Korišćenje čitača ekrana za umetanje zvuka ili video zapisa u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za umetanje zvuka ili video zapisa u programu PowerPoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite PowerPoint sa tastature i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali video i audio datoteke da prezentacija. Čak možete zapisati zvučne datoteke direktno iz PowerPoint.

Napomene: 

U ovoj temi

Dodavanje video zapisa sa mreže

Možete da dodate veb video iz zajednice za deljenje video zapisa kao što je YouTube ili putem koda za ugradnju video zapisa.

 1. U prezentaciji idite na oblast sadržaja slajda gde želite da umetnete video.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+N, V. Čućete: „Video na mreži“.

 3. Pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Umetanje video zapisa.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  Dodavanje video zapisa iz zajednice za deljenje

  1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Pretraži <ime zajednice>“.

  2. Otkucajte termine za pretragu i pritisnite taster Enter. Otvara se birač video zapisa i fokus je na prvom video zapisu.

  3. Pritisnite taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete video za koji želite da dodate, a zatim pritisnite taster Enter.

  Dodavanje video zapisa putem koda za ugradnju

  1. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Nalepite kôd za ugradnju ovde”.

  2. Nalepite kôd za ugradnju i pritisnite taster Enter.

Dodavanje video zapisa sa uređaja

U prezentaciju možete da dodate video sa računara.

 1. U prezentaciji idite na oblast sadržaja slajda gde želite da umetnete video.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+N, V. Čućete: „Video na mreži“.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nadole. Čućete: „Video na mom računaru”.

 4. Pritisnite taster Enter. Otvara se Windows dijalog Umetanje video zapisa i fokus je na fascikli Dokumenti. Čućete: „Ime datoteke, može se uređivati, uredite“.

 5. Idite na video datoteku koju želite da dodate ili otkucajte putanju do datoteke, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Ako je potrebno, da biste došli do opcija oblikovanja video zapisa, pritisnite taster Alt, J, a zatim P. Čućete: „Kartica ‘Oblikovanje’“. Da biste se kretali kroz opcije podmenija, pritisnite taster Tab.

  Savet: Ovaj meni je dostupan samo kada izaberete video zapis. Ako niste izabrali video zapis i pritisnete taster Alt, J, a zatim P, čućete „Alt, J, P” i ne pojavljuje se nijedan meni. Da biste vratili kursor na slajd, pritisnite taster Esc.

 7. Ako je potrebno, da biste došli do opcija reprodukcije video zapisa, pritisnite taster Alt, J, a zatim N. Čućete: „Kartica ‘Reprodukcija’“.

Dodavanje zvučne datoteke sa uređaja

Možete da dodate zvučne datoteke u prezentaciju sa uređaja.

 1. U prezentaciji idite na slajd na kom želite da umetnete zvučnu datoteku.

 2. Da biste otvorili meni Umetanje, pritisnite Alt+N, O. Čućete: „Zvuk na mom računaru”.

 3. Pritisnite taster Enter. Čućete: „Ime datoteke, može se uređivati, uredite“. Otvara se Windows dijalog Umetanje zvuka.

 4. Idite na zvučnu datoteku koju želite da dodate ili otkucajte putanju do datoteke. Da biste izabrali datoteku, pritisnite razmaknicu.

 5. Da biste umetnuli datoteku, pritisnite taster Enter.

 6. Ako je potrebno, da biste otišli na opcije oblikovanja zvučne datoteke, na kartici Umetanje pritisnite tastere Alt, J, P. Čućete „Kartica „Oblikovanje“”. Da biste se kretali kroz opcije podmenija, pritisnite taster Tab.

  Savet: Ovaj meni je dostupan samo kada izaberete zvučnu datoteku. Ako niste izabrali zvučnu datoteku i pritisnete taster Alt, J, a zatim P, čućete „Alt, J, P” i ne pojavljuje se nijedan meni. Da biste vratili kursor na slajd, pritisnite taster Esc.

 7. Ako je potrebno, da biste otišli na opcije reprodukcije zvučne datoteke, na kartici Umetanje pritisnite tastere Alt, J, N. Čućete „Kartica „Reprodukcija“”.

Snimanje zvučne datoteke u programu PowerPoint

Možete brzo da snimite zvučnu datoteku direktno u programu PowerPoint.

 1. U prezentaciji idite na slajd na kom želite da umetnete zvučnu datoteku.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+N, O, R. Čućete: „Prozor za snimanje zvuka, ime, uređivanje”.

 3. Otkucajte ime za zvučni snimak.

 4. Pritiskajte Tab dok ne čujete „Dugme“, a zatim pritisnite Enter. Čućete: „Dugme ‘U redu’“.

 5. Snimite zvuk i kada završite, pritisnite taster Enter. Zvučna datoteka se umeće na slajd.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i uređivanje slika i tabela u programu PowerPoint

Čuvanje prezentacije pomoću čitača ekrana u programu PowerPoint

Korišćenje tasterskih prečica za pravljenje PowerPoint prezentacija

Korišćenje tasterskih prečica za predstavljanje PowerPoint prezentacija

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint uz pomoć čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti

Koristite PowerPoint Online sa tastature i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali video datoteke da prezentacija.

Napomene: 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi PowerPoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

 • Kada koristite slike, clip art ili druge datoteke sa interneta, važno je da poštujete autorska prava. Opcija Filtriraj slike po tipu licence može da vam pomogne da odaberete koje ćete datoteke koristiti.

Dodavanje video zapisa sa interneta

 1. Da biste otvorili dijalog Umetanje video zapisa , pritisnite tastere Alt + taster sa Windows logotipom, N, V, O. Čujete: „dijalog. Umetanje video zapisa, pretražite YouTube”. Fokus je u polju za Pretragu YouTube tekst.

 2. Otkucajte termin za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter. Pojavljuje se lista rezultata pretrage, sa fokusom na prvu stavku na listi rezultata.

 3. Koristite tastere sa strelicama da biste se kretali kroz rezultate pretrage. Kada pronađete video zapis koji želite, pritisnite taster Enter da biste ga umetnuli u prezentaciju.

 4. Da biste reprodukovali video zapis u prezentaciji, pritisnite tastere Alt + taster sa Windows logotipom, W, C. Projekcija slajdova pokrenuće se od trenutnog slajda sa video zapis. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Reprodukuj”, a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i uređivanje slika i tabela u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje i oblikovanje teksta u programu PowerPoint

Tasterske prečice u programu PowerPoint Online

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Saznajte kako da se krećete u programu PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×