Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Korišćenje čitača ekrana za obaveštenja koja se dobijaju kada se datoteka ili fascikla promene u usluzi SharePoint

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online uz tastaturu i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, da biste kreirali upozorenja koja vas obaveštavaju o promenama u datotekama i fasciklama. Kada kreirate upozorenje, možete da navedete način isporuke (e-pošta ili tekstualna poruka), kada se upozorenje šalje i koju vrstu promene ono aktivira.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Kreiranje upozorenje koje vas obaveštava kada se promeni datoteka ili fascikla

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Pritisnite taster Enter. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

  Savet: Ako ne čujete tekst „Dugme 'Pogledajte'“, to znači da već koristite SharePoint Online iskustvo.

 3. U prikazu Lista ili Pločice izaberite datoteku ili fasciklu za koju želite da primate obaveštenja.

  Napomene: Da biste se prebacivali između prikaza Lista i Pločice:

  1. Pošto su meniju dostupni dugme Novo i meni Prikaz, uverite se da u biblioteci dokumenata nisu izabrane datoteke ili fascikle.

  2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Novo, Kreiraj novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji“.

  3. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete”„Meni Prikaz”, a onda pritisnite taster Enter.

  4. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Lista“ ili „Pločice“, a onda pritisnite taster Enter.

 4. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Meni, Otvori”. (U naratoru ćete čuti „Otvori”.)

 5. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Više komandi, Podmeni Ostale stvari koje možete da uradite sa izabranom stavkom (U naratoru „Stavka menija“) i pritisnite taster Enter. Otvara se podmeni.

 6. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Obavesti me“, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Obavesti me kada se stavke promene.

 7. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Upozorenje Uređivanje naslova”, a zatim otkucajte novi naslov za upozorenje ako želite. (U Naratoru ćete čuti „Naslov upozorenja“.)

 8. Da biste se premestili u polje za uređivanje Korisnici, pritisnite taster Tab. Navedeni su vaše ime i adresa e-pošte. Da biste dodali druge korisnike kojima će se slati upozorenja, pritisnite taster Tab, a zatim otkucajte tačku i zarez (;) i ime ili adresu e-pošte korisnika.

 9. Da biste naveli metod isporuke, pritisnite taster Tab. Čućete „Izabrano je radio dugme E-pošta“. U zavisnosti od toga kako je nalog podešen mogu biti dostupne druge opcije isporuke, kao što je mogućnost da primate obaveštenja putem tekstualnih poruka. Ako je dugme Tekstualna poruka dostupno, da biste ga izabrali, pritisnite taster sa strelicom nadole. Ako izaberete ovu opciju, možete i da dobijate URL adresu u tekstualnoj poruci. Da biste to uradili, pritisnite taster sa strelicom nadole, a zatim razmaknicu.

 10. Da biste naveli način filtriranja ili ograničavanja upozorenja, pritisnite taster Tab. Čućete „Izabrano je radio dugme Sve promene”. Da biste izabrali neku od drugih opcija (Neko drugi unosi izmene u dokument, Neko drugi unosi izmene u dokument koji sam ja poslednji put napravio/la ili Neko drugi unosi izmene u dokument koji sam ja poslednji put izmenio/la), koristite taster sa strelicom nadole.

 11. Da biste naveli koliko često želite da primate upozorenja, pritisnite taster Tab. Čućete „Izabrano je radio dugme Odmah šalji obaveštenje“. Da biste izabrali Pošalji dnevni rezime ili Pošalji sedmični rezime, koristite taster sa strelicom nadole. Ako izaberete jednu od ove dve opcije, da biste prešli na kombinovani okvir „Čas“ i naveli vreme, pritisnite taster Tab, a zatim, da biste izabrali vreme, koristite taster sa strelicom nadole.

 12. Pritiskanjem tastera Tab pomerite se do dugmeta U redu i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje istorije verzija datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za pregledanje aktivnosti datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Prvi koraci uz čitač ekrana sa modernom bibliotekom dokumenata u usluzi SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×