Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook 2016 sa tastature i Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows da biste podesili naloge e-pošte. Zajedno sa nalogom primarnu e-pošte, možete podesiti i nalozima sve dodatne e-pošte koju koristite, na primer Office 365, Gmail, Yahoo! i poslovni ili školski nalog, a zatim postavite omiljene kao podrazumevani nalog.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice za Outlook.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Automatsko podešavanje prvog naloga e-pošte

Kad prvi put pokrenete Outlook, otvara se Čarobnjak za automatske naloge. Većinu naloga možete brzo da postavite, pomoću samo adrese e-pošte i lozinke.

 1. Pokrenite Outlook i kada se Čarobnjak za automatske naloge otvori, pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta Dalje i pritisnite taster Enter. Pritisnite taster Tab da biste prešli sa dugmeta Dalje na dugme Dodaj nalog i pritisnite taster Enter.

  Savet: Ako se čarobnjak ne otvori, otvorite stranicu Informacije o nalogu tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Alt+F, a zatim taster Tab. Zatim, da biste otvorili Čarobnjak za automatske naloge, pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta Dodaj nalog i pritisnite taster Enter.

 2. U dijalogu Dodavanje naloga pritiskajte taster Tab dok ne stignete do polja Ime i otkucajte ime.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne stignete do polja Adresa e-pošte, a zatim otkucajte adresu e-pošte.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne stignete do polja Lozinka, a zatim otkucajte lozinku e-pošte.

 5. Ponovo pritisnite taster Tab da biste otišli na opciju Ponovo otkucajte lozinku. Ponovo otkucajte lozinku.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta Dalje, a zatim pritisnite taster Enter.

  Čarobnjak sada izvršava sve neophodne korake za postavljanje naloga e-pošte u programu Outlook. To može da potraje nekoliko minuta.

  Napomena: Ako se dijalog Windows bezbednost otvori u polju Lozinka, otkucajte lozinku e-pošte i pritisnite taster Enter. Taj dijalog se ne otvara ako je računar povezan sa domenom za organizaciju koja koristi Exchange Server.

 7. Kada Outlook doda nalog, čućete „Nalog e-pošte je uspešno konfigurisan“.

  Napomena: Ako imate drugi nalog da dodate u Outlook, pritiskajte taster Tab dok ne stignete do dugmeta Dodaj drugi nalog i unesite odgovarajuće informacije, kao u gorenavedenim koracima od 2. do 7. Ponavljate to za sve Outlook.com, Gmail ili druge naloge koje imate.

 8. Pritiskajte taster Tab dok ne dođete do dugmeta Završi, a zatim pritisnite taster Enter.

  Napomene: Pomoć možete da dobijete i tako što ćete se obratiti službi Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tehničari za podršku u službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučeni su za korišćenje čitača ekrana i drugih asistivnih tehnologija.

  • Ako se nalog nije automatski postavio, možda će se tražiti da pokušate ponovo pomoću nešifrovane veze sa serverom pošte. Ako to ne funkcioniše, ručno postavite nalog.

  • Ako nadograđujete na Outlook 2016 sa starije verzije i dobijate poruke o greškama o nemogućnosti prijavljivanja ili pokretanja programa Outlook, razlog za to je što Exchange usluga automatskog otkrivanja nije konfigurisana ili ne radi ispravno. Da biste pronašli rešenja, potražite „poruke o grešci u programu Outlook 2016“ na sajtu https://support.office.com.

Postavljanje podrazumevane e-pošte

Ako ste dodali više naloga e-pošte u Outlook, možete da podesite onaj koji koristite na najbolji kao podrazumevani nalog. Odlazne e-poruke se šalju pomoću podrazumevanog naloga.

 1. U glavnom prozoru Outlook , pritisnite taster Alt + F, s ja. Čujete: „Postavke naloga”.

 2. Pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog " Postavke naloga ".

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Tabele”, praćen brojem redova u tabeli. Fokus je na prvu stavku na listi naloga e-pošte koji su dodati u Outlook.

 4. Pritisnite nagore ili strelica nadole dok ne čujete ime naloga koji želite.

 5. Da biste podesili nalog kao podrazumevani, pritisnite tastere Alt + D.

 6. Da biste zatvorili dijalog, pritisnite tastere Alt + C.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Office za Android sa TalkBack, čitaču ugrađene Android ekrana da biste podesili Outlook naloga e-pošte. Možete da dodate nekoliko naloga za održavanje veze sa rad, porodicom i prijateljima i da postavite kao podrazumevani nalog omiljene. Možete da dodate naloge za skladištenje, kao što su OneDrive ili Dropbox i efikasno radili sa datotekama direktno iz Outlook.

Outlook podržava većinu tipova usluge e-pošte. Možete da dodate bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com. Možete da dodate i bilo koji od sledećih naloga: Gmail, Yahoo! Mail, iCloud ili nalog sa POP ili IMAP serverom.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Postavljanje prvog naloga

Pomoću čitača ekrana TalkBack možete brzo da postavite prvi nalog u programu Outlook kako biste počeli sa radom. Prvi nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje naloga kada prvi put otvorite Outlook.

 1. Otvorite Outlook. Otvara se početni ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Čućete: „Dodaj nalog“. Fokus je na tekstualnom polju adrese e-pošte. Iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte naloga koji želite da dodate.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Nastavi’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. U zavisnosti od naloga koji dodajete, možda ćete morati da pružite lozinku ili da prihvatite uslove korišćenja dobavljača usluga e-pošte da biste mogli da nastavite. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dodat je nalog ’Outlook’“.

 6. Da biste otišli na Prijemno sanduče primarnog naloga, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’preskoči’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Dodavanje dodatnog naloga e-pošte

Lako možete da dodate dodatne naloge e-pošte posle početnog postavljanja e-pošte. Sledeći nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje dodatnog naloga e-pošte.

 1. U Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Postavke“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog e-pošte, dve stavke na listi“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Fokus je na tekstualnom polju adrese e-pošte. Iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte naloga koji želite da dodate.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Nastavi’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. U zavisnosti od naloga koji dodajete, možda ćete morati da pružite lozinku ili da prihvatite uslove korišćenja dobavljača usluga e-pošte da biste mogli da nastavite. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 7. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na meni Postavke.

Postavljanje podrazumevane e-pošte

Ako ste dodali više naloga e-pošte u Outlook, možete da podesite onaj koji koristite na najbolji kao podrazumevani nalog. Odlazne e-poruke se šalju pomoću podrazumevanog naloga.

 1. Na listi poruka, brzo prevucite nalevo ili nadesno sve dok ne čujete „Postavke”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Promena podrazumevane poslato iz pošta”, praćeno ime trenutnog podrazumevanog naloga. Da biste izabrali, dodirnite dvaput ekrana.

 3. Otvara se lista naloga e-pošte dodati u Outlook . Brzo prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete nalog koji želite, a zatim dvaput dodirnite ekran. Podrazumevani nalog se menjaju i fokus se vraća u prozoru Postavke .

Dodavanje naloga skladišta datoteka

Nalog skladišta, kao što je OneDrive, OneDrive for Business, Dropbox ili Box možete da dodate u Outlook. Datoteke iz naloga skladišta pojavljuju se na listi Datoteke u programu Outlook i možete da im pristupate direktno iz programa Outlook.

 1. U Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Postavke“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog skladišta“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Odaberite tip naloga“.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime željenog tipa naloga, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 5. Otvara se prozor za prijavljivanje specifičan za nalog. Otkucajte korisničko ime naloga. Lozinku ćete možda morati da otkucate u drugom prozoru. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 6. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na meni Postavke.

 7. Da biste pristupili nalogu skladišta iz programa Outlook, u Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Izabrana je stavka ’Datoteke’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Narator, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste postavili naloge u programu Outlook pošta. Možete da dodate nekoliko naloga da biste ostali povezani sa poslom, porodicom i prijateljima.

Outlook pošta podržava većinu tipova usluge e-pošte. Možete da dodate bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com. Možete da dodate i bilo koji od sledećih naloga nezavisnih proizvođača: Gmail, Yahoo! Mail, iCloud ili nalog sa POP ili IMAP serverom.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz Windows telefon. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na tabletu ili računaru.

U ovoj temi

Postavljanje prvog naloga

Pomoću Naratora možete brzo da postavite prvi nalog u programu Outlook pošta kako biste počeli sa radom. Prvi nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje naloga kada prvi put otvorite Outlook pošta.

Detaljna uputstva za to kako se postavlja Microsoft nalog kao prvi nalog potražite u članku Postavljanje Microsoft naloga kao prvog naloga.

 1. Otvorite Outlook pošta. Otvara se prozor Dobrodošlice. Čućete: „Prozor ’Outlook pošta’“.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dugme ’Nalog’“.

 3. Dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“. Otvara se dijalog Izbor naloga.

 4. Otvara se prozor za prijavljivanje za izabrani nalog i traži se da unesete informacije za prijavljivanje na nalog. Procedura prijavljivanja zavisi od naloga koji ste izabrali.

  Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete tekstualna polja koja je moguće urediti za neophodnu adresu e-pošte ili lozinku, koje mogu, ali ne moraju da se unesu u istom prozoru.

 5. Dvaput dodirnite ekran na tekstualnom polju i iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte ili lozinku.

 6. Da biste se premestili na sledeći mogući korak u proceduri, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dalje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Kada završite sa unosom akreditiva, brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  U zavisnosti od naloga, možda će se tražiti da pružite više informacija, kao što je prijavljivanje u Office 365 ili na mrežu organizacije.

 8. Posle uspešnog podešavanja čućete detalje o nalogu i „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran.

 9. Vraćate se na prozor Dobrodošlice. Čućete: „Dugme ’Spremno za rad’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na novo Prijemno sanduče.

Postavljanje Microsoft naloga kao prvog naloga

Koristite Narator da biste lako postavili Microsoft nalog kao prvi nalog.

 1. Otvorite Outlook pošta. Čućete: „Prozor ’Outlook pošta’“. Otvara se prozor Dobrodošlice.

  Napomena: Ako ste se na Windows telefon prijavili pomoću Microsoft naloga, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Spremno za rad’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Sve je spremno i fokus se premešta direktno na Prijemno sanduče.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dugme ’Nalog’“.

 3. Dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime željenog tipa Microsoft naloga, na primer „Outlook.com“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Prozor sa e-poštom i nalozima“.

 5. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Adresa e-pošte, telefon ili Skype, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 6. Otkucajte e-adresu vašeg Microsoft naloga.

 7. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Lozinka, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 8. Otkucajte lozinku naloga.

 9. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 10. Čućete: „Dugme ’Dalje’“. Dvaput dodirnite ekran.

 11. Čućete detalje o nalogu, a zatim „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran.

 12. Čućete: „Dugme ’Spremno za rad’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se premešta na Prijemno sanduče Microsoft naloga.

Dodavanje dodatnih naloga posle prvog postavljanja

Lako možete da dodate dodatne naloge e-pošte posle početnog postavljanja e-pošte. Sledeći nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje dodatnog naloga e-pošte.

Uputstva o tome kako se postavlja Gmail nalog posle prvog postavljanja potražite u članku Dodavanje Gmail naloga posle prvog postavljanja.

 1. U Outlook pošta prijemnom sandučetu brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Skupljeno je dugme ’Još opcija’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Iskačući prozor ’Još opcija’, prilagođeno“.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Upravljaj nalozima’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dodaj nalog’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se prozor Izbor naloga.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime naloga koji želite da dodate, a zatim dvaput dodirnite ekran. Pratite tok postavljanja naloga na ekranu i opšta uputstva za postavljanje opisana u članku Postavljanje prvog naloga počev od 5. koraka, pa nadalje.

Dodavanje Gmail naloga posle prvog postavljanja

 1. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Google“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Stranica za potvrdu identiteta“. Otvara se prozor za prijavljivanje na Google.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Unesite adresu e-pošte, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 3. Otkucajte Gmail adresu.

 4. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dalje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Lozinka, tekst koji je moguće urediti“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Iskače tastatura na ekranu.

 6. Unesite lozinku.

 7. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 8. Traži se da operativnom sistemu Windows dozvolite da pristupa informacijama o e-pošti i postavkama usluge Google. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dozvoli’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Ako se zatraži da odaberete koje ime ćete koristiti za slanje e-poruka, odaberite svoje ime.

 9. Posle uspešnog postavljanja, čućete: „Dugme ’Gotovo’“. Dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na listu naloga.

 10. Da biste se vratili u Prijemno sanduče, prevlačite jednim prstom na dnu ekrana dok ne čujete „Traka za navigaciju, skupljeno je dugme ’Nazad’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-pošti u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste podesili nalog u Outlook Web App.

Možete da se prijavite na bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi Outlook na vebu.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

Prijavljivanje u Outlook

Ako se prijavljujete pomoću Outlook.com, Hotmail, Live ili MSN naloga e-pošte:

 1. Pomoću veb pregledača idite na stranicu za prijavljivanje usluge Outlook.com.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tekstualno polje Adresa e-pošte, telefon ili Skype.

 3. Otkucajte adresu e-pošte, broj telefona ili Skype ime, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se nova stranica, fokus se premešta na tekstualno polje Lozinka i čujete: „Lozinka“.

 4. Otkucajte lozinku i pritisnite taster Enter.

 5. Otvara se Outlook sa fokusom na listi poruka iz Prijemnog sandučeta.

Ako se prijavljujete na poslovni ili školski nalog u usluzi Office 365:

 1. Pomoću veb pregledača idite na stranicu za prijavljivanje usluge Office 365.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se prvi put prijavljujete, otkucajte adresu e-pošte, a zatim pritisnite taster Tab.

  • Ako ste se prethodno prijavili na nalog i želite da se prijavite na njega, pritiskajte taster Tab dok ne čujete ime naloga, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste se prijavili na novi nalog, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Veza ’Koristite drugi nalog’“, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tekstualno polje adrese e-pošte, zatim otkucajte adresu e-pošte i pritisnite taster Tab.

 3. Ako je to neophodno, fokus se premešta na tekstualno polje lozinke. Otkucajte lozinku i pritisnite taster Enter.

 4. Otvara se na Office 365 . Da biste otišli Outlook Web App, pritisnite taster Tab dok ne čujete „e-poštu, veze”, i pritisnite taster Enter.

 5. Otvara se Outlook u novom prozoru sa fokusom na listi poruka iz Prijemnog sandučeta.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×