Korišćenje čitača ekrana za deljenje dokumenta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za deljenje dokumenta u programu Word

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Word sa tastature i čitač ekrana za deljenje dokumenata. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Kada delite datoteke iz OneDrive ili SharePoint, možete da pozivanje osoba da pregledaju ili uređuju dokument ili pošaljite datoteku kao prilog e-pošte, direktno iz dokumenta.

Napomene: 

U ovoj temi

Deljenje dokumenta putem usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Prijavite se u Microsoft nalog u Word i čuvanje dokumenata na OneDrive ili SharePoint Online, tako da možete da ih delite sa drugima. Uputstva o tome kako da se prijavite, potražite u članku Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana u programu Word > prijavite u Microsoft nalog. Za uputstva o tome kako da sačuvate dokument da biste lokacije na mreži, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste sačuvali dokument u programu Word.

Tako što ćete sačuvati dokumente u OneDrive ili SharePoint Online, možete da kontrolišete ko uređuje datoteku, uverite se da svi vide odmah najnovije promene i pristupite dokumentima na bilo kog uređaja. Lako možete da otpremite starije i novije dokumenata OneDrive ili SharePoint Online.

 1. Otvorite dokument koji želite da delite.

 2. Da biste otvorili okno deli , pritisnite kombinaciju tastera Alt + Z, s Čujete: „Ljudima da dele sa, koji se može uređivati kombinovanog okvira”.

  Napomena: Ako još niste sačuvali dokument u OneDrive ili Office 365 SharePoint, bićete upitani da to uradite odmah.

 3. Otkucajte e-adresu ili ime osobe koju želite da delite dokument sa, a zatim pritisnite taster Enter. Ponovite za druge kontakte koje želite da delite dokument.

 4. Da biste dodali i opcionalnu poruku, pritisnite taster Tab. Čujete: „Unesite opcionalnu poruku, uređivanje”. Otkucajte poruku primaocima.

 5. Da biste definisali kome je veza za deljenje namenjena, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab dok ne čujete trenutnu opciju, na primer „Samo ljudi u vašoj organizaciji sa vezom mogu da vide i uređuju“. Zatim pritisnite taster Enter. Čućete: „Stranicama sa postavkama veze“. Pritiskajte tastere sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete opciju grupe za pristup koju želite da odaberete.

 6. Podrazumevano na osobe sa kojima delite dokument sa može da ga uredite. Ako želite da budu u mogućnosti da prikažete samo dokument, pritisnite taster Tab dok ne čujete „druge postavke potvrđen izbor u dozvoli za uređivanje, polja za potvrdu”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

 7. Da biste sačuvali postavke pristupa i zatvorite stranicu Postavke veze , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Primena dugme”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Pošalji vezu, stranice”.

 8. Da biste delili dokument, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Pošalji”, a zatim pritisnite taster Enter.

Deljenje kopije dokumenta putem e-pošte

Sa Word, možete lako e-pošte kopiju dokumenta da biste delili sa drugima. Možete da pošaljete kopiju u originalnom formatu ili kao PDF. Word automatski pretvara dokumenta u PDF datoteku i prilaže datoteku podrazumevane aplikacije e-pošte, na primer, Outlook.

Ako želite da sačuvate dokument kao PDF, uputstva, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste sačuvali dokument u programu Word.

 1. Otvorite dokument koji želite da delite.

 2. Da biste otvorili okno deli , pritisnite kombinaciju tastera Alt + Z, s Čujete: „Ljudima da dele sa, koji se može uređivati kombinovanog okvira”.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Pošalji kopiju, dugme skupljeni”, i pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete datoteke otkucajte željenu opciju, na primer, „PDF, stavka menija”, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Word otvara novu e-poruku pomoću podrazumevanog klijenta za e-poštu, sa PDF ili Word kopiju dokumenta već priložene. Fokus je na polju " da ". Otkucajte e-adresu.

 6. Otkucajte poruku, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Poruke”, iza kojeg sledi ime dokumenta i „Poruke, za uređivanje”. Otkucajte poruku.

 7. Da biste poslali poruku, pritisnite kombinaciju tastera Alt+S.

Zajednički rad u deljenom dokumentu

Word nudi dve vrste koautorstva: redovne i u realnom vremenu koautorstva. Obe dozvolili većem broju osoba da sarađuju i zajednički rad na dokumentima. Postoji jedna ključna razlika između njih:

 • Standardno koautorstvo je kada vi i druge osobe istovremeno radite na dokumentu bez zaključavanja jedno drugog van dokumenta. Pasusi na kojima neko drugi radi su zaključani. Kada sačuvate, možete da vidite promene koje su drugi uneli otkako ste poslednji put sačuvali.

 • Koautorstvo u realnom vremenu je kada dvoje ili više osoba kuca istovremeno i automatski vide sve promene teksta u trenutku u kojem se dešavaju. Ako ste koautor sa nekom osobom koja koristi verziju koja podržava samo standardno koautorstvo, videćete da je ta osoba u dokumentu, ali nećete videti promene koje unosi dok ne sačuva dokument.

Kada koristite Word da biste radili sa deljenom dokumentu, ne morate da promenite neka svojstva za način na koji radite. Vaš koautora možete samo da pratite vezu koju ste poslali i dokument će se otvoriti u svoju verziju Word ili na Word Online. Ako koristite i Word Online ili Word i ste se složili automatski deljenje promene, prikazan je svoj posao dok se to dešava, a možete da koristite čitača ekrana da biste pročitali izmenjeni tekst bez čekanja dok drugi sačuvate dokument.

Objave čitača ekrana

Kada koristite čitač ekrana dok sarađujete na dokumentu u Word, čujete objave prilikom određenih događaja:

 • Kada čujete „Nesinhronizovana promena“, to znači da jedan od autora uređuje pasus (pomoću standardnog koautorstva), ali nije još uvek sačuvao promene. Oblast je zaključana za koautora.

 • Kada čujete „Promena uređivanja zaključanog“, to znači da je neki drugi autor zaključao ovu oblast, najčešće pasus, i da ne možete da ga uređujete.

 • Kada čujete „Spoljašnja promena“, to znači da je neki autor upravo sačuvao dokument i da je koautor dodao novi sadržaj u njega. Kod standardnog koautorstva, oblast je markirana zelenom bojom za osobe koje mogu da vide.

 • Kada čujete „Neusaglašena promena“, to znači da neki autor ima pasus koji nije usaglašen sa promenom koju je izvršio koautor. Ova oblast je markirana crveno za osobe koje mogu da vide.

 • Kada čujete „Autor“, to znači se neki autor trenutno nalazi u tom pasusu (pomoću koautorstva u realnom vremenu). To pomaže koautoru da izbegne pravljenje neusaglašenosti tako što će uređivati istu oblast.

Savet: Kada počnete da radite na dokumentu sa nekim drugim, pojavljuje se dijalog s pitanjem kakvo iskustvo koautorstva želite. Pritisnite taster F6 da biste došli do dijaloga.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Word

Tasterske prečice za Microsoft Word za Windows

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija programa Word

Delite Word za Android dokumente pomoću čitača ekrana TalkBack, ugrađenog Android čitača ekrana. Kada delite datoteke iz usluge OneDrive, možete da pozovete ljude da prikažu ili urede dokument ili da pošaljete dokument kao prilog e-pošte, direktno iz dokumenta.

Napomene: 

U ovoj temi

Deljenje dokumenta putem usluge OneDrive

Prijavite se u Microsoft nalog u Word za Android i čuvanje dokumenata u OneDrive, tako da možete da ih delite sa drugima. Uputstva o tome kako da se prijavite, potražite u članku Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana u programu Word > Otvori Word i prijavite se. Za uputstva o tome kako da sačuvate dokument da biste lokacije na mreži, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste sačuvali dokument u programu Word.

Tako što ćete sačuvati dokumente OneDrive, možete da kontrolišete ko uređuje datoteku, uverite se da svi vide odmah najnovije promene i pristupite dokumentima na bilo kog uređaja. Lako možete da otpremite starije i novije dokumenata OneDrive.

 1. Otvorite dokument koji želite da delite u programu Word za Android.

 2. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Nije uključen prekidač ’Deljenje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Polje za uređivanje ’Pozovite osobe u ovu datoteku’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali adresu e-pošte osobe sa kojom želite da delite dokument.

 5. Brzo prevucite nadole, a zatim nalevo da biste zatvorili tastaturu.

 6. Da biste dodali poruku, prevlačite nadesno dok ne čujete „Polje za uređivanje ’Uključite poruku (opcionalno)’“, dvaput dodirnite ekran, a zatim koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali poruku.

 7. Da biste dodelili dozvole, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Potvrđen je izbor u polju za potvrdu ’Može da uređuje’“. Saradnici podrazumevano mogu da uređuju dokument koji delite. Ako želite da imaju samo mogućnost da prikazuju dokument, dvaput dodirnite ekran.

 8. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Deli’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Deljenje kopije dokumenta putem e-pošte

Takođe možete kopiju dokumenta u e- ili Pošalji kao PDF datoteke direktno iz Word za Android.

 1. Otvorite dokument koji želite da delite u programu Word za Android.

 2. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Nije uključen prekidač ’Deljenje’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Deli kao prilog’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Dokument’“ ili „Dugme ’PDF’“, u zavisnosti od toga koji format datoteke želite da delite. Dvaput dodirnite ekran da biste izabrali format.

 5. Brzo prevlačite nadesno dok ne pronađete aplikaciju za e-poštu koju želite da koristite za deljenje, na primer „Outlook“ ili „Gmail“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali adresu e-pošte osobe sa kojom želite da delite dokument.

 7. Brzo prevucite nadole, a zatim nalevo da biste zatvorili tastaturu.

 8. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pošalji“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Savet: Ova uputstva možete da koristite i da biste poslali PDF kopiju na sopstvenu adresu e-pošte ili da biste sačuvali PDF u usluzi Google Drive.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za proveru pravopisa i gramatike u programu Word

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija programa Word

U Word Mobile, lako možete da delite dokumente koristeći Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows. Čuvanje datoteke u OneDrive ili SharePoint Onlinei pozovite osobe da pregledaju ili uređuju dokument koje ste delili. Ako biste želeli da umesto toga za e-poštu na dokument, možete da uradite tako iz Word.

Napomene: 

U ovoj temi

Deljenje dokumenta putem usluge OneDrive ili sistema SharePoint

Prijavite se u Microsoft nalog u Word Mobile i čuvanje dokumenata na OneDrive ili SharePoint Online, tako da možete da ih delite sa drugima. Uputstva o tome kako da se prijavite, potražite u članku Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana u programu Word > Otvori Word i prijavite se. Za uputstva o tome kako da sačuvate dokument da biste lokacije na mreži, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste sačuvali dokument u programu Word.

Tako što ćete sačuvati dokumente u OneDrive ili SharePoint Online, možete da kontrolišete ko uređuje datoteku, uverite se da svi vide odmah najnovije promene i pristupite dokumentima na bilo kog uređaja. Lako možete da otpremite starije i novije dokumenata OneDrive ili SharePoint Online.

 1. U dokumentu Word prevucite nadesno ili nalevo do narator objavljuje: „Isključena, "dugme”Deli”. Dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali.

 2. Otvara se dijalog Deli. Narator najavljuje: „Otkucajte adresu e-pošte da biste pozvali nekoga“. Dvaput dodirnite ekran da biste otvorili tastaturu na ekranu i počnite da kucate.

 3. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali adresu e-pošte osobe sa kojom želite da delite dokument.

  Savet: Ako već imate uskladištene kontakt informacije osobe, možete samo da brzo prevučete nadesno da biste izabrali osobu iz Kontakata. Narator najavljuje: „Dugme ’Pregledaj kontakte’“. Dvaput dodirnite ekran da biste kliknuli na dugme i idite na Kontakte. Brzo prevlačite nadesno uzastopno da biste se kretali na listi kontakata ili koristite opciju Pretraga na vrhu. Dvaput dodirnite ekran dok ste na kontaktu koji želite da dodate kao primaoca. Otvara se kontakt kartica. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željenu opciju, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 4. Ako želite da uključite ličnu belešku uz poziv, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Još opcija“ i dvaput dodirnite ekran. Zatim brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Uključi poruku, opcionalno, tekst koji je moguće urediti“ i dvaput dodirnite ekran. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali tekst beleške.

 5. Ako želite da primalac ima mogućnost da prikazuje dokument, ali ne i da ga uređuje, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Još opcija“ i dvaput dodirnite ekran. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete „Dajte dozvole za ovaj dokument, može da uređuje“ i dvaput dodirnite ekran. Otvara se lista opcija i Narator najavljuje: „Meni“. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Može da prikazuje“, a zatim dvaput dodirnite ekran da biste izabrali tu opciju.

 6. Da biste poslali poziv, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Deli’“, a zatim dvaput dodirnite ekran.

  Poziv je poslat i vraćate se na dijalog Deljenje.

Deljenje kopije dokumenta putem e-pošte

Kopiju dokumenta možete da pošaljete i putem e-poruke direktno iz programa Word.

 1. U dokumentu Word prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete: „Isključena, "dugme”Deli”. Dvaput dodirnite ekran da biste je izabrali.

 2. Otvara se dijalog Deli. Narator najavljuje: „Otkucajte adresu e-pošte da biste pozvali nekoga“. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Veza ’Više opcija’“. Dvaput dodirnite ekran da biste izabrali tu opciju.

 3. Narator najavljuje: „Pošalji prilog ili nabavi vezu za deljenje“. Dvaput dodirnite ekran da biste izabrali tu opciju.

 4. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Dugme ’Pošalji kao prilog’“. Dvaput dodirnite ekran da biste izabrali tu opciju.

 5. Otvara se prozor Deljenje. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete ime naloga e-pošte, kao što je „Outlook pošta“ i dvaput dodirnite ekran.

 6. Otvara se prozor pošte. Fokus je na polju Za. Otkucajte adresu primaoca pomoću tastature na ekranu.

  Savet: Ako već imate uskladištene kontakt informacije osobe, možete samo da brzo prevučete nadesno da biste izabrali osobu iz Kontakata. Narator najavljuje: „Dugme ’Odaberi kontakte’“. Dvaput dodirnite ekran da biste kliknuli na dugme i idite na Kontakte. Brzo prevlačite nadesno uzastopno da biste se kretali na listi kontakata ili koristite opciju Pretraga na vrhu. Dvaput dodirnite ekran dok ste na kontaktu koji želite da dodate kao primaoca. Otvara se kontakt kartica. Narator najavljuje: „Prozor ’Osobe’“. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željenu opciju, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 7. Da biste uredili temu e-poruke, brzo prevucite nadesno i dvaput dodirnite ekran. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali temu. Kada završite, idite na taster Enter i dvaput dodirnite ekran.

 8. Da biste dodali poruku, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Poruka, tekst koji može da se uređuje“ i dodirnite dvaput ekran. Otkucajte poruku pomoću tastature na ekranu.

 9. Kada završite, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Stavke“ i brzo prevlačite nadesno dok ne čujete: „Dugme ’Pošalji’“. Dvaput dodirnite ekran da biste kliknuli na dugme i poslali dokument.

  Dokument je poslat i vraćate se na dijalog Deljenje.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za praćenje i pregled promena u dokumentu u programu Word

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija programa Word

Koristite Word Online sa tastature i čitač ekrana za deljenje dokumenata. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Kada delite datoteke iz OneDrive, možete da pozovete ljude da prikazuju ili uređuju dokument, tako da možete raditi zajedno u isto vreme.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite Word Online, preporučujemo da kao veb pregledač koristite Microsoft Edge. Zbog toga što se Word Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Word Online.

U ovoj temi

Deljenje dokumenta putem usluge OneDrive

Prijavite se u Microsoft nalog u Word Online i čuvanje dokumenata u OneDrive, tako da možete da ih delite sa drugima. Uputstva o tome kako da se prijavite, potražite u članku Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana u programu Word > Otvori Word Online i prijavi se. Za uputstva o tome kako da sačuvate dokument da biste lokacije na mreži, pogledajte članak Korišćenje čitača ekrana da biste sačuvali dokument u programu Word.

Tako što ćete sačuvati dokumente OneDrive, možete da kontrolišete ko uređuje datoteku, uverite se da svi vide odmah najnovije promene i pristupite dokumentima na bilo kog uređaja. Lako možete da otpremite starije i novije dokumenata OneDrive.

 1. Dok uređujete dokument u Word Online, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete „Lista Microsoft usluge”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Deljenje, dugme” i pritisnite taster Enter.

 3. Da biste dodelili dozvole, pritiskajte taster Tab dok ne čujete trenutno izabranu opciju dozvole, na primer, „Samo ljudi koji već imaju pristup mogu da koriste ovu vezu“. Zatim pritisnite razmaknicu. Čućete: „Stranicama sa postavkama veze“. Koristite tastere sa strelicama nadole i nagore da biste izabrali željenu opciju.

  Da biste kontrolisali pravima uređivanja, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Druge postavke potvrđen, Dozvoli uređivanje u polju za potvrdu”. Ako ne želite da neko drugi uređujete dokument, pritisnite taster RAZMAKNICA.

  Da biste primenili promene u dozvolama, pritiskajte taster Tab dok ne čujete “Dugme ’Primeni’“, a zatim pritisnite taster Enter.

 4. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „Osobe da biste delili sa koji se može uređivati kombinovanog okvira”, a zatim otkucajte e-adresu osobe koju želite da delite dokument. Da biste delili sa više osoba, koristite tačku i zarez da biste razdvojili e-adrese.

 5. Da biste dodali poruku, pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dodaj poruku, opcionalno“, a zatim otkucajte poruku.

 6. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme ’Deli’“, a zatim pritisnite taster Enter.

Deljenje veze ka svom dokumentu

Možete da kopirate vezu do vašeg dokumenta i da je nalepite u drugu deljenu datoteku, na primer, u PowerPoint prezentaciju.

 1. Word Online dokumenta, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete „Lista Microsoft usluge”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme "”Deli”, a zatim pritisnite taster Enter. Čujete: „Dijaloga, deljenje”.

 3. Pritisnite taster Tab dok ne čujete „drugi načini deljenja veze. Kopirajte vezu, dugme” i zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Čujete: „Veza kreiran”. Fokus je u polju za tekst veze.

 4. Pritisnite taster Tab. Čujete: „Dugme "”Kopiraj”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA. Čujete: „Veza kopirane”.

 5. Da biste zatvorili prozor veze, pritisnite tastere Alt + C. Fokus se vraća u telu dokumenta.

 6. Nalepite vezu u drugu deljenu datoteku, na primer.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za umetanje slike u programu Word

Tasterske prečice u aplikaciji Word Online

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija programa Word

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×