Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Yammer

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite tastaturu i čitač ekrana da biste pronašli Yammer stranice, niti razgovora, feedovi i prijemno poštansko sanduče.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Yammer, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao Veb pregledača. Zato što Yammer se izvršava u pregledaču, tasterske prečice koje se razlikuju od onih u programu za računare. Na primer, kombinacija tastera Ctrl + F6 koje ćete koristiti umesto tastera F6 za skakuжu komande. Takođe, uobičajene prečice kao što su F1 (pomoć) i primenite je na Veb pregledač – Yammerkombinaciju tastera Ctrl + O (Otvori).

U ovoj temi

Idite na mreži Yammer stranice

Pomerite se feedovi i niti

Idite u Yammer prijemnog poštanskog sandučeta

Navigacija pomoću tasterskih prečica

Idite na mreži Yammer stranice

Možete da odete Yammer stranice koje koriste naslove ili WAI ARIA obeležja dokumenta.

Kretanje po naslovima

Yammer koristi naslove nivoa 2 da biste identifikovali glavna odeljka stranice, kao što su oblasti za navigaciju, naslove grupa i poruku kompozitor. Kada prvi put posetite stranicu u Yammer da niste upoznati sa, možda će vam biti korisno da pregledate samo naslove nivoa 2 da biste dobili pregled funkcionalnost na stranici.

Kretanje po WAI ARIA dokument obeležja

Možete da se krećete po WAI ARIA dokument obeležja. Dokument obeležja označavanje sledećih oblasti stranice:

 • Reklamni natpis nivou lokacije

 • Oblasti za navigaciju i pretrage unutar natpisu

 • Levoj traci za navigaciju

 • Glavna oblast sadržaja

 • Srodne sadržaja tablu sa desne strane

Pomerite se feedovi i niti

Yammer razgovora se pokreće kada neko objavi poruku ili pitanje, a zatim nastavite kao druge osobe odgovor na prvu poruku. Poruke i odgovore u njemu se nazivaju „niti”. Niti možete da se krećete pomoću naslove. Početne poruke u niti ima nivo naslova 3 i svakom odgovoru ima nivo naslova 4.

Obično Yammer stranice sadrži kolekciju niti razgovora. Ovo se zove „feed na stranici”, ili samo „feed”. Na primer, matična stranica, Čitavo preduzeće stranice i stranice za interesne grupe i pojedince su feeda stranice.

Feeda stranica može da sadrži oblast gde možete da otkucate poruku i započeli novi razgovor. Pored toga, matična stranica sadrži objave oblast.

Idite u Yammer prijemnog poštanskog sandučeta

Yammer prijemno poštansko sanduče sadrži poruke koje je neko poslao direktno na vas, kao pojedinac ili član grupe. Pored toga, možete dobiti poruke u ime grupe kojoj ste je neko pomenuo.

Yammer prijemno poštansko sanduče stranica ima drugačiji raspored od feeda stranice. Njegove glavnoj oblasti sadržaja sadrži:

 • Kreiranje poruke dugme, koji se otvara dijalog sa obrazac za kreiranje nove poruke

 • Niz kartica za izbor prikaza, uključujući nepročitane poruke, privatne porukei sve poruke

 • U oblasti za pretraživanje gde možete da pronađete u prijemno poštansko sanduče

Ovo Sledi lista veza koje navigacija svake poruke i odgovore u njemu.

Navigacija pomoću tasterskih prečica

Napomena: Ako koristite čitač ekrana koja koristi jednu ili više tastere da biste otišli na stranicu, možda ćete morati da promenite u neki drugi ekran čitač režim ili koristite taster direktni kako biste koristili Yammer tasterske prečice; u suprotnom tastature unosa mogu se tretira kao komande za navigaciju čitač ekrana umesto Yammer komande.

Možete da koristite tasterske prečice da biste prešli na određene oblasti lokacije. Na primer, da biste otišli u prijemno poštansko sanduče Yammer , pritisnite taster g, da (mala slova g, praćeno mala slova koje).

Da biste otvorili listu prečica, taster znak pitanja (?) bilo gde na stranici Yammer.

Tasterske prečice su aktivni kada je fokus čitač ekrana uključen kontrolu koja prihvata unos teksta.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa uslugom Yammer

Tasterske prečice za Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×