Korišćenje čitača ekrana za otpremanje datoteka u biblioteku dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za otpremanje datoteka u biblioteku dokumenata u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana da biste otpremili datoteke u biblioteci dokumenata, što je odlična alatka za deljenje dokumenata u okviru tima ili organizacije. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Korišćenje čitača ekrana za otpremanje datoteka u biblioteku dokumenata u usluzi SharePoint_Online

 1. Prijavite se na Microsoft 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste premestili fokus na vezu za otpremanje , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Otpremi”. Pritisnite taster Enter (ili pritisnite tastere Alt + U).

 3. Pošto se otvori dijalog Dodavanje dokumenta, u programu JAWS ćete čuti „Dijalog Dodavanje dokumenta“. Da biste premestili fokus na dugme Potraži, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme Odaberite datoteku”. Pritisnite razmaknicu.

 4. U dijalogu Izbor datoteke za otpremanje uradite sledeće:

  • Pritiskajte taster Tab dok fokus ne bude na fasciklama i datotekama u dijalogu Izbor datoteke za otpremanje. Čućete ime neke od fascikli ili datoteka.

  • Da biste se kretali između fascikli i datoteka i birali ih, koristite tastere sa strelicama. Kako izaberete svaku fasciklu ili datoteku čućete ime fascikle.

  • Kada čujete ime fascikle koju želite da otvorite, pritisnite taster Enter. Ponavljajte tu proceduru dok ne pronađete fasciklu koja sadrži datoteku.

  Napomena: Da biste otišli jedan nivo naviše u hijerarhiji fascikli, pritisnite taster Backspace.

 5. Da biste umetnuli datoteku iz trenutno izabrane fascikle, koristite jedan od sledeća dva metoda:

  • Nastavite da birate fascikle i datoteke dok ne čujete ime datoteke. Zatim pritisnite taster Enter.

  • Ako znate ime datoteke koju želite da otpremite, pritiskajte taster F6 dok fokus ne bude u polju Ime datoteke i čujete „Ime datoteke“. Zatim otkucajte ime datoteke i pritisnite taster Enter.

 6. U dijalogu Dodavanje dokumenta, da biste premestili fokus na dugme U redu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „U redu”. Pritisnite taster Enter (ili pritisnite kombinaciju tastera Alt+O).

 7. Pošto se datoteka otpremi u biblioteku dokumenata, čućete „Otpremanje datoteke je završeno“. U naratoru ćete čuti „Dovršeno je nula od jedan”.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×