Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook sa čitač tastature i ekrana da biste podesili naloge e-pošte. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Ćete naučiti kako da podesite naloge sve dodatne e-pošte koristite zajedno sa primarnu e-pošte, kao što su Office 365, Gmail, Yahoo! i Vaš poslovni ili školski nalog, a zatim postavite omiljene kao podrazumevani nalog.

Napomene: 

U ovoj temi

Podesite prvi nalog e-pošte

Većinu naloga možete brzo da postavite, pomoću samo adrese e-pošte i lozinke.

 1. U Outlook, pritisnite tastere Alt + F da biste otvorili stranicu Informacije o nalogu , pritisnite taster Tab dok ne dođete do dugmeta Dodaj nalog , a zatim pritisnite taster Enter.

 2. Otkucajte svoju e-adresu, pritisnite taster Tab dok ne dođete do dugmeta za Povezivanje , a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Otkucajte lozinku e-pošte kada budete upitani, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Outlook vas pita da ako želite da zapamtite ovaj nalog i koristite ga svuda na uređaju Windows ili ako samo želite da koristite u Outlook. U zavisnosti od toga šta želite, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Ova aplikacija samo” ili „, dugme”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete „Uspešno dodati nalog” prilikom sve je spremno.

 5. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne čujete: „Izabrana podešavanje Outlook Mobile na telefonu, i”. Pritisnite taster RAZMAKNICA da biste opozvali izbor u polju za potvrdu.

 6. Pritisnite tastere Shift + Tab dok ne dođete do dugmeta poslova , a zatim pritisnite taster Enter.

  Čarobnjak sada izvršava sve neophodne korake za postavljanje naloga e-pošte u programu Outlook. To može da potraje nekoliko minuta.

  Napomena: Ako dijalog " Bezbednost operativnog sistema Windows " otvara se u polju Lozinkaotkucajte lozinku e-pošte i pritisnite taster Enter. Ovaj dijalog se ne otvara ako je računar povezan sa domenom za organizacije koja koristi Exchange Server.

Postavljanje podrazumevane e-pošte

Ako ste dodali više naloga e-pošte u Outlook, možete da podesite onaj koji koristite na najbolji kao podrazumevani nalog. Odlazne e-poruke se šalju pomoću podrazumevanog naloga.

 1. U glavnom prozoru Outlook , pritisnite taster Alt + F, s ja. Čujete: „Postavke naloga”.

 2. Pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog " Postavke naloga ".

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Tabele”, praćen brojem redova u tabeli. Fokus je na prvu stavku na listi naloga e-pošte koji su dodati u Outlook.

 4. Pritisnite nagore ili strelica nadole dok ne čujete ime naloga koji želite.

 5. Da biste podesili nalog kao podrazumevani, pritisnite tastere Alt + D.

 6. Da biste zatvorili dijalog, pritisnite tastere Alt + C.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite Office za Android uz TalkBack, ugrađeni Android čitač ekrana, da biste podesili Outlook naloge e-pošte. Možete da dodate nekoliko naloga za održavanje veze sa rad, porodicom i prijateljima i da postavite kao podrazumevani nalog omiljene. Možete da dodajete i naloge skladišta, kao što je OneDrive ili Dropbox i da efikasno radite sa datotekama direktno u programu Outlook.

Outlook podržava većinu tipova usluge e-pošte. Možete da dodate bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com. Možete da dodate i bilo koji od sledećih naloga: Gmail, Yahoo! Mail, iCloud ili nalog sa POP ili IMAP serverom.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju sa Android telefonom. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Android tabletu.

U ovoj temi

Postavljanje prvog naloga

Pomoću čitača ekrana TalkBack možete brzo da postavite prvi nalog u programu Outlook kako biste počeli sa radom. Prvi nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje naloga kada prvi put otvorite Outlook.

 1. Otvorite Outlook. Otvara se početni ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prvi koraci’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Čućete: „Dodaj nalog“. Fokus je na tekstualnom polju adrese e-pošte. Iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte naloga koji želite da dodate.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Nastavi’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. U zavisnosti od naloga koji dodajete, možda ćete morati da pružite lozinku ili da prihvatite uslove korišćenja dobavljača usluga e-pošte da biste mogli da nastavite. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Dodat je nalog ’Outlook’“.

 6. Da biste otišli na Prijemno sanduče primarnog naloga, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’preskoči’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Dodavanje dodatnog naloga e-pošte

Lako možete da dodate dodatne naloge e-pošte posle početnog postavljanja e-pošte. Sledeći nalog može da bude bilo kog podržanog tipa naloga. Zbog toga što se svi nalozi e-pošte razlikuju, dolenavedena uputstva pružaju opšte smernice za postavljanje dodatnog naloga e-pošte.

 1. U Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Postavke“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog e-pošte, dve stavke na listi“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Fokus je na tekstualnom polju adrese e-pošte. Iskače tastatura na ekranu. Otkucajte adresu e-pošte naloga koji želite da dodate.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Nastavi’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. U zavisnosti od naloga koji dodajete, možda ćete morati da pružite lozinku ili da prihvatite uslove korišćenja dobavljača usluga e-pošte da biste mogli da nastavite. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 7. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na meni Postavke.

Postavljanje podrazumevane e-pošte

Ako ste dodali više naloga e-pošte u Outlook, možete da podesite onaj koji koristite na najbolji kao podrazumevani nalog. Odlazne e-poruke se šalju pomoću podrazumevanog naloga.

 1. Na listi poruka, brzo prevucite nalevo ili nadesno sve dok ne čujete „Postavke”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Prevucite nadesno dok ne čujete „Promena podrazumevane poslato iz pošta”, praćeno ime trenutnog podrazumevanog naloga. Da biste izabrali nešto, dvaput dodirnite ekran.

 3. Otvara se lista naloga e-pošte dodati u Outlook . Brzo prevucite nalevo ili nadesno dok ne čujete nalog koji želite, a zatim dvaput dodirnite ekran. Podrazumevani nalog se menjaju i fokus se vraća u prozoru Postavke .

Dodavanje naloga skladišta datoteka

Nalog skladišta, kao što je OneDrive, OneDrive for Business, Dropbox ili Box možete da dodate u Outlook. Datoteke iz naloga skladišta pojavljuju se na listi Datoteke u programu Outlook i možete da im pristupate direktno iz programa Outlook.

 1. U Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nalevo ili nadesno dok ne čujete „Postavke“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dodaj nalog skladišta“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Čućete: „Odaberite tip naloga“.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime željenog tipa naloga, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 5. Otvara se prozor za prijavljivanje specifičan za nalog. Otkucajte korisničko ime naloga. Lozinku ćete možda morati da otkucate u drugom prozoru. Brzo prevlačite nalevo ili nadesno da biste pregledali dijaloge i premestili se na dugmad. Da biste aktivirali tastaturu na ekranu i otkucali lozinku, možda ćete morati da dvaput dodirnete ekran.

 6. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Prijavi se’“, a zatim dvaput dodirnite ekran. Fokus se vraća na meni Postavke.

 7. Da biste pristupili nalogu skladišta iz programa Outlook, u Prijemnom sandučetu brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Izabrana je stavka ’Datoteke’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Koristite čitač tastature i ekrana da biste podesili nalog u Outlook Web App. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Možete da se prijavite na bilo koji od sledećih Microsoft naloga: Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, Live.com i MSN.com.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

Prijavljivanje u Outlook

Ako se prijavljujete pomoću Outlook.com, Hotmail, Live ili MSN naloga e-pošte:

 1. Pomoću veb pregledača idite na stranicu za prijavljivanje usluge Outlook.com.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Prijavi se”, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tekstualno polje Adresa e-pošte, telefon ili Skype.

 3. Otkucajte adresu e-pošte, broj telefona ili Skype ime, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se nova stranica, fokus se premešta na tekstualno polje Lozinka i čujete: „Lozinka“.

 4. Otkucajte lozinku i pritisnite taster Enter.

 5. Otvara se Outlook sa fokusom na listi poruka iz Prijemnog sandučeta.

Ako se prijavljujete na poslovni ili školski nalog u usluzi Office 365:

 1. Pomoću veb pregledača idite na stranicu za prijavljivanje usluge Office 365.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako se prvi put prijavljujete, otkucajte adresu e-pošte, a zatim pritisnite taster Tab.

  • Ako ste se prethodno prijavili na nalog i želite da se prijavite na njega, pritiskajte taster Tab dok ne čujete ime naloga, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste se prijavili na novi nalog, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Veza ’Koristite drugi nalog’“, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na tekstualno polje adrese e-pošte, zatim otkucajte adresu e-pošte i pritisnite taster Tab.

 3. Ako je to neophodno, fokus se premešta na tekstualno polje lozinke. Otkucajte lozinku i pritisnite taster Enter.

 4. Otvara se Office 365. Da biste otišli Outlook Web App, pritisnite taster Tab dok ne čujete „e-poštu, veze”, i pritisnite taster Enter.

 5. Otvara se Outlook u novom prozoru sa fokusom na listi poruka iz Prijemnog sandučeta.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za oblikovanje teksta u e-poruci u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×