Korišćenje čitača ekrana za uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online uz tastaturu i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, da biste izmenili dokumente u biblioteci dokumenata.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Uređivanje dokumenta

 1. Prijavite se na Office 365 nalog svoje organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata. Fokus se nalazi na stavci menija Novo. Saznajte kako da počnete.

  Napomena: Ako je prikazan prikaz SharePoint Online, veza Povratak na klasični SharePoint se pojavljuje u oknu za navigaciju, a vi ćete čuti „Centar za dokumente” prilikom prikazivanja biblioteke. Ako prikaz SharePoint Online nije prikazan, pojavljuje se dugme Odjavi. Da biste prikazali prikaz SharePoint Online, pritiskajte taster Tab da biste stigli do ovog dugmeta i pritisnite taster Enter. Čućete „Centar za dokumente”,a zatim ime biblioteke. Fokus se premešta na dugme Novo na traci sa menijima, a vi čujete ime biblioteke dokumenata, a zatim „Novo”.

 2. Ako fokus nije na dugmetu Novo, pritisnite taster Tab dok ne čujete ime biblioteke i „Novo. Kreirajte novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji”.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne stignete do zaglavlja kolone biblioteke. Čućete „Zaglavlja kolona. Koristite menije da biste sortirali, filtrirali ili grupisali po koloni.“. (U naratoru ćete čuti „Tabela. Ime. Izmenjeno. Izmenio”, a zatim imena stavki biblioteke”.)

 4. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete ime dokumenta, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Možete da uređujete u programu Word ili, ako vam tako više odgovara, u programu Word Online u pregledaču. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete svoj izbor.

  • Da biste uredili u programu Word, čućete „Uredi u programu Word, Koristite punu funkcionalnost programa Microsoft Word”.

  • Da biste uređivali u pregledaču, čućete „Uredi u pregledaču, Napravite brze izmene direktno ovde pomoću programa Word Online”.

 6. Pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na oblast za uređivanje dokumenta.

 7. Uredite dokument.

 8. Da biste zatvorili, pritisnite kombinaciju tastera Alt+F, X. Čućete „Napuštanje menija, Internet Explorer dijalog“, Da li želite da zatvorite sve kartice ili trenutnu karticu?“

 9. Pritisnite taster sa strelicom nadesno. Čućete „Dugme Zatvori trenutnu karticu. Da biste aktivirali, pritisnite razmaknicu”.

 10. Pritisnite taster Enter. Dokument se automatski čuva. Fokus se vraća na biblioteku.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za otpremanje datoteka u biblioteku dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Prvi koraci uz čitač ekrana sa modernom bibliotekom dokumenata u usluzi SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×