Korišćenje alatke za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli programa Microsoft Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Alatke za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli omogućava brz i jednostavan način za pravljenje rezervnih kopija odabranih informacija iz programa Outlook na čvrstom disku, mrežnom serveru ili deljenom resursu.

Ovaj članak sadrži:

O datoteke ličnih fascikli (.pst) i alatku za rezervne kopije

Poređenje ličnih fascikli pravljenja rezervne kopije, izvoza i arhiviranja

Instalirajte alatku za pravljenje rezervne kopije PST

Koristite alatku za pravljenje rezervne kopije PST

Vraćanje stavke u prethodno stanje iz rezervne kopije

Osnovni podaci o datotekama ličnih fascikli (.pst) i alatki za pravljenje rezervnih kopija

Ovaj članak je napisan za Microsoft Outlook fascikli pravljenje rezervnih kopija ličnih alatku koja se može preuzeti sa lokacije Microsoft.com.

Ako koristite Microsoft Exchange nalog ili HTTP nalog, kao što je Windows Live pošta, sve Outlook podataka se čuva u datoteku ličnih fascikli (.pst). Čak i kada imate Exchange ili Windows Live Mail naloga, da napravite rezervnu kopiju podataka u .pst datoteku koja se čuva lokalno na vašem računaru, a ne na serveru e-pošte.

Svaka .pst datoteka sadrži sve Outlook fascikle, uključujući fascikle Prijemno poštansko sanduče, Kalendar i Kontakti. Možete imati jednu .pst datoteku (ona se u listi fascikli obično zove „Lične fascikle“), ali možete da posedujete i dodatnu .pst datoteku koju koristite za arhiviranje. Pomoću alatke za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli možete da napravite rezervne kopije pojedinih ili svih .pst datoteka.

Pošto napravite rezervnu kopiju informacija, ove duplikate Outlook podataka možete da kopirate na prenosivi medijum, kao što je CD ili DVD. Datoteke rezervnih kopija su identične originalnim datotekama i sačuvane su u istom formatu datoteke. Možete periodično dobijati poruke koje vas podsećaju da napravite rezervne kopije datoteka.

 • Lične pravljenje rezervnih kopija fascikli alat samo pravi rezervne kopije .pst datoteka. Ako imate sa Exchange poštanskim sandučetom, fascikli poštanskog sandučeta na serveru bi trebalo da se pravi rezervna kopija redovno administrator Exchange servera.

 • Ako koristite istočnoazijski operativni sistem sa engleskom verzijom sistema Microsoft Office, ne možete preuzeti ovu alatku.

Vrh stranice

Upoređivanje pravljenja rezervne kopije ličnih fascikli, izvoza i arhiviranja

Postoje tri metoda pravljenja rezervnih kopija Outlook e-poruka, kontakata, zakazanih obaveza, zadataka, beležaka i stavki dnevnika  – alatka za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli, izvoz i arhiviranje.

Alatka za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli     koristi se za kopiranje jedne ili više celih .pst datoteka na čvrsti disk, mrežni server ili deljeni resurs.

Izvoz    se koristi kada želite da kreirate datoteku koja sadrži informacije iz programa Outlook, ali da i dalje u fasciklama zadržite originalne podatke. Fascikle morate da izvozite jednu po jednu.

Arhiviranje    se koristi za premeštanje onih stavki čiju rezervnu kopiju želite da napravite iz fascikli.

Vrh stranice

Instaliranje alatke za pravljenje rezervnih kopija .pst datoteka

 1. Izađite iz programa Outlook.

 2. Preuzmite alatku za rezervne kopije sa lokacije Microsoft Office Online tako što ćete kliknuti na vezu za Preuzimanje i pratite uputstva u dijalozima.

  Da biste promenili jezik, izaberite jezik sa liste Promeni jezik, kliknite na dugme Idi, a zatim kliknite na dugme Preuzmi.

 3. Dvaput kliknite na programsku datoteku „Pfbackup.exe“ na čvrstom disku da biste pokrenuli instalacioni program.

 4. Pratite uputstva na ekranu da biste dovršili instaliranje.

 5. Pokrenite Outlook.

Vrh stranice

Korišćenje alatke za pravljenje rezervnih kopija .pst datoteka

Savet: Pre nego što započnete proces pravljenja rezervnih kopija, možda ćete želeti da proverite veličinu .pst datoteke. Ako imate više fascikli u .pst datoteci, morate da izaberete fasciklu na vrhu hijerahije da biste utvrdili ukupnu veličinu datoteke za sve fascikle.

Ovaj odeljak sadrži:

Pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli

Uključivanje ili isključivanje podsetnika za pravljenje rezervnih kopija

Promena lokacije rezervne kopije datoteke ličnih fascikli

Uklanjanje alatke za pravljenje rezervne kopije PST

Prikaži status rezervne kopije ličnih fascikli

Pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli

Datoteka ličnih fascikli (.pst) čiju rezervnu kopiju želite da napravite mora biti otvorena. Ako je vidite u listi fascikli, to znači da je otvorena.

 1. U meniju File izaberite stavku Backup.

  Pravljenje rezervne kopije komanda nedostaje

  Alatka za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli nije instalirana ili je uklonjena. Instalirajte alatku za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli.

  Napomena: Možda će biti potrebno da preuzmete alatku za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli sa Web lokacije Microsoft Office Online.

  Preciziranje informacija za koje se pravi rezervna kopija

  1. Navedene su datoteke ličnih fascikli (.pst) koje će biti obuhvaćene pravljenjem rezervne kopije.

  2. Prikazano je vreme kada je poslednji put napravljena rezervna kopija.

  3. Pomoću dugmeta Options možete podesiti podsetnike za pravljenje rezervnih kopija, precizirati datoteke ličnih fascikli koje će biti obuhvaćene pravljenjem rezervne kopije, kao i lokaciju na kojoj će se čuvati rezervna kopija.

  4. Možete da otvorite rezervne kopije koje su ranije kreirane.

 2. Kliknite na dugme Options.

  Opcije za rezervne kopije

  1. Potvrđivanjem izbora u polju za potvrdu precizira se korišćenje podsetnika. Možete navesti bilo koji broj dana između 1 i 999.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svake datoteke ličnih fascikli čiju rezervnu kopiju želite da napravite.

  3. Lokacija datoteke je mesto na koje će podaci biti kopirani. Originalni podaci neće biti premešteni niti će se promeniti. Po dovršetku pravljenja rezervne kopije, možete upotrebiti Windows Explorer da biste otišli na ovu lokaciju i pregledali datoteku rezervne kopije ili je kopirali na prenosivi medijum, kao što je CD, DVD, prenosni čvrsti disk ili prenosni memorijski uređaj.

 3. U oknu Backup these personal folders files potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svake stavke čiju rezervnu kopiju želite da napravite.

 4. Promenite prikazano ime .pst datoteke. Osim toga, možete izabrati drugu fasciklu tako što ćete kliknuti na dugme Browse, pronaći željenu lokaciju, a zatim kliknuti na dugme Open.

  Podrazumevano ime datoteke i lokacija na kojoj je .pst datoteka sačuvana prikazani su u polju File location.

 5. Da bi Microsoft Outlook automatski vas podsetiti da napravite rezervnu kopiju ove datoteke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podseti me pravljenja rezervne kopije svakih n dana , a zatim otkucajte broj dana između 1 i 999.

 6. Kliknite na dugme U redu.

 7. Kliknite na dugme Save Backup.

  Napomena: Rezervna kopija izabranih stavki neće biti napravljena sve dok ne izađete iz programa Outlook.

Uključivanje i isključivanje podsetnika za pravljenje rezervnih kopija

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Backup.

 2. Kliknite na dugme Options.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste uključili podsetnik za pravljenje rezervnih kopija, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podseti me pravljenja rezervne kopije svakih n dana , a zatim otkucajte broj dana između 1 i 999.

  • Da biste isključili podsetnik za pravljenje rezervnih kopija, opozovite izbor u polju za potvrdu Podseti me pravljenja rezervne kopije svakih n dana .

 4. Kliknite na dugme OK.

Menjanje lokacije rezervne kopije datoteke ličnih fascikli

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Backup.

 2. Kliknite na dugme Options.

 3. U oknu Backup these personal folders files izaberite datoteku za koju želite da promenite lokaciju rezervne kopije, a zatim u polju Backup the file selected above to this location promenite lokaciju.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Kliknite na dugme Save Backup.

Uklanjanje alatke za pravljenje rezervnih kopija .pst datoteka

 1. Izađite iz programa Outlook.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Windows Vista    

   1. Na kontrolnoj tabli pod stavkom Programi kliknite na vezu Uklonite instalaciju programa.

   2. Izaberite stavku Microsoft Outlook Personal Folders Backup, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

   3. Potvrdite da želite da deinstalirate ovaj softver tako što ćete kliknuti na dugme Da.

   4. Napomena: U klasičnom prikazu dvaput kliknite na ikonu Programi, zatim dvaput kliknite na ikonu Instalirani programi, izaberite stavku Microsoft Outlook Personal Folders Backup, a zatim kliknite na dugme Ukloni. Potvrdite da želite da deinstalirate ovaj softver tako što ćete kliknuti na dugme Da.

  • Microsoft Windows Server 2003 ili Windows XP   

   1. Na kontrolnoj tabli kliknite na vezu Dodaj ili ukloni programe.

    Napomena: Ako koristite klasičan prikaz kontrolne table, dvaput kliknite na ikonu Dodaj ili ukloni programe.

   2. Na kartici Instaliraj/Deinstaliraj, u listi programa pronađite stavku Microsoft Outlook Personal Folders Backup, a zatim je izaberite.

   3. Kliknite na dugme Promeni/Ukloni.

   4. Potvrdite da želite da deinstalirate ovaj softver tako što ćete kliknuti na dugme Da.

Prikazivanje statusa pravljenja rezervnih kopija ličnih fascikli

 • U meniju Datoteka izaberite stavku Backup. U dijalogu Outlook Personal Folders Backup možete videti koje su datoteke ličnih fascikli trenutno izabrane za pravljenje rezervnih kopija, kao i datum poslednjeg pravljenja rezervnih kopija.

Vrh stranice

Vraćanje stavki iz rezervne kopije

Ovaj odeljak sadrži:

Otvaranje rezervne kopije datoteke ličnih fascikli

Gde se čuvaju .pst datoteke

Vraćanje u prethodno stanje podataka

Otvaranje rezervne kopije datoteke ličnih fascikli

 1. U meniju Datoteka izaberite stavku Backup.

 2. Kliknite na dugme Open Backup.

 3. Izaberite datoteku ličnih fascikli koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Open.

Osim toga, .pst datoteku možete otvoriti i bez korišćenja alatke za pravljenje rezervnih kopija ličnih fascikli. Outlook datoteke sa podacima možete otvoriti iz menija Datoteka programa Outlook.

Lokacija na kojoj se čuvaju .pst datoteke

Kada kreirate .pst datoteku, ona se čuva u fascikli lokalnih postavki programa Outlook.

 • Windows Vista   

  c:\users\user ime\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

  Možda ćete morati da promenite podrazumevani prikaz u programu Windows Explorer da biste videli skrivene fascikle.

  Kako da prikažete skrivene fascikle

  1. Kliknite na dugme Start operativnog sistema Windows, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

  2. Ispod natpisa Odaberite kategoriju dvaput kliknite na vezu Performanse i održavanje

   Napomena: Ako koristite klasičan prikaz kontrolne table, pređite na sledeći korak.

  3. U oknu Takođe pogledajte, kliknite na vezu Tipovi datoteke.

   Napomena: Ako koristite klasičan prikaz kontrolne table, dvaput kliknite na ikonu Opcije fascikle.

  4. Izaberite karticu Prikaz.

  5. U dijalogu Više opcija za postavke, u okviru Datoteke i fascikle, u okviru Skrivene datoteke i fascikle izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

 • Microsoft Windows Server 2003, Microsoft Windows XP   

  c:\Documents and Settings\Profiles\user ime\Local Settings\Application podataka

  Možda ćete morati da promenite podrazumevani prikaz u programu Windows Explorer da biste videli skrivene fascikle.

  Kako da prikažete skrivene fascikle

  1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Moj računar.

  2. U meniju Alatke, izaberite stavku Opcije fascikle.

  3. Izaberite karticu Prikaz, a zatim izaberite opciju Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

Vraćanje podataka

Način vraćanja podataka iz rezervnih kopija zavisi od količine informacija koju želite da spasete. Niže je opisano nekoliko slučajeva:

 • Ako želite da spasete nekoliko stavki koje su slučajno izbrisane ili promenjene, otvorite datoteku, a zatim premestite ili kopirajte stavke iz datoteke rezervne kopije u originalnu datoteku.

  1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Otvori, a zatim izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima.

  2. Izaberite .pst datoteku koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Ime fascikle povezane sa datotekom sa podacima pojaviće se u oknu „Lista fascikli“. U meniju Idi izaberite stavku Lista fascikli da biste prikazali listu fascikli. Podrazumevani naziv fascikle je Lične fascikle.

 • Zatvorite datoteku rezervne kopije tako što ćete kliknuti na nju desnim tasterom miša, a zatim izabrati stavku Zatvori.

 • Ako želite da spasete veliki broj stavki ili celu fasciklu, uvezite rezervnu kopiju datoteke. Ukoliko nije potrebno da zamenite celu fasciklu, možete filtrirati stavke kako biste dobili one koje želite. Druga mogućnost je da uvezete celu fasciklu i da navedete da li želite da zamenite duplirane stavke.

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Uvoz i izvoz.

  2. Izaberite stavku Uvoz podataka iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  3. Izaberite stavku Datoteka lične fascikle (.pst), a zatim kliknite na dugme Dalje.

  4. U polju Datoteka za uvoz navedite putanju i ime .pst datoteke koju želite da uvezete.

   Ako se ne sećate kojoj ste sačuvali rezervne kopije

   1. U meniju Prikaz izaberite stavku Lista fascikli.

   2. Kliknite desnim dugmetom miša na fasciklu sa vrha hijerarhije .pst datoteke čiju lokaciju želite da utvrdite.

   3. U priručnom meniju izaberite stavku Svojstva za <ime datoteke>, a zatim kliknite na dugme Više opcija. Podaci o lokaciji biće prikazani u polju Putanja.

   Ako dobijete poruku o grešci: „nije moguće otvoriti datotekuličnih fascikli (.pst) < ime datoteke >. Datoteka možda nije kompatibilna sa ovom verzijom programa Outlook ili je možda oštećen."

   Pokušajte da otvorite .pst datoteku iz menija Datoteka programa Outlook. U slučaju da dobijete poruku o grešci Datoteka <ime datoteke> nije kompatibilna sa ovom verzijom informacione usluge ličnih fascikli. Obratite se administratoru., .pst datoteka sadrži Unikod informacije. Microsoft Office Outlook 2003 i novije verzije podržavaju Unikod informacije. Ako koristite raniju verziju programa Outlook, nećete moći da pristupite toj datoteci. Ukoliko dobijete poruku o grešci sa obaveštenjem da datoteka ne može da se pročita ili da je oštećena, pokušajte da upotrebite alatku za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta.

  5. Izaberite jednu od sledećih opcija:

   Zameni duplikate uvezenim stavkama    Podaci iz uvezene datoteke zameniće postojeće podatke

   Dozvoli kreiranje duplikata    Postojeći podaci neće biti zamenjeni, a duplikati će biti dodati u trenutnu Outlook fasciklu.

   Ne uvozi duplikate    Postojeći podaci će biti zadržani, a duplirane informacije iz datoteke neće biti kopirani u trenutnu Outlook fasciklu.

  6. Sledite preostala uputstva čarobnjaka za uvoz i izvoz.

 • Ako želite da spasete celu .pst datoteku, izađite iz programa Outlook i upotrebite komandu Pronađi operativnog sistema Windows da biste pronašli i preimenovali oštećenu .pst datoteku. Napravite kopiju rezervne kopije .pst datoteke, a zatim toj kopiji dajte ime oštećene originalne .pst datoteke. Potrebno je da datoteka bude u istoj fascikli kao i originalna .pst datoteka. Ponovo pokrenite Outlook.

Isprobajte najnoviju verziju programa Outlook

Najnoviju verziju programa Outlook nudi lakšeg upravljanja datoteke ličnih fascikli i robusniji korisničkog iskustva.

Isprobajte novu verziju sistema Office
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×