Korišćenje čitača ekrana za dodavanje pomoćnih natpisa u snimljene PowerPoint

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje pomoćnih natpisa u snimljene PowerPoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite PowerPoint 2016 uz tastaturu i Narator, ugrađeni čitač ekrana za Windows, da biste dodali pomoćne natpise u video zapise. Uz pomoćne natpise, možete da prikažete prezentaciju široj publici, na primer ljudima sa oštećenjem sluha ili onima koji govore jezikom drugačijim od jezika vašeg video zapisa.

Video plejer u programu PowerPoint 2016 prikazuje natpise kada reprodukujete video. Za uputstva pogledajte Uključivanje skrivenih titlova ili podnaslova.

Pomoćni natpisi se skladište u datoteku sa oznakom tipa datoteke .vtt zasnovan na tekstu. Možete da kreirate datoteku pomoćnih natpisa na sopstveni ili da koristite alatke za kreiranje natpis. Da biste tražili na mreži dostupne alatke i detaljna uputstva, tip „kreiranje vtt datoteke” u vaš pretraživač.

Da biste videli koje tipove datoteka natpis su podržani, pogledajte Zatvoreno natpis tipovi datoteka koje podržava PowerPoint.

Napomene: 

U ovoj temi

Dodavanje skrivenih titlova u video

Pomoćne natpise možete da dodate u prezentacije koje ste snimili sa video naracijom, snimcima ekrana i drugim video zapisima osim video zapisa na mreži koje umećete u PowerPoint. Dodavanje natpisa u snimljenu prezentaciju koja ima samo audio naraciju trenutno nije podržano.

Pripremite tekstualnu datoteku natpisa sa oznakom tipa datoteke .vtt pre nego što dodate natpis. Uputstva o tome kako da napravite pomoćne natpise potražite u odeljku Pravljenje pomoćnih natpisa za video.

 1. U programu PowerPoint 2016, u normalnom prikazu idite na slajd koji ima video u koji želite da dodate natpise. Uputstva potražite u članku Saznajte kako da se krećete kroz PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti.

 2. Na slajdu pritisnite taster Tab dok ne čujete najavu video zapisa.

 3. U video zapisu pritisnite Alt+J, N. Čućete: „Kartica ‘Reprodukcija’“.

 4. Pritisnite C,2. Čućete: „Umetanje stavke menija natpisa”.

 5. Pritisnite taster Enter. Čućete: „Dijalog „Umetanje natpisa“, ime datoteke, uređivanje koje se može uređivati”.

 6. U dijalogu Umetanje natpisa, pritisnite taster Tab i tastere sa strelicama dok ne pronađete datoteku sa natpisima, a zatim pritisnite razmaknicu.

 7. Pritiskajte Tab dok ne čujete „Umetni, skupljeno razdeljeno dugme“, a zatim pritisnite Enter.

 8. Ako treba da dodate drugu datoteku natpisa, samo ponovite postupak.

 9. Reprodukujte video i proverite da li se natpisi ispravno prikazuju. Možda će vam biti potrebna pomoć od osobe kojoj vid nije oštećen da biste to uradili.

Uklanjanje pomoćnih natpisa iz video zapisa

Ako treba da uredite datoteku skrivenih titlova koja je umetnuta u video u programu PowerPoint 2016, prvo možete da uklonite datoteku, da je izmenite, a zatim da je ponovo vratite u video. Pre nego što uklonite datoteku iz PowerPoint 2016 video zapisa, uverite se da je originalna kopija datoteke skrivenih titlova uskladištena na računaru.

Ako ste dodali više datoteka skrivenih titlova u video, sledeći proces uklanja sve datoteke natpisa dodeljene video zapisu.

 1. U programu PowerPoint 2016, u normalnom prikazu idite na slajd koji ima video u koji želite da dodate natpise. Uputstva potražite u članku Saznajte kako da se krećete kroz PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti.

 2. Na slajdu pritisnite taster Tab dok ne čujete najavu video zapisa.

 3. U video zapisu pritisnite Alt+J, N. Čućete: „Kartica ‘Reprodukcija’“.

 4. Pritisnite C,2. Čućete: „Umetanje stavke menija natpisa”.

 5. Pritisnite taster R. Pomoćni natpisi se uklanjaju iz video zapisa.

Takođe pogledajte

Pravljenje prezentacije od predloška u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i uređivanje slika i tabela u programu PowerPoint

Korišćenje tasterskih prečica za pravljenje PowerPoint prezentacija

Korišćenje tasterskih prečica za predstavljanje PowerPoint prezentacija

Osnovni zadaci za pravljenje prezentacije u programu PowerPoint pomoću čitača ekrana

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu PowerPoint pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×