Korišćenje čitača ekrana za uređivanje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za uređivanje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da izmenite prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata i navedite koji se prikazuje informacije o stavke u biblioteku. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Odaberite kako da prikažete i interakcija sa biblioteke dokumenata na SharePoint Onlinei čak i da ih učinite pristupačnijim.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Uređivanje prilagođenog prikaza za biblioteku dokumenata

 1. Prijavite se na Microsoft 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Pritisnite taster Enter. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

  Savet: Ako ne čujete tekst „Dugme 'Pogledajte'“, to znači da već koristite SharePoint Online iskustvo.

 3. Ako se fokus nalazi na dugme novo , pritisnite taster Tab dok ne čujete ime biblioteke i „Novo”.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Opcije prikaza”.

 5. Da biste otvorili meni, pritisnite taster Enter, a zatim pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Uredi trenutni prikaz”, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. U Prikazu za uređivanje stranice će se otvoriti sa fokusom na polju „Ime prikaza” uređivanje. Izaberite željene opcije u prilagođeni prikaz. Opcije su predstavljeni u sledeće grupe. Premeštanje između i unutar grupe opcija pomoću tastera Tab i Shift + Tab.

  • Ime: Otkucajte ime za ovaj prikaz biblioteke dokumenata u polje Ime prikaza .

  • Kolone: Odaberite stavku kolonama informacija koje želite da prikažete u tabeli. Da biste prikazali ili sakrili kolone u prilagođeni prikaz, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu za kolonu. Imena kolona su navedene redosledom kojim će se pojaviti u prilagođenom prikazu, koje možete da navedete.

   Na primer, da biste prikazali stavke veličina datoteke u trećoj koloni prilagođeni prikaz, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Veličina datoteke, polja za potvrdu” i zatim pritisnite taster RAZMAKNICA da biste izabrali polje za potvrdu. Da biste naveli redosled kolona, pritisnite taster Tab jedanput da biste premestili na polje Položaj sleva i da povećate ili smanjite broj, pritisnite taster sa strelicom.

  • Sortiranje: Za određivanje redosleda u kojem su prikazane stavke u prikazu, možete izabrati najviše dve kolone. Kada se krećete u polje prvo sortiranje po koloni , čujete ime trenutnog izbora. Možete da promenite izbor tako što ćete pritisnuti nagore i nadole tastere sa strelicama dok ne izaberete željeni čujete. Odaberite jednu od dve opcije (po rastućem ili opadajućem redosledu), pritisnite taster Tab je redosled sortiranja, a zatim izaberite redosled sortiranja tako što ćete pritisnuti nagore ili strelica nadole dok ne čujete onu koju želite. Da biste izabrali sekundarnog sortiranja kriterijume, puta pritisnite taster Tab i ponovite ovaj proces za polje Zatim sortirajte po koloni .

  • Filtriranje: Za kreiranje uslovnih prikaza:

   1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Će prikazati sve stavke u ovom prikazu” i pritisnite taster strelica nadole. Čujete: „Izaberite stavke samo ako je ispunjen sledeće”.

   2. Da biste premestili opcije filtriranja, pritisnite taster Tab. Čujete „Kolonu za filter za kombinovani okvir” i trenutni izbor. Možete da promenite izbor tako što ćete pritisnuti nagore i nadole tastere sa strelicama dok ne izaberete željeni čujete.

   3. Pritisnite taster Tab kada premeštanje u polje operatora i izaberite vrednost tako što ćete pritisnuti nagore i nadole tastere sa strelicama dok ne čujete onaj koji želite.

   4. Pritisnite taster Tab jedanput da biste premestili na polje za vrednost i otkucajte vrednost koja treba da filtrirate.

   5. Da biste podesili drugi uslov filtera, puta pritisnite taster Tab, a zatim izaberite između a i ili operatore tako što ćete pritisnuti nagore i nadole tastere sa strelicama. Zatim ponovite korake od b do d. za uslov sekundarni filtera.

  • Tabelarni prikaz: Izaberite ovu opciju da biste prikazali polja za potvrdu tako što ćete pojedinačne stavke tako da možete da izvršite masovne operacije na višestruke izbore.

  • Grupisanje po: Kreiranje grupe i podgrupa za najviše dve kolone. Idite u polje prvo grupisanje po koloni i izaberite kolonu u grupu tako što ćete pritisnuti nagore i nadole tastere sa strelicama dok ne čujete onaj koji želite. Da biste odabrali neku od opcija redosled dva sortiranje (po rastućem ili opadajućem redosledu), puta pritisnite taster Tab i zatim pritisnite nagore i strelicom nadole dok ne izaberete željeni čujete. Da biste podesili druge kolone da biste grupisali, puta pritisnite taster Tab i ponovite ovaj proces za polje zatim grupisanje po koloni .

  • Ukupne vrednosti: Prikazivanje ukupnih vrednosti za primenljivo kolone stavki.

  • Stil: Odaberite željeni izgled prikaza, kao što su osnovna tabela, detalji o dokumentima, biltena, Shaded i okno za pregled.

  • Fascikle: Odaberite da li želite da prikažete stavke u fascikli ili sve odjednom (to jest, ravnom hijerarhija bez fascikli).

  • Maksimalni broj stavki: Da ograničite broj stavki koje su navedene u prikazu.

 7. Kad unesete promene, pritisnite kombinaciju tastera Alt+O. Fokus se vraća na biblioteku dokumenata koja prikazuje promene koje ste uneli u prikaz.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za izbor kolona za prikaz u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za postavljanje datoteke ili fascikle u žižu interesovanja u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×