Korišćenje čitača ekrana uz Skype za posao za proveru govorne pošte

Korišćenje čitača ekrana uz Skype za posao za proveru govorne pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite uslugu Skype za posao sa tastaturom, Naratorom i ugrađenim Windows čitačem ekrana za brzu proveru govorne pošte. I Skype za posao i Outlook čuvaju govornu poštu.

Napomene: 

Slušanje govorne pošte u usluzi Skype za posao

Kada imate nove poruke govorne pošte, na kartici Telefon glavnog prozora usluge Skype za posao prikazan je broj poruka, a Narator vas obaveštava o broju poruka kada je fokus na kartici Telefon.

Napomena: Da biste dobijali govornu poštu i pristupali joj pomoću programa Skype, vaš nalog mora biti konfigurisan tako da prima govornu poštu.

 1. Pokrenite Skype za posao. Uputstva potražite u odeljku Početak korišćenja usluge Skype za posao.

 2. U glavnom prozoru programa Skype za posao pritisnite Ctrl+4 da biste izabrali karticu Telefon.

 3. Otvara se lista poruka govorne pošte. Da biste se kretali između poruka, pritiskajte tastere sa strelicom nadole ili nagore. Kada izaberete poruku, čućete detalje o pozivaocu.

 4. Da preslušate poruku, pritisnite razmaknicu.

  1. Da pauzirate reprodukciju, pritisnite razmaknicu.

  2. Da izmenite brzinu reprodukcije, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Dugme 'Brzina reprodukcije govorne pošte'“. Pritisnite razmaknicu i izaberite brzinu iz menija.

  3. Da biste poruku premotali unazad ili unapred, pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Klizač“. Zatim koristite testere sa strelicom nalevo ili nadesno da biste poziciju reprodukcije prebacili unazad ili unapred.

 5. Da biste izvršili druge radnje i otkrili više opcija, pritisnite Enter dok ste na poruci govorne pošte. Možete na primer:

  • Uzvratiti poziv. Samo pritisnite taster sa strelicom nadesno, a zatim pritisnite Enter.

  • Pozvati pozivaoca na mobilni telefon, drugi broj ili mu uputiti Skype poziv. Pritisnite taster sa strelicom nadesno dvaput. Narator će vas obavestiti: „Dugme 'Opcije poziva'“. Pritisnite razmaknicu da otvorite meni, a zatim pritiskajte tastere sa strelicom nagore ili nadole da biste se kretali kroz opcije u meniju. Da izaberete opciju, pritisnite Enter.

  • Otvoriti kontakt karticu. Da biste otvorili kontakt karticu pozivaoca, pritisnite taster sa strelicom nadesno tri puta, a zatim pritisnite razmaknicu. Da biste se kretali kroz sadržaj na kontakt kartici, pritiskajte tastere sa strelicom nagore ili nadole. Da zatvorite kontakt karticu, pritisnite Esc.

  • Da biste izabrali još opcija, pritisnite taster sa strelicom nadesno četiri puta. Narator će vas obavestiti: „Dugme 'Više opcija'“. Pritisnite razmaknicu da otvorite meni. Ovde su dostupne na primer sledeće opcije:

   • Započni video poziv pomoću pozivaoca.

   • Otvori stavku u programu Outlook da biste pronašli više informacija o pozivu.

   • Izbriši stavku da biste izbrisali govornu poštu iz programa Skype za posao.

   • Označi stavku kao pročitanu.

Takođe pogledajte

Pridružite se sastanku na mreži pomoću usluge Skype za posao sa čitačem ekrana

Tasterske prečice za Skype za posao

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Skype za posao u programu Outlook na vebu

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×