Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook sa tastature i čitač ekrana za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak. Testirali smo ga sa naratora i JAWS, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika. Ćete naučiti kako da šalje brzi odgovore direktno sa liste poruka prijemnog poštanskog sandučeta Outlook ili otvorite zahtev za više opcija, kao što su Predlaganje novog vremena sastanka.

Napomene: 

U ovoj temi

Odgovaranje na poziv za sastanak sa liste poruka prijemnog poštanskog sandučeta

Kada pozivi za sastanak stignu u fascikli prijemno poštansko sanduče Outlook brzo možete da prihvatite, uslovno prihvatanje ili odbijanje sastanka tamo bez potrebe da otvorite poziv za sebe.

 1. U Outlook prijemno poštansko sanduče, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste postavili fokus na poziv za sastanak.

  Da biste saznali kako da otvorite i čitate sadržaj pozivu za sastanak, pogledajte članak Otvaranje i odgovaranje na poziv za sastanak.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F10. Kontekstualni meni se otvara i narator objavljuje: „Kontekstualni meni, meni”. U JAWS čujete: „Meni”. Da biste odgovorili na zahtev, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste ga prihvatili, pritisnite taster C, taster C, a zatim taster Enter.

  • Da biste prihvatili uslovno, pritisnite taster N, a zatim taster Enter.

  • Da biste odbili, pritisnite taster E.

 3. Microsoft Outlook dijalog se otvara sa fokusom na dugme u redu . Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uredili odgovor pre nego što pošaljete, pritisnite taster E, a zatim taster Enter. Otvara Odgovor na sastanak e-poruku, a fokus nalazi u polju za tekst poruke gde možete da kucate odgovor. Kada završite, pritisnite taster Alt + S da biste poslali.

  • Da biste poslali odgovor bez uređivanja, pritisnite taster S, a zatim taster Enter.

  • Da biste odabrali da ne pošaljete odgovor, pritisnite taster D, a zatim unesite.

  Izabrana radnja IF, poziv za sastanak se briše a ukoliko prihvati, sastanak se dodaje u Kalendar.

Otvorite, čitanje, poruka i odgovaranje na poziv za sastanak

Da biste pristupili sve opcije odgovor, kao što su Predlaganje novog vremena za sastanak, otvorite poziv za sastanak.

 1. U Outlook prijemno poštansko sanduče, koristite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste se kretali kroz stavke prijemno poštansko sanduče. Kada se nalazite na pozivu za sastanak, pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

 2. Čitač ekrana objavljuje naslov poziva za sastanak. Da biste pročitali sadržaj poziv za sastanak, pritisnite SR ključnih + R. Da biste zaustavili čitanje, držite pritisnut taster Ctrl.

 3. Da biste odgovorili na poziv za sastanak, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili, pritisnite tastere Alt + H, C.

  • Da biste prihvatili uslovno, pritisnite tastere Alt + H, J.

  • Da biste odbili, pritisnite tastere Alt + H, N.

 4. Kada čujete „U meniju uređivanje odgovor pre nego što pošaljete”, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uredili odgovor pre slanja, pritisnite taster E.

  • Da biste poslali odgovor bez uređivanja, pritisnite taster S.

  • Da biste odabrali da ne šaljete odgovor, pritisnite taster D.

  Izabrana radnja IF, poziv za sastanak se briše a ukoliko prihvati, sastanak se dodaje u Kalendar.

Predlaganje novog vremena sastanka

 1. Uz poziv za sastanak otvoren u Outlook, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili uslovno i predloži novo vreme, pritisnite kombinaciju tastera Alt + H, P, T, t

  • Da biste odbili i predloži novo vreme, pritisnite tastere Alt + H, P, T, D.

 2. Otvara se dijalog Predloži novo vreme . Da biste podesili datum i vreme koje želite da predložite, pritiskajte taster Tab dok ne čitač ekrana objavljuje odgovarajućeg polja, kao što su „Datum početka sastanka” ili „Sastanak Pokreni vreme”, i otkucajte novi datum ili vreme (na primer, „25 Oct”17 ili „1230 pm”). Kada završite, pritisnite taster Alt + O.

 3. Zatvara dijalog i otvara Novi predloženi termin e-poruku. Trenutno vreme sastanka i novo vreme ste zadali prikazuju se ispod polja za temu poruke. Fokus je u polju tekst tela poruke kojima možete otkucati sve dodatne odgovor. Kada budete spremni da pošaljete, pritisnite tastere Alt + S. Se šalje e-poruku, a vi se vratite na Prijemno poštansko sanduče.

Pogledajte ko je pozvane na sastanak

Kad ste prihvatili poziv za sastanak, možete da proverite ko još pozvan.

 1. U Outlook, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2 da biste otišli u kalendar.

 2. Fokus je na današnjem datumu. Da biste išli kroz događaje, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab. Kada želite na sastanku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + O da biste ga otvorili.

 3. Da biste otišli Pomoćnik za planiranje, pritisnite tastere Alt + H, U.

 4. Narator objavljuje: „Svi učesnici” praćeno imenom organizator sastanka. U JAWS čujete: „Padajuće liste” praćeno imenom organizator sastanka. Da biste čuli druge pozvanim osobama, pritisnite taster strelica nadole.

Zadrži pozive za sastanak u prijemnom poštanskom sandučetu

Kada prihvatile ili odbile poziv, pozivi za sastanak se automatski premešta u fasciklu "Izbrisane stavke". Ako želite da zadržite zahtev za sastanak e-poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, možete da promenite postavke na Outlook .

 1. U Outlook, pritisnite tastere Alt + F, T, M da biste otvorili prozor sa opcijama pošte .

 2. Pritisnite dvaput taster Alt + D. U naratoru čujete: „Slanje poruka, potvrđen, Izbriši sastanak i obaveštenja iz prijemnog poštanskog sandučeta nakon odaziva, polje za potvrdu”. U JAWS čujete: „Izbriši sastanak i obaveštenja iz prijemnog poštanskog sandučeta nakon što se odaziva, potvrđen izbor u polju za potvrdu”.

 3. Da biste uklonili izbora, pritisnite taster RAZMAKNICA. U naratoru, čujete: „Izbor neproverena”. U JAWS čujete: „Nije potvrđen izbor”. Pritisnite taster Enter da biste sačuvali postavke i zatvorite dijalog. Vratite Outlook.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Koristite Office za Android sa TalkBack, čitaču ugrađene Android ekrana za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak direktno iz kalendara.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

Čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak

 1. U Kalendar, da biste pregledali događaje u budućnosti, kao što su pozivi za sastanak, prevucite udesno. TalkBack objavljuje datum i vreme, naslov događaja i lokaciju, dok se krećete kroz događaje.

 2. Da biste otvorili sastanak zahteva detalje, dvaput dodirnite ekran na zahtev. Za detalje se otvara u novom prozoru na sastanak.

 3. Da biste pregledali sastanak sa detaljima prozora, prevucite nadesno ili nalevo. TalkBack objavljuje detalje dok se, uključujući predloženi datum i vreme, lokaciju, i imena i sastanka kontakata od učesnika.

 4. Da biste odgovorili na poziv u slučaju prozor "Detalji", prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Spasiti dugme”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Otvara se lista opcija odgovora.

 5. Brzo prevucite nadesno ili nalevo dok ne čujete opciju koju želite (prihvati, uslovnoili Odbij), a zatim dvaput dodirnite ekran.

 6. Da biste promenili svoj odgovor na sastanak prozor "Detalji", prevucite udesno ili ulevo dok ne čujete „Dugme "”Uredi RSVP”, a zatim dvaput dodirnite ekran. Brzo prevucite na novu opciju, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 7. Da biste se vratili na Kalendar, prevucite ulevo dok ne čujete „Dugme "”nazad”, a zatim dvaput dodirnite ekran.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook kalendara

Koristite Outlook Web App pomoću tastature pomoću čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanke u fascikli pošta. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

 • Ova tema pretpostavlja da je Okno za čitanje isključeno.

 • Kada koristite Outlook Web App, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook Web App pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Outlook Web App.

Čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak

 1. U glavnom prikazu pošte , pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete: „Liste poruka”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete prvu poruku na listi.

 3. Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete poziv za sastanak koji želite, a zatim pritisnite taster Enter. Otvara zahtev za sastanak. Čujete: „Okna "sadržaj"”.

 4. Da biste pročitali detalji i opcije od početka poruku, pritisnite SR ključnih + R. Čitača ekrana objavljuje detalje i opcije dok se, uključujući predloženi sastanka datum i vreme, lokacija i imena učesnika.

 5. Ako želite da biste dodali svoj odgovor na poruku, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Dodaj poruku”, praćeno imenom zahtev za pošiljaoca. Otkucajte poruku.

 6. Da biste odgovorili na poziv, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Da dugme”, a zatim pritisnite taster RAZMAKNICA.

  • Da biste odbili, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Da dugme”, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: „Nema dugmeta”. Pritisnite razmaknicu da biste izabrali tu opciju.

  • Ako ste sigurni da li mogu da prisustvuju, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Da dugme”, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: „Možda dugme”. Pritisnite razmaknicu da biste izabrali tu opciju.

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste planirali zakazane obaveze ili sastanke u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Tasterske prečice u programu Outlook na vebu i na lokaciji Outlook.com

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija Outlook pošta

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×