Korišćenje čitača ekrana za dodavanje pomoćnih natpisa u snimljene PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje pomoćnih natpisa u snimljene PowerPoint

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite PowerPoint sa tastaturom i čitačem ekrana da biste dodali skrivene titlove u video zapisima. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Uz pomoćne natpise, možete da prikažete prezentaciju široj publici, na primer ljudima sa oštećenjem sluha ili onima koji govore jezikom drugačijim od jezika vašeg video zapisa.

Video igrač u PowerPoint prikazuje natpise kada reprodukujete video. Za uputstva pogledajte Uključivanje skrivenih titlova ili podnaslova.

Pomoćni natpisi se skladište u tekstualnoj datoteci sa oznakom tipa datoteke .vtt. Datoteku skrivenih titlova možete da napravite sami ili da koristite alatku za pravljenje skrivenih titlova. Da biste na mreži potražili dostupne alatke i detaljna uputstva, otkucajte „napravi vtt datoteku“ u pretraživaču.

Podržane tipove datoteka sa natpisima potražite u članku Tipovi datoteka pomoćnih natpisa koje podržava PowerPoint.

Napomene: 

U ovoj temi

Dodavanje skrivenih titlova u video

Skrivene titlove možete da dodate u prezentacije koje ste snimili sa video naracijom, snimcima ekrana i drugim video zapisima osim video zapisa na mreži koje umećete u PowerPoint. Dodavanje natpisa u snimljenu prezentaciju koja ima samo audio naraciju trenutno nije podržano.

Pripremite tekstualnu datoteku natpisa sa oznakom tipa datoteke .vtt pre nego što dodate natpis. Uputstva o tome kako da napravite pomoćne natpise potražite u odeljku Pravljenje pomoćnih natpisa za video.

 1. U PowerPoint, u normalnom prikazu idite na slajd koji ima video koji želite da dodate u natpis. Uputstva potražite u članku Saznajte kako da se krećete kroz PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti.

 2. Na slajdu pritisnite taster Tab dok ne čujete najavu video zapisa.

 3. U video zapisu pritisnite Alt+J, N. Čućete: „Kartica ‘Reprodukcija’“.

 4. Pritisnite taster C, 2. Čućete: „Umetanje stavke menija natpisa”.

 5. Pritisnite taster Enter. Čućete: „Dijalog „Umetanje natpisa“, ime datoteke, uređivanje koje se može uređivati”.

 6. U dijalogu Umetanje natpisa, pritisnite taster Tab i tastere sa strelicama dok ne pronađete datoteku sa natpisima, a zatim pritisnite razmaknicu.

 7. Pritiskajte Tab dok ne čujete „Umetni, skupljeno razdeljeno dugme“, a zatim pritisnite Enter.

 8. Ako treba da dodate drugu datoteku natpisa, samo ponovite postupak.

 9. Reprodukujte video i proverite da li se natpisi ispravno prikazuju. Možda će vam biti potrebna pomoć od osobe kojoj vid nije oštećen da biste to uradili.

Uklanjanje pomoćnih natpisa iz video zapisa

Ako treba da uredite zatvorenu datoteku natpisa koja je umetnuta u video u PowerPoint, možete prvo da uklonite datoteku, izmenite je, a zatim je ponovo dodate u video. Pre nego što uklonite datoteku iz video zapisa PowerPoint, uverite se da imate originalnu kopiju uskladištene datoteke natpisa uskladištene na RAČUNARU.

Ako ste dodali više datoteka skrivenih titlova u video, sledeći proces uklanja sve datoteke natpisa dodeljene video zapisu.

 1. U PowerPoint, u normalnom prikazu idite na slajd koji ima video koji želite da dodate u naslove. Uputstva potražite u članku Saznajte kako da se krećete kroz PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti.

 2. Na slajdu pritisnite taster Tab dok ne čujete najavu video zapisa.

 3. U video zapisu pritisnite Alt+J, N. Čućete: „Kartica ‘Reprodukcija’“.

 4. Pritisnite taster C, 2. Čućete: „Umetanje stavke menija natpisa”.

 5. Pritisnite taster R. Pomoćni natpisi se uklanjaju iz video zapisa.

Takođe pogledajte

Kreiranje prezentacije od predloška pomoću čitača ekrana u programu PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i uređivanje slika i tabela u programu PowerPoint

Korišćenje tasterskih prečica za pravljenje PowerPoint prezentacija

Korišćenje tasterskih prečica za predstavljanje PowerPoint prezentacija

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint uz pomoć čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Saznajte kako da se krećete u programu PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×