Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

A11y_ScreenReaderContent

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste pregledali aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Tako što ćete proveriti istorije verzija datoteke ili fascikle, možete da brzo pronađu kada stavke promenjen, koji je promenio i komentare o promenama.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Pregledajte aktivnost datoteke u biblioteci dokumenata

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. U prikazu liste ili pločice, pritisnite taster Tab dok ne čujete prvu stavku u biblioteci dokumenata. Da biste premestili fokus datoteku za koju želite da pregledate istoriju verzija, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete ime datoteke koju želite. Izaberite datoteku tako što ćete pritisnuti taster RAZMAKNICA.

  Saveti: 

  • Istorija verzija nije dostupna za OneNote beležnice.

  • Da biste se prebacivali između prikaza Lista i Pločice:

   1. Proverite da li su izabrani bez datoteke ili fascikle. Meni " Opcije prikaza " je dostupna na traci sa menijima samo kada nema izabranih datoteka u biblioteci dokumenata.

   2. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Deli”.

   3. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Opcije prikaza”, a zatim pritisnite taster Enter.

   4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Lista” ili „Pločice”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Deli”.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadesno sve dok ne čujete „druge stvari koje možete da uradite sa izabrane stavke” i pritisnite taster Enter.

 5. U kontekstualnom meniju, pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Istorija verzija” i pritisnite taster Enter. Otvara se prozor za Istorija verzija i čujete: „Istorija verzija”.

 6. Da biste prešli na listu verzija, pritiskajte taster Tab dok ne čujete datum prve verzije. Verzije se navode opadajućim redosledom sa najnovijom verzijom na vrhu liste.

  Saveti: Sa Narator, kada čujete datum verzije, možete da otvorite Kontekstualni meni za verziju.

  1. Pritisnite taster sa strelicom Alt + strelica nadole. Otvara se u kontekstualnom meniju.

  2. Da biste izabrali Prikaz, Vraćanje u prethodno stanjeili Brisanje, koristite taster strelica nagore, a zatim pritisnite taster Enter. Otvoriće se novi prozor, gde možete da saznate detalje o verziji, potvrdili da želite da zamenite najnoviju verziju izabranom verzijom ili da biste potvrdili da želite da izbrišete verziju. Da biste zatvorili prozor, pritisnite taster Enter.

 7. Da biste čuli više informacija za verziju, na primer, datum izmene i ime osobe koja je izmenila, pritisnite taster Tab. Fokus se premešta na sledeću kolonu.

 8. Da biste pomerali kroz listu verziju, pritisnite taster Tab dok ne čujete verziju koju želite.

 9. Da biste izašli iz prozora Istorija verzija , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Zatvori dugme” i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×