Korišćenje automatskog filtera za filtriranje podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite funkciju automatskog filtera za pronalaženje, Prikazivanje ili skrivanje vrednosti – u jednoj ili više kolona podataka. Možete da filtrirate na osnovu izbora izvršite sa liste, ili pretragu da biste pronašli podatke koji tražite. Prilikom filtriranja podataka, čitave redove će biti skrivena ako vrednosti u jednu ili više kolona ne ispunjavaju kriterijume filtriranja.

Pratite ove korake da biste primenili automatskog filtera:

 1. Izaberite podatke koje želite da filtrirate.

 2. Kliknite na Podaci i kliknite na dugme Filter.

 3. Kliknite na strelicu Strelica „Filter“ u zaglavlju kolone i odlučite da li želite da izaberete određene vrednosti ili pretrage.

  Dugme „Filter“

 4. Odaberite određene vrednosti: Opozovite izbor (Izaberi sve) da biste opozovite izbor u svim poljima za potvrdu, a zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu za određene vrednosti koje želite da vidite.

  Filtriranje biranjem stavki sa liste

 5. Pretražite vrednosti: U polju za pretragu , otkucajte tekst ili brojeve koji tražite.

  Filtriranje pomoću pretraživanja

 6. Kliknite na dugme U redu da biste primenili filter.

Savet: Ako želite da primenite unapred definisani ili prilagođeni filter na podatke, pogledajte članak Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Saveti za proširivanje pretrage

Kada vršite pretragu podataka, možete da koristite „?” da biste predstavili bilo koji pojedinačni znak ili „*” da biste predstavili seriju znakova.

Na primer, da biste pronašli sve stavke koje se odnose na bicikli, otkucajte „* bicikli” u polje za pretragu . Filter će prikazati sve stavke koje sadrže reč „bicikli” – kao što su trkački bicikli drumski bicikli i brdski bicikli.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×