Korišćenje čitača ekrana za izvoz Access tabele u Excel radnu svesku

Korišćenje čitača ekrana za izvoz Access tabele u Excel radnu svesku

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Access sa tastaturom i čitačem ekrana za izvoz podataka u format datoteke koji Excel može da pročita. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Naučićete kako da koristite čarobnjak za izvoz za izvoz podataka, kao što su tabela, upit, obrazac, izveštaj ili izabrani zapisi u prikazu sa više zapisa, kao što je list sa podacima kompatibil Excel nu sa datotekom.

Napomene: 

U ovoj temi

Priprema podataka za izvoz

Pre nego što izvezete podatke, izvršite Pregled podataka i odlučite kako želite da ga izvezete.

 • Uverite se da podaci ne sadrže nikakve indikatore grešaka ili vrednosti grešaka. U suprotnom, problemi mogu da se dese tokom izvoza, a vrednosti NULL mogu da se umetnu u Excel ćelije radnog lista. Informacije o rešavanju problema potražite u odeljku Rešavanje problema sa vrednostima koje nedostaju i koje nisu tačne u programu Excel.

 • Odlučite da li želite da izvezete tabelu ili upit sa oblikovanjem ili bez njega. Ova odluka utiče na količinu podataka koji se izvozi i format prikaz podataka. Više informacija o ishodu izvoza oblikovanih i neoblikovanih podataka potražite u odeljku priprema za operaciju izvoza u Excel.

 • Odaberite odredišnu radnu svesku i format datoteke. Ako izvezete tabelu, upit, obrazac ili izveštaj sa oblikovanjem u postojeću radnu svesku, radna sveska će biti zamenjena.

  Napomena: Izveštaji mogu da se izvezu samo u starijem formatu datoteke *. xls, a ne u noviji *. xlsx format datoteke.

Izvoz podataka

Kada izvezete obrazac, izveštaj ili list sa podacima koji sadrži podobrasce, podizveštaje ili listove sa potpodacima, samo će glavni obrazac, izveštaj ili list sa podacima biti izvezen. Morate da ponovite operaciju izvoza za svaki podobrascu, Podizveštaj i list sa potpodacima koje želite da izvezete u Excel.

U jednoj operaciji izvoza moguće je izvesti samo jedan objekat baze podataka. Međutim, možete da objedinite više radnih listova u Excel kada dovršite pojedinačne operacije izvoza.

Ako nemate spremnu radnu svesku, ona će biti kreirana tokom izvoza. Podaci se uvek dodaju na novi radni list.

Access trenutno ne podržava izvoz makroa ili modula u Excel.

 1. Ako imate spremnu destinaciju Excel radnu svesku, zatvorite je.

 2. Idite do izvorne baze podataka i izaberite objekat koji želite da izvezete.

  Ako je objekat tabela, upit ili obrazac i želite da izvezete samo deo podataka, otvorite objekat u prikazu lista sa podacima i izaberite željene zapise. Da biste dobili uputstva, otvorite objekat u prikazu lista sa podacima.

  Napomena: Ne možete da izvezete deo izveštaja. Međutim, možete da izaberete ili otvorite tabelu ili upit na kojem je zasnovan izveštaj, a zatim da izvezete deo podataka u tom objektu.

 3. Da biste pokrenuli čarobnjak za izvoz za Excel izvoz, pritisnite kombinaciju tastera ALT + X. Otvara se dijalog izvoz – Excel unakrsne tabele .

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da kreirate novu unakrsnu tabelu tokom izvoza, pritisnite kombinaciju tastera ALT + F da biste premestili fokus na tekstualno polje imena datoteke . Access predlaže ime izvornog objekta kao ime datoteke za izvezenu datoteku. Da biste promenili ime, izbrišite predloženo ime i otkucajte novo ime.

  • Ako imate postojeću Excel datoteku na koju želite da izvezete podatke, pritisnite kombinaciju tastera ALT + R da biste otvorili dijalog Čuvanje datoteke i potražite željenu datoteku. Kada ste na datoteci, pritisnite taster ENTER da biste je izabrali. Dijalog se zatvara i fokus se vraća u dijalog izvoz – Excel unakrsne tabele .

 5. Pritisnite kombinaciju tastera ALT + T da biste premestili fokus na listu formata datoteke . Čujete trenutni format. Da biste izabrali željeni format datoteke, pritisnite razmaknicu da biste razvili listu, zatim pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete željeni format i pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali.

 6. Ako izvozite tabelu ili upit, a želite da izvezete oblikovane podatke, pritisnite kombinaciju tastera ALT + W da biste se premestili na i izabrali podatke o izvozu i rasporedu .

  Napomena: Ako izvozite obrazac ili izveštaj, ova opcija je podrazumevano izabrana i ne možete da je opozovite.

 7. Ako želite da se odredišna Excel radna sveska automatski otvara posle izvoza, pritisnite kombinaciju tastera ALT + A da biste se premestili i potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori odredišnu datoteku nakon završetka operacije izvoza .

 8. Ako je izvorni objekat otvoren i ako ste izabrali neke zapise u prikazu pre pokretanja izvoza, a ovo su zapisi koje želite da izvezete, pritisnite kombinaciju tastera ALT + S da biste se premestili i izabrali samo izabrane opcije za prikaz. Ako želite da izvezete sve zapise prikazane u prikazu, nemojte da izaberete ovu opciju.

  Napomena: Ako nije potvrđen izbor, ova opcija nije dostupna.

 9. Da biste započeli izvoz, pritiskajte taster TAB dok ne dođete do dugmeta u redu i pritisnite taster ENTER.

 10. Ako je izvoz bio uspešan, Access vas zatraži da sačuvate korake izvoza da biste ih brzo ponovili bez čarobnjaka za izvoz. Da biste izabrali ovu opciju, pritisnite kombinaciju tastera ALT + V. Da biste imenovali datoteku, pritisnite kombinaciju tastera ALT + A i otkucajte ime datoteke. Da biste sačuvali datoteku sa koracima, pritisnite kombinaciju tastera ALT + S.

  Ako izvoz nije uspeo zbog greške, Access prikazuje poruku koja opisuje uzrok greške.

  Ako ste izabrali da automatski otvarate odredišnu Excel radnu svesku, pritisnite kombinaciju tastera ALT + TAB dok ne čujete ime radne sveske i pregledajte njen sadržaj.

Otvaranje objekta u prikazu lista sa podacima

Ako je objekat koji želite da izvezete tabela, upit ili obrazac i želite da izvezete samo deo podataka, morate da otvorite objekat u prikazu lista sa podacima da biste izabrali željene zapise.

 1. Idite do objekta na drvetu navigacije.

 2. Kada ste na objektu, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + F10 da biste otvorili Kontekstualni meni.

 3. U meniju pritisnite taster TAB dok ne dođete do opcije prikaza lista sa podacima i pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali. Objekat se otvara u prikazu lista sa podacima.

  Ako opcija prikaza lista sa podacima nije dostupna, morate da omogućite prikaz objekta. Uputstva potražite u odeljku Omogućavanje prikaza lista sa podacima za objekat.

Omogućavanje prikaza lista sa podacima za objekat

 1. Kada se nalazi na drvetu navigacije, pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + F10 da biste otvorili Kontekstualni meni.

 2. U meniju pritisnite taster D da biste otvorili Prikaz dizajna.

 3. U prikazu dizajnapritisnite taster F4 da biste otvorili okno sa svojstvima.

 4. Istovremeno pritisnite taster F6. Fokus se premešta na redove svojstava u oknu sa listovima sa svojstvima . Čujete broj broja, a zatim sadržaj ćelije za nekretninu.

 5. Da biste premestili fokus na padajuću listu tipa izbora , pritisnite kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete "celo polje", a zatim trenutna vrednost i "kombinovani Uređivanje". Ako je trenutna vrednost obrazac, možete da nastavite sa sledećim korakom. U suprotnom, pritisnite kombinaciju tastera ALT + taster sa strelicom nadole da biste razvili listu, a zatim pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete "obrazac", a zatim pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali.

 6. U oknu sa listovima sa svojstvima pritiskajte taster TAB dok ne čujete karticu trenutno izabranu na kartici, na primer, "izabrana stavka kartica podaci". Ako je trenutna kartica " Oblikovanje ", možete da nastavite sa sledećim korakom. U suprotnom, pritisnite taster sa strelicom nalevo ili nadesno dok ne čujete: "Stavka kartice" Oblikovanje ". Prikazuje se svojstva kartice " Oblikovanje ".

 7. Na kartici Oblikovanje pritisnite taster TAB dok ne čujete: "nije skupljeno u nizu". Fokus se nalazi na svojstvima " Omogući prikaz lista sa podacima ". Da biste podesili vrednost na da, pritisnite kombinaciju tastera ALT + taster sa strelicom nadole, a zatim pritisnite taster sa strelicom nagore i pritisnite taster ENTER da biste izabrali novu vrednost.

 8. Da biste zatvorili okno listova sa svojstvima , pritisnite kombinaciju tastera F4.

 9. Da biste otvorili izabrani objekat u prikazu lista sa podacima, pritisnite kombinaciju tastera ALT + J, D, W, a zatim H.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje tabela u Access bazama podataka za računare

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje upita u Access bazama podataka za računare

Korišćenje čitača ekrana za kreiranje obrasca u Access bazama podataka za stone računare

Korišćenje čitača ekrana za izvoz Access tabele u tekstualnu datoteku

Tasterske prečice za Access

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po pristupu

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×