Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u kalendaru

Korišćenje čitača ekrana za čitanje i odgovaranje na poziv za sastanak u kalendaru

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Kalendar za Windows 10 sa tastature i čitač ekrana za čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak. Testirali smo ga Narator, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Napomene: 

Čitanje i odgovaranje na pozive za sastanak

 1. U oblast glavnog sadržaja, koristite tastere sa strelicama da biste potražili željeni dan, pritisnite taster Tab dok ne čujete poziv za sastanak koji želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili stavku.

 2. Da biste pregledali sastanak sa detaljima prozoru, pritisnite taster Tab (proslediti) ili Shift + Tab (unazad). Čitača ekrana objavljuje detalje dok se, uključujući predloženi datum i vreme, lokaciju, i imena i sastanka kontakata od učesnika.

 3. Pritisnite taster Alt da biste premestili fokus na traku, a zatim pritisnite taster strelica strelicu jedanput da biste premestili fokus na kartici Početak .

 4. Da biste odgovorili na poziv za sastanak, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prihvatili, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Dugme za prihvatanje”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste odbacili, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Odbijanje dugme”, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Ako ste sigurni da li mogu da prisustvuju, pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Uslovno prihvatanje dugme”, a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Pritisnite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste izabrali koju vrstu odgovor e-pošte koji želite da pošaljete organizator sastanka i zatim pritisnite taster Enter da biste potvrdili izbor. U centru pažnje daje Kalendar oblast glavnog sadržaja.

Saveti: Takođe možete da odgovorite na poziv za sastanak direktno iz na glavnoj oblasti sadržaja:

 • Idite na poziv za sastanak. u glavnoj oblasti sadržaja pomoću tastera sa strelicama.

 • Pritisnite taster Shift + F10 da biste otvorili kontekstualnog menija za događaj.

 • Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete „Odgovori”, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete odgovor i pritisnite taster Enter.

 • Pritisnite taster strelica nadole dok ne čujete opciju obaveštenja e-pošte i pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa kalendarom

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija kalendara

Koristite čitač ekrana da biste planirali događaja u kalendaru

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×