Korišćenje čitača ekrana za dodavanje zakazane obaveze u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje zakazane obaveze u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook 2016 sa tastature i čitač ekrana kao što su JAWS ili Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, da biste dodali zakazane obaveze kalendara. Takođe možete da kopirate zakazane obaveze i da bi drugi znali da dostupnosti za sastanke.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice za Outlook.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite JAWS. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Dodavanje zakazane obaveze u kalendar

 1. Da biste otvorili Outlook kalendar sa bilo kog mesta u programu Outlook 2016, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+2.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+H, N1 da biste otvorili prazan prozor zakazane obaveze. Fokus je na polju Tema.

 3. Čujete: „Uredi temu. Otkucajte tekst”. Otkucajte temu.

 4. Pritisnite taster Tab da biste premestili u polje lokacija . Čujete: „Uređivanje lokacije”. U naratoru, čujete „lokacija. Koji se može uređivati Uredi”. Otkucajte lokaciju za zakazanu obavezu.

 5. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+T da biste prešli na oblast Vreme početka. Fokus je na datumu početka za zakazanu obavezu.

  Saveti: Outlook može da razume informacije o datumu u velikom broju različitih oblika.

  • Možete da otkucate uobičajene reči umesto datuma. Na primer, možete da otkucate „Danas“, „Sutra“ ili bilo koje ime većine praznika. Čak možete i da otkucate nešto poput „Dve sedmice od sutra“.

  • Takođe možete da koristite različite formate kada kucate stvarni datum. Na primer, možete da otkucate Apr 25, april 25, 25 april ili 4/25.

   Outlook automatski prevodi svaki od njih u standardni format MM/DD/YYYY.

 6. Nakon što otkucate datum, pritisnite taster Enter. Fokus se menja u polje vreme početka . Možete otkucati u doba dana ili možete da koristite nagore ili nadole tastere sa strelicama da biste potražili različito doba dana dok ne dođete do onaj koji želite.

  Saveti: Ako vaša zakazana obaveza traje ceo dan, možete da je označite kao celodnevni događaj.

  • Pritisnite kombinaciju tastera Alt+D da biste prešli na polje Datum završetka.

  • Pritisnite taster Tab tri puta da biste premestili u polju za potvrdu Celodnevni događaj , a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA da biste ga izabrali.

  • Da biste prešli na oblast Napomene, pritisnite taster Enter.

 7. Kada unesete vreme početka, pritisnite kombinaciju tastera Alt+D ili pritisnite taster Tab da biste prešli na oblast Datum završetka. Fokus je na polje „Datum završetka“.

 8. Prema podrazumevanim postavkama, Outlook u ovo polje unosi isti datum kao što je Datum početka. Da biste prihvatili taj datum, pritisnite taster Enter. Ili, možete da otkucate preko tog datuma koristeći isti metod koji ste koristili da otkucate Datum početka (pogledajte 4. korak). Kada završite sa kucanjem stavke Datum završetka, pritisnite taster Enter.

 9. Fokus se premešta u polje vreme završetka . Vreme završetka se automatski postavlja na pola sata nakon vremena početka. Da biste ga promenili, otkucajte novo vreme ili pregledanje opcija pomoću nagore ili strelica nadole. Kada završite, pritisnite taster Enter.

 10. Da biste premestili području za beleške, pritisnite taster Tab dok ne čujete, „Uredi beleške”. U naratoru, čujete, „poruka za uređivanje”.. Otkucajte informacije koje želite za zakazanu obavezu.

 11. Da biste sačuvali i zatvorili zakazanu obavezu, pritisnite tastere Alt + H, A, V.

Kopiranje postojeće zakazane obaveze

Kada kopirate postojeće zakazane obaveze u kalendaru, sve informacije – uključujući sve veze sastanka na mreži – je kopiran i dodaje novu zakazanu obavezu koju kreirate.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2 da biste otišli Outlook kalendar.

 2. Fokus je na danas. Da biste se kretali napred ili nazad u kalendaru, koristite tastere sa strelicama. Da biste prelazili događaja iz kalendara, pritisnite taster Tab da biste idi napred i Shift + Tab da biste se unazad.

 3. Kada na zakazanu obavezu koju želite da kopirate, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C. JAWS objavljuje: „Kopira izbor u ostavu”. Narator objavljuje komandu.

 4. Idite na datum i vreme koje želite da biste planirali novi sastanak na i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + v JAWS objavljuje: „Nalepljen iz ostave”. Narator objavljuje: „< vreme, datum, > jedan događaj”.

  Nova zakazana obaveza se dodaje u kalendar. Tema Nova zakazana obaveza počinje sa „Kopiraj”, ali možete da ga uredite ako želite da.

 5. Da biste otvorili zakazanu obavezu za dodatno za uređivanje, pritisnite taster Tab i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + O. Kada završite, pritisnite tastere Alt + H, A, V da biste Sačuvaj i zatvori.

Obaveštavanje osoba o dostupnosti

Možete da dodate indikator statusa u zakazanu obavezu kako biste obavestili druge o vašoj dostupnosti. Ako neko pokuša da zakaže sastanak sa vama, oni će to pronaći i znaće da li ste dostupni ili zauzeti.

 1. Otvorite zakazanu obavezu u kalendaru tako što ćete izabrati zakazanu obavezu i pritisnuti taster Enter.

 2. Da biste dodali indikator statusa, pritisnite tastere Alt + H, B da biste otišli na Zauzetosti padajući meni.

 3. Pritisnite strelicu nadole da biste pregledali i taster Enter da biste izabrali neku od sledećih opcija: Slobodno, Rad na nekom drugom mestu, Uslovno, Zauzeto i Van kancelarije.

 4. Da biste sačuvali i zatvorili zakazanu obavezu, pritisnite tastere Alt + H, A, V.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×