Korišćenje čitača ekrana za kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite SharePoint Online uz tastaturu i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađeni Windows čitač ekrana, da biste kreirali fascikle i potfascikle u biblioteci dokumenata. Uz ove fascikle organizujte datoteke u kategorije koje su svrsishodne za vašu organizaciju. Na primer, kreirajte fascikle za skladištenje datoteka za svakog klijenta ili fascikle za datoteke povezane sa određenim projektom.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

Kreiranje fascikle

Da biste napravili fasciklu u SharePoint Online biblioteci dokumenata, pratite ove korake.

 1. Prijavite se na Office 365 nalog organizacije, pokrenite SharePoint aplikaciju, a zatim otvorite biblioteku dokumenata.

  Savet: Biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Online imaju dva različita prikaza: klasični i SharePoint Online iskustvo. Za većinu ljudi, SharePoint Online iskustvo je podrazumevani prikaz. Međutim, ako čujete „Dugme 'Pogledajte'“ prilikom navigacije u biblioteci dokumenata, koristite klasični prikaz. Da biste prikazali SharePoint Online biblioteke dokumenata, pritisnite taster Enter kada čujete „Dugme 'Pogledajte'“. Kada se prikaz biblioteke dokumenata promeni u SharePoint Online iskustvo i kada se fokus pomeri sa dugmeta Pogledajte na vezu Novo, čućete ime biblioteke dokumenata i nakon njega reč „Novo“.

 2. Da biste prešli na listu fascikli i datoteka, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Zaglavlja kolona”. Da biste se kretali po listi i izabrali fasciklu u kojoj ćete napraviti potfasciklu, pritisnite taster sa strelicom nadole ili strelicom nagore. Da biste otvorili izabranu fasciklu, pritisnite taster Enter.

 3. Da biste prešli na traku menija, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab nekoliko puta dok ne čujete „Novo. Kreirajte novu fasciklu ili Office dokument na ovoj lokaciji”. Pritisnite taster Enter da biste izabrali komandu „Novo“.

  Savet: Ako je prva stavka na traci sa menijima Otvori umesto Novo, to znači da je postojeća fascikla ili datoteka izabrana. Da biste prešli na izabranu stavku, pritisnite taster Tab nekoliko puta. Da biste opozvali izbor, pritisnite razmaknicu. Da biste prešli na traku menija, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab nekoliko puta dok ne čujete „Novo“. Komanda Novo je sada dostupna. Pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster sa strelicom nadole. Čućete „Fascikla”. Pritisnite taster Enter.

 5. U dijalogu Fascikla otkucajte ime fascikle i pritisnite taster Enter. Nova fascikla se kreira u biblioteci dokumenata. Možete početi da dodajete datoteke ili da kreirate potfascikle u okviru fascikle.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pronalaženje fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za premeštanje ili kopiranje fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Prvi koraci uz čitač ekrana sa modernom bibliotekom dokumenata u usluzi SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×