Korišćenje čitača ekrana za pravljenje prezentacije od predloška u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje prezentacije od predloška u programu PowerPoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite PowerPoint sa tastature i čitač ekrana da biste kreirali prezentaciju od unapred dizajnirani predložak. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Sa predlošcima možete da napravite prezentacije sa koraka raspoređivanje elemente i boja, fontova, efekti, stil i raspored tako da možete da se koncentrišete na sadržaj, ne dizajn. Čak možete da koristite dostupne predloške da lako prezentaciju korisne za proširite grupe korisnika lokacije.

Napomene: 

Pravljenje nove prezentacije od predloška

PowerPoint nudi brojne predloške da biste koristili. Možete da pretražujete predloške ili da koristite one dostupna u meniju "Predlošci".

 1. Otvaranje PowerPoint. PowerPoint se otvara u prikazu Početak .

 2. Da biste kreirali novu prezentaciju, pritisnite tastere Alt + N. Otvara se meni " novo " koji prikazuje polje za pretragu, predloške i teme.

  Napomena: Ako već menjate prezentaciju u normalnom prikazu i želite da kreirate novu od predloška, pritisnite kombinaciju tastera Alt+F, a zatim taster da biste otišli u meni Novo.

 3. Da biste pronašli predložak, pritisnite tastere Alt + N, s otkucajte reči za pretragu, na primer, dostupna, i pritisnite taster Enter. Ako želite da pregledate predložaka, možete da pređete na sledeći korak.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete prvo ime predloška, a zatim koristite tastere sa strelicama da biste pregledali dostupni predlošci i teme. Čitač ekrana objavljuje stavke dok se krećete.

 5. Da biste izabrali predložak ili temu, pritisnite taster Enter. Čujete ime predloška i „Kreiraj”.

 6. Da biste preuzeli i počeli da koristite izabrani predložak, ponovo pritisnite taster Enter.

  Otvara se prezentacija, a fokus je na prvom slajdu. Da biste prešli na okvir za tekst sa naslovom, pritisnite taster Tab.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje i oblikovanje teksta u programu PowerPoint

Korišćenje tasterskih prečica za pravljenje PowerPoint prezentacija

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija PowerPoint

Koristite PowerPoint za Android sa TalkBack, čitač ugrađene Android ekrana, za kreiranje prezentacije sa unapred dizajnirani predložak. Sa predlošcima možete da napravite prezentacije sa koraka raspoređivanje elemente i boja, fontova, efekti, stil i raspored tako da možete da se koncentrišete na sadržaj, ne dizajn.

Napomene: 

Pravljenje nove prezentacije od predloška

 1. Otvorite PowerPoint za Android.

  Savet: Da biste prešli iz prikaza sličica meni " datoteka ", prevucite ulevo dok ne čujete „Datoteka”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Meni "datoteka", otvorena”.

  Savet: Da biste prešli iz prikaza uređivanja meni " datoteka ", prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Nije potvrđen, se”, i zatim dvaput dodirnite ekran. Brzo prevucite nalevo dok ne čujete „Datoteka”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Meni "datoteka", otvorena”.

 2. Prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Novo”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Praznu prezentaciju”.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željeni predložak, a zatim dodirnite dvaput ekran.

  Prezentacija se otvara u prikazu „Sličica“, a fokus je na novom slajdu.

 4. Da biste počeli sa uređivanjem novi slajd, prevucite udesno dok ne čujete „Izabrana, prvi slajd”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Uredi”. Dodirnite dvaput ekrana. Slajd se otvara u prikazu za uređivanje.

Napomena: Ako želite da koristite pristupačnog predloška sa PowerPoint za Android, morate da sačuvate lažna prezentacije pomoću predloška pristupačnih u oblaku spremište kao što su OneDrive pomoću PowerPoint verzije za računare. Zatim možete da otvorite sačuvanu pristupačnih prezentaciju u PowerPoint za Android za uređivanje.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje i oblikovanje teksta u programu PowerPoint

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint uz pomoć čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija PowerPoint

Koristite PowerPoint Mobile Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste kreirali prezentaciju od unapred dizajnirani predložak. Sa predlošcima možete da napravite prezentacije sa koraka raspoređivanje elemente i boja, fontova, efekti, stil i raspored tako da možete da se koncentrišete na sadržaj, ne dizajn.

Napomene: 

Pravljenje nove prezentacije od predloška

 1. Otvaranje PowerPoint Mobile. Možete doći u prikazu " nedavno " koji prikazuje najnovijih prezentacija.

  Napomena: Ako već uređujete prezentaciju u prikazu sličica da biste premestili meni " datoteka ", brzo prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete „brz pristup komandama. Datoteka”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Backstage stranica”.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Novo”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Kreiranje novog u” i podrazumevanu lokaciju za čuvanje.

 3. Da biste promenili Sačuvaj lokaciju, dvaput dodirnite ekran. Prevucite nadesno da biste pregledali dostupne Sačuvaj lokacije i dodirnite dvaput da biste izabrali jednu.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željeni predložak, a zatim dodirnite dvaput ekran.

  Prezentacija se otvara u prikazu „Sličica“, a fokus je na novom slajdu.

 5. Da biste započeli novi slajd za uređivanje, dvaput dodirnite ekran. Čujete: „Kontekstualni meni”. Prevucite nadesno dok ne čujete „Uređivanje”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Slajd se otvara u prikazu za uređivanje.

Savet: Ako želite da koristite pristupačnog predloška sa PowerPoint Mobile, morate da sačuvate lažna prezentacije pomoću predloška pristupačnih u oblaku spremište kao što su OneDrive pomoću PowerPoint verzije za računare. Zatim možete da otvorite sačuvanu pristupačnih prezentaciju u PowerPoint Mobile za uređivanje.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje i oblikovanje teksta u programu PowerPoint

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija PowerPoint

Koristite PowerPoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste kreirali prezentaciju od unapred dizajnirani predložak. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Sa predlošcima možete da napravite prezentacije sa koraka raspoređivanje elemente i boja, fontova, efekti, stil i raspored tako da možete da se koncentrišete na sadržaj, ne dizajn.

Napomene: 

 • Ako koristite narator uz Windows 10 Fall Creators Update, morate da isključite režim skeniranja da biste uredili dokumente, unakrsne tabele ili prezentacije pomoću usluge Office Online. Više informacija potražite u članku Isključite virtuelni režim ili režim pregledača u čitačima ekrana u Windows 10 Fall Creators Update.

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite PowerPoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se PowerPoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za PowerPoint Online.

 1. Otvaranje PowerPoint Online. Možete doći na stranicu koja prikazuje nedavne prezentacije, predložaka i tema. Fokus je na novi predložak prazne prezentacije.

  Napomena: Ako već uređujete prezentaciju u normalnom prikazu, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Windows logotip+F, a zatim taster N da biste otvorili meni Novo.

 2. Narator, uverite se da režima skeniranja je zamenila. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pristup više tema”, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Pritisnite taster Tab da biste pregledali predloške i teme. Čitač ekrana najavljuje stavke kako se krećete.

 4. Pritisnite taster Enter da biste izabrali i otvorili predložak. Prezentacija se otvara u normalnom prikazu.

 5. Narator, uverite se da je Uključi režima skeniranja. Da biste premestili u okvir za tekst naslova, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete „Tabla sa slajdovima”, a zatim pritisnite taster Tab. Čujete: „Centar za naslov čuvara mesta”. Da biste uredili čuvar mesta, pritisnite taster Enter i otkucajte tekst.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za rad sa slajdovima u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za prikaz prezentacija u programu PowerPoint

Tasterske prečice u programu PowerPoint Online

Osnovni zadaci za kreiranje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija PowerPoint

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×