Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanke u Outlook 2016. Možete da šalje brzi odgovore direktno sa liste poruka prijemnog poštanskog sandučeta Outlook ili otvorite zahtev za više opcija, kao što su Predlaganje novog vremena sastanka.

Napomene: 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Tasterske prečice potražite u članku Tasterske prečice za Outlook.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema se bavi i JAWS funkcionalnošću. Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Odgovaranje na poziv za sastanak sa liste poruka prijemnog poštanskog sandučeta

Kada pozivi za sastanak stignu u fascikli prijemno poštansko sanduče Outlook brzo možete da prihvatite, uslovno prihvatanje ili odbijanje sastanka tamo bez potrebe da otvorite poziv za sebe.

 1. U Outlook, idite u prijemno poštansko sanduče da biste pronašli zahtev za sastanak. Da, na primer, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + I da biste otišli u prijemnom poštanskom sandučetu, i zatim koristite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste postavili fokus na poziv za sastanak.

  Ako želite da čujete sadržaj pozivu za sastanak, pritisnite taster F6. Fokus se premešta u oknu za čitanje. Da biste premestili poruke, koristite tastere sa strelicama. Da biste vratili u poziv za sastanak u prijemnom poštanskom sandučetu, pritisnite taster Shift + F6.

 2. Pritisnite taster Shift + F10. Kontekstualni meni se otvara i narator objavljuje: „Kontekstualni meni, meni”. U JAWS čujete: „Meni”. Da biste odgovorili na zahtev, koristite sledeće tasterske prečice:

  • Da biste prihvatili, pritisnite taster C "," C "i" Enter.

  • Da biste ga uslovno prihvatili, pritisnite taster N, a zatim taster Enter.

  • Da biste odbili, pritisnite taster E.

 3. Microsoft Outlook dijalog se otvara sa fokusom na dugme u redu .

  • Da biste uredili odgovor pre slanja, pritisnite taster E, Enter. Otvara Odgovor na sastanak e-poruku, a fokus nalazi u polju za tekst poruke gde možete da kucate odgovor. Kada završite, pritisnite taster Alt + S da biste poslali.

  • Da biste poslali odgovor bez uređivanja, pritisnite taster S, Enter.

  • Da biste odabrali da ne pošaljete odgovor, pritisnite taster D, Enter.

  Izabrana radnja IF, poziv za sastanak se briše a ukoliko prihvati, sastanak se dodaje u kalendar.

Otvaranje i odgovaranje na poziv za sastanak

Da biste pristupili sve opcije odgovor, kao što su Predlaganje novog vremena za sastanak, otvorite poziv za sastanak.

 1. U Outlook, idite u Prijemno poštansko sanduče i idite na poziv za sastanak. Da biste otvorili prijemno poštansko sanduče, pritisnite, na primer, kombinacija tastera Ctrl + Shift + I, a zatim koristite na nagore i nadole tastere sa strelicama da biste se kretali kroz stavke prijemno poštansko sanduče. Kada se nalazite na pozivu za sastanak, pritisnite taster Enter da biste ga otvorili.

 2. Čitač ekrana objavljuje naslov poziva za sastanak. Pritisnite kombinaciju tastera Alt + H da biste otišli na kartici " sastanak ".

 3. Da biste prihvatili ili odbili, koristite sledeće tasterske prečice:

  • Da biste prihvatili, pritisnite taster C.

  • Da biste prihvatili uslovno, pritisnite taster j

  • Da biste odbili, pritisnite taster N.

 4. Kada čujete „U meniju uređivanje odgovor pre nego što pošaljete”, koristite sledeće tasterske prečice da biste izabrali odgovor:

  • Da biste uredili odgovor pre slanja, pritisnite taster E.

  • Da biste poslali odgovor bez uređivanja, pritisnite taster S.

  • Da biste odabrali da ne šaljete odgovor, pritisnite taster D.

  Izabrana radnja IF, poziv za sastanak se briše a ukoliko prihvati, sastanak se dodaje u kalendar.

Predlaganje novog vremena sastanka

 1. Sa zahtevom za sastanak otvorite u Outlook, pritisnite tastere Alt + H da biste otišli na kartici " sastanak ".

 2. Da biste prihvatili uslovno i predloži novo vreme, pritisnite taster P, T, t

  Da biste odbili i predloži novo vreme, pritisnite taster P, T, D.

 3. Otvara se dijalog Predloži novo vreme . Da biste podesili datum i vreme koje želite da predložite, pritiskajte taster Tab dok ne čitač ekrana objavljuje odgovarajućeg polja, kao što su „Datum početka sastanka” ili „Sastanak Pokreni vreme”, i otkucajte novi datum ili vreme (na primer, „25 Oct”17 ili „1230 pm”). Kada završite, pritisnite taster Alt + O.

 4. Zatvara dijalog i otvara Novi predloženi termin e-poruku. Trenutno vreme sastanka i novo vreme ste zadali prikazuju se ispod polja za temu poruke. Fokus je u polju tekst tela poruke kojima možete otkucati sve dodatne odgovor. Kada budete spremni da pošaljete, pritisnite tastere Alt + S. Se šalje e-poruku, a vi se vratite na Prijemno poštansko sanduče.

Pogledajte ko je pozvane na sastanak

Kad ste prihvatili poziv za sastanak, možete da proverite ko još pozvan.

 1. U Outlook, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + 2 da biste otišli u kalendar.

 2. Fokus je na danas. Da biste išli kroz događaje, pritisnite taster Tab ili Shift + Tab. Kada želite na sastanku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + O da biste ga otvorili.

 3. Da biste otišli Pomoćnik za planiranje na kartici sastanak , pritisnite tastere Alt + H, U.

 4. Narator objavljuje: „Sve učesnike, < ime organizatora sastanka >”. U JAWS čujete: „okvir sa listom, < ime organizatora sastanka >”. Da biste čuli druge pozvanim osobama, pritisnite taster strelica nadole.

Zadrži pozive za sastanak u prijemnom poštanskom sandučetu

Kada prihvatile ili odbile poziv, pozivi za sastanak se automatski premešta u fasciklu "Izbrisane stavke". Ako želite da zadržite zahtev za sastanak e-poruke u prijemnom poštanskom sandučetu, možete da promenite Outlook postavku.

 1. U Outlook, pritisnite tastere Alt + F, T da biste otvorili prozor sa Opcijama programa Outlook .

 2. Da biste otišli do opcija za e-poštu, pritisnite taster M.

 3. Pritisnite dvaput taster Alt + D. U naratoru čujete: „Slanje poruka, potvrđen, izbriši sastanak i obaveštenja iz prijemnog poštanskog sandučeta nakon odaziva, polje za potvrdu”. U JAWS čujete: „Izbriši sastanak i obaveštenja iz prijemnog poštanskog sandučeta nakon što se odaziva, potvrđen izbor u polju za potvrdu”.

 4. Da biste uklonili izbora, pritisnite taster RAZMAKNICA. U naratoru, čujete: „Izbor neproverena”. U JAWS čujete: „Nije potvrđen izbor”. Pritisnite taster Enter da biste sačuvali postavke i zatvorite dijalog. Vratite Outlook.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za zakazivanje sastanka u programu Outlook

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Office 365

Saznajte kako da se krećete u programu Outlook pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×