Korišćenje čitača ekrana u programu Access baze podataka za računare

Korišćenje čitača ekrana u programu Access baze podataka za računare

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sa Access, možete da kreirate baze podataka za računare koji rade Narator, ugrađenih čitač ekrana operativnog sistema Windows, a pomoću čitača ekrana nezavisnog proizvođača, kao što su JAWS (posao pristup sa govor).

Napomene: 

U ovoj temi

Pokretanje programa Access

  1. Na računaru, pritisnite taster sa Windows logotipom i otkucajte pristup.

  2. Čujete: „Access aplikaciju za stone računare”. Da biste otvorili aplikaciju, pritisnite taster Enter.

  3. Nakon što se aplikacije:

    • U naratoru, čujete „Prozora programa Access”.

    • U čitaču ekrana JAWS ćete čuti „Prikaz Backstage”.

Rad sa čitačima ekrana

Čitači ekrana su aplikacije koje omogućavaju osobama koje su slepe ili slabovide da biste čuli zvučna povratne informacije za elemente korisničkog interfejsa (UI). Kao sa korisničkog Interfejsa u druge Microsoft proizvode, uključuju elemente korisničkog Interfejsa za Access imena koja čitači ekrana mogu razumeti (pristupačnih imena).

Kada koristite čitač ekrana sa Access, čitanja za čitač ekrana pristupačnih imena naglas za vas (zajedno sa druge relevantne informacije), dok je u fokusu čitač ekrana premešta svaki element korisničkog interfejsa koje koristite u aplikaciji Access .

Na primer, kada izaberete karticu " polja " na traci u Access, u centru pažnje čitač ekrana vrši se premeštanje na tu karticu i čitač ekrana kaže, „Karticu polja”. Kada izaberete dugme " Prikaz " na kartici polja , čujete „Dugme za prikaz”.

Narator

Da biste uključili narator ili isključeno, pritisnite taster sa Windows logotipom taster Ctrl + Enter. Za informacije o Narator, pogledajte slušanje teksta koji narator čita naglas.

JAWS

Informacije o čitaču ekrana JAWS potražite u članku Dokumentacija o čitaču ekrana JAWS.

Uobičajeni zadaci

Da biste saznali kako da obavljate zadatke sa čitačima ekrana u programu Access, pročitajte članke:

Saznajte više o funkcijama koje vam olakšavaju da vidite, čujete i koristite računar, posetite Pristupačnost u Microsoft proizvodima.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×