Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business

Korišćenje čitača ekrana za sinhronizovanje usluge OneDrive for Business

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, i tasterske prečice da biste sinhronizovali OneDrive for Business datoteke sa računarom. Sinhronizacija vam omogućava da radite sa OneDrive for Business datotekama direktno u istraživaču datoteka i da im pristupate čak i kada ste van mreže. Kad god ste na mreži, sinhronizovaće se sve promene koje ste napravili vi ili druge osobe.

Napomene: 

U ovoj temi

Sinhronizovanje pomoću OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Ako imate novi OneDrive klijent za sinhronizaciju na računaru, datoteke se automatski sinhronizuju kada se prijavite u OneDrive na računaru. Informacije o podešavanju i prijavljivanju potražite u članku Prijavite se u OneDrive for Business.

Sinhronizovanje pomoću OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju

Ako koristite prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju, pratite uputstva u nastavku da biste obavili sinhronizaciju.

Ako niste sigurni koji klijent za sinhronizaciju imate, pročitajte članak Koju verziju usluge OneDrive koristim.

 1. U pregledaču se prijavite u Office 365 ili na SharePoint sajt organizacije pomoću poslovnog ili školskog naloga.

  Napomena: Ako su vam potrebne dodatne informacije o prijavljivanju u Office 365, pročitajte članak Gde se prijavljuje u Office 365 za posao.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pokretanje aplikacija“, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „OneDrive“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Novo“.

 5. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Sinhronizacija“. (U naratoru ćete čuti „Sinhronizacija stavke menija“.) Zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se dijalog Sinhronizacija i čućete „Sinhronizujte ovu biblioteku sa uređajem radi lakšeg pristupa“.

 6. Da biste započeli sinhronizaciju, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Sinhronizuj odmah“, a zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se dijalog za bezbednost na internetu i čućete „Želite li da dozvolite ovom veb sajtu da otvori program na računaru?“.

 7. Da biste dodelili dozvolu, u dijalogu za bezbednost pritisnite kombinaciju tastera Alt + A ili pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dozvoli“, a zatim pritisnite taster Enter.

 8. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business sa izabranim dugmetom Prikaži moje datoteke i čućete „Dugme „Prikaži moje datoteke“ usluge Microsoft OneDrive for Business“. Dijalog sadrži veb adresu usluge OneDrive for Business i lokaciju na računaru na kojoj će biblioteka biti sačuvana.

  U tom trenutku će se možda otvoriti dijalog. Ako ovaj dijalog zahteva da unesete e-adresu Office 365 naloga, uradite sledeće:

  1. Otkucajte e-adresu naloga, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Dalje, a zatim pritisnite taster Enter.

  2. Otvoriće se prozor Prijavljivanje u kom će biti izabrano polje za uređivanje Lozinka. Unesite lozinku.

  3. Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Prijavi se, a zatim pritisnite taster Enter. Zatvoriće se prozor Prijavljivanje, a ponovo će se otvoriti dijalog OneDrive for Business sa izabranim dugmetom Prikaži moje datoteke.

 9. Da biste prikazali datoteke dok se sinhronizuju, pritisnite razmaknicu. Otvoriće se istraživač datoteka sa fokusom na listu dokumenata u fascikli usluge OneDrive for Business i čućete „Prikaz stavki usluge OneDrive for Business“ i ime prve stavke na listi. (U naratoru ćete čuti „Prikaz stavki u tabeli u prozoru OneDrive for Business“ i ime prve stavke.)

Istraživač datoteka navodi fasciklu usluge OneDrive for Business u oknu za navigaciju kao OneDrive – ImePreduzeća ili OneDrive @ ImePreduzeća.

Nakon sinhronizacije dokumenata sa računarom možete da sačuvate datoteke usluge Microsoft Office direktno u fasciklu usluge OneDrive for Business. U datoteci koju želite da sačuvate pritisnite kombinaciju tastera Alt + F, A pa zatim A. Na listi Sačuvaj kao pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole da biste izabrali fasciklu usluge OneDrive for Business, a zatim pritisnite taster Enter.

Zaustavljanje sinhronizacije fascikle usluge OneDrive for Business

 1. Dok je fokus na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste prešli na dugme Start.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ševron obaveštenja“, a zatim pritisnite razmaknicu. Otvoriće se okno „Višak obaveštenja“.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete „OneDrive <ImePreduzeća>, <status>“.

 4. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 5. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Više opcija’“. Pritisnite taster Enter da biste otvorili meni, a zatim S da biste otvorili postavke.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Zaustavi sinhronizaciju, veza“, a zatim pritisnite taster Enter.

 7. Dijalog za potvrdu se otvara sa fokusom na dugmetu Raskini vezu sa nalogom. Da biste zaustavili sinhronizaciju OneDrive for Business fascikle, pritisnite taster Enter.

Ručna sinhronizacija fascikle

 1. Dok je fokus na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste prešli na dugme Start.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ševron obaveštenja“, a zatim pritisnite razmaknicu. Otvoriće se okno „Višak obaveštenja“.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete „OneDrive <ImePreduzeća>, <status>“.

 4. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 5. Da biste ručno sinhronizovali fasciklu pomoću dugmeta Sinhronizuj odmah , pritisnite taster N. Kada ste na mreži, OneDrive for Business automatski sinhronizuje fascikle sa SharePoint bibliotekama približno na svakih 10 minuta.

Prikazivanje i rešavanje problema sa sinhronizacijom

Ako naiđete na probleme sa sinhronizacijom sa uslugom OneDrive for Business, isprobajte sledeće korake za prikazivanje i rešavanje problema.

 1. Dok je fokus na radnoj površini, pritisnite taster F6 da biste prešli na dugme Start.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ševron obaveštenja“, a zatim pritisnite razmaknicu. Otvoriće se okno „Višak obaveštenja“.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nagore dok ne čujete „OneDrive <ImePreduzeća>, <status>“.

 4. Da biste otvorili kontekstualni meni, pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10.

 5. Izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste prikazali probleme sa sinhronizacijom, pritisnite taster V. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business i čućete „Napuštanje menija, Istraživač datoteka, Prikaz stavki, Dijalog OneDrive for Business, Nije moguće sinhronizovati [X] stavki sa uslugom OneDrive for Business“ i ime prve datoteke.

   Da biste se kretali kroz listu datoteka, pritiskajte taster sa strelicom nadole. Izaberite datoteku koju želite da otvorite, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Otvori stavku, a zatim pritisnite taster Enter. Rešite problem sa sinhronizacijom u otvorenoj datoteci i sačuvajte je.

  • Ova opcija popravlja biblioteke koje nisu sinhronizovane. Ona sinhronizuje verzije servera ovih biblioteka sa računarom i pravi rezervne kopije svih lokalnih datoteka koje imaju nesinhronizovane promene.

   Da biste pokrenuli popravku, pritisnite taster E. Otvoriće se dijalog OneDrive for Business sa fokusom na dugme Popravi. Da biste popravili biblioteku, pritisnite taster Enter.

Dodatne informacije

Takođe pogledajte

Tasterske prečice za OneDrive for Business u operativnom sistemu Windows

Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana uz OneDrive for Business

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz OneDrive for Business pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×