima mislite da temu treba Srodne informacije ali nemate vremena da biste kreirali novu stranicu odmah. Član tima možete da kreirate vezu koja može se uključiti u Aktuelna stranica kasnije tako što ćete pratiti vezu i Dodavanje sadržaja da biste kreirali stranice.

Verzije su omogućene za wiki stranice, što znači da se istorija verzija kreira koja prikazuje kako se razvija sadržaj. Možete da vidite ko je promenio sadržaj i kada je promenjen i čak snimci prethodnu verziju ako grešku.

Razlike između blogove i Wiki stranice

Iako blogove i Wiki lokacije pomaže vašem timu da sarađuju bez naprednim alatkama ili specijalizovane znanja, postoje razlike u kako bi vaš tim da ih koristite:

Blogove    Poruka na blogu su obično napisao određene grupe osoba koje pružaju informacije i uvid, kao što su menadžera, tehničkih stručnjaka ili osoba sa jedinstvene gledišta ili pisanja stilove.

U nekim blogovima, važno je uloga osoba za kreiranje blogova, često poznat kao blogeri. Na primer, menadžeri možete koristiti objavu na blogu da biste objasnili razlog iza neke smernice promene, članovima tima možete da opišete iskustva na poseban projekat ili tehničare da opisuju najbolje prakse ili kako funkcioniše nešto svojim rečima.

Poruka na blogu i komentare su zapisani hronološkim redosledom. Osobe možete da se krećete kroz objave, slično kao u nalogu za čitanje.

Wiki lokacija    Timovima obično pišete Wiki lokacija kao kolektivne proces. Kada neko kreira stranice, drugi član tima možda dodavanje još sadržaja, uredite sadržaj ili Dodavanje veze za podršku. Zajednica autora koji vam pomaže da obezbedite preciznost i važnost sadržaja.

Wiki lokacija nastaviti da se razvijaju kao osobe dodali i redigujte informacije. Iako prikupljene istoriju verzija i istorije su organizovani u hronološkom redosledu, verzije nisu prikazani u dnevniku stil u podrazumevani prikaz Wiki stranice.

Vaš tim možda ćete želeti da koristite Wiki stranice da biste napravili kolektivne telo znanja ili da biste olakšali planiranja, kao što se tiče tima projekta, publikacije ili konferencije.

Na primer, Adventure Works marketinškog tima koristi Wiki stranice u cilju tek unajmljeni osoblje članovi brzi prvi koraci. Kao članovi tima na dodatnim resursima ili imate dodatnih Saveta za prenos, oni dodaju veze i informacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×