Korišćenje čitača ekrana sa blogom napravljenim u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana sa blogom napravljenim u usluzi SharePoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Korišćenje SharePoint Online sa tastature i čitač ekrana za kretanje tipične blog sadržaj, čujete celu poruku, komentar na ili kao objavu na blogu, Traženje sadržaja, itd. Testirali smo ga sa Narator, JAWS i NVDA, ali je mogao da funkcioniše sa drugim čitača ekrana dok god Slede uobičajeni standardima pristupačnosti i tehnika.

Blog u SharePoint Online je odlična alatka za deljenje ideje, zapažanja i stručnost u okviru tima ili organizacija, imenovati nekoliko koristi ili najava usluge kompanije vesti i događaje.

Napomene: 

 • Nove Office 365 funkcije izdaju se postepeno Office 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se SharePoint Online pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za SharePoint Online.

U ovoj temi

Prvi koraci: redosled kartica i podrazumevani sadržaj na blogu

Kada autor kreira blog u SharePoint Online, obično koristite predložak bloga koji Umeće podrazumevani sadržaj (u Web segmentima) u na blogu, kao i sledeće podrazumevane web stranice:

 • Matičnu stranicu za blog

 • Stranicu za svaku objavu na blogu

 • Stranicu za svaku kategoriju na blogu

 • Stranicu za svaku mesečnu arhivu na blogu

Redosled kartica za podrazumevane stranice

Sledeći odeljci opisuju redosled kartica za svaku veb stranicu. Ako znate redosled kartica, mnogo je lakše da se krećete u okviru svake stranice.

Redosled kartica stranice bloga

Svaka stranica ima sledeći podrazumevani sadržaj, naveden po redosledu kartica:

 1. Podrazumevana slika koja daje vezu ka matičnoj stranici bloga.

 2. Veza Početak ka matičnoj stranici bloga.

 3. Polje za pretragu ovu lokaciju .

 4. Lista Kategorije. Ona sadrži veze ka kategorijama Događaji, Ideje i Mišljenja, a ako ste autor bloga, sadrži i vezu ka stavci Dodaj kategoriju.

 5. Lista Arhiva organizovana po mesecima i veza ka stavci Starije objave.

Matična stranica

Početak stranice navodi sve poruke na blogu opadajućim hronološkim redosledom. Svake objave uključuje:

 • Naslov, ime autora i listu kategorija bloga

 • Vezu Komentari

 • Veze Sviđa mi se i Poništiti sviđanje

 • Pošaljite vezu e-poštom

 • (Samo za autora) Dugme " još ", koja uključuje vezom za uređivanje

 • Vezu RSS Feed

 • Vezu Obavesti me

Veb stranica za objavu na blogu

Ova lista prikazuje redosled kartica za veb stranicu objave na blogu:

 • Naslov poruke na blogu

 • Ime blog autora

 • Imena od kategorije kojoj pripada poruke na blogu

 • Kao što je veza ili veza za razliku od

 • Komentar veza

 • Više lista koja sadrži vezu ka e-pošte veze

  Napomena: Ako ste na blog autora, više lista takođe sadrži Uredi veze.

 • Dodaj komentar okvir za tekst, gde možete da upišete komentar

 • Objavite dugme (da biste objavili komentar)

 • Svi komentari za blog

Stranica kategorije

Ova stranica prikazuje sve objave na blogu u kategoriji. Svaka objava prikazuje naslov objave na blogu, ime autora bloga i imena kategorija kojoj objava na blogu pripada.

Stranica mesečne arhive bloga

Ova stranica prikazuje sve objave na blogu u mesecu. Svaka objava prikazuje naslov objave na blogu, ime autora bloga i imena kategorija kojoj objava na blogu pripada.

Alatke za autore bloga

Ako ste autor bloga koji koristite, posle elemenata poslednje objave na svakoj veb stranici bloga, uključeni su dodatni elementi za autore. Lista Alatke za blog pruža pristup sledećim vezama:

 • Pravljenje objave

 • Upravljanje objavama

 • Upravljanje komentarima

 • Upravljanje kategorijama

 • Pokretanje aplikacije za vođenje blogova

 • Okvir Izbor rasporeda objave (opcije Osnovno, Uokvireno i Umetnuto).

Navigacija u okviru bloga u usluzi SharePoint Online

Premeštanje između glavnih elemenata na blogu:

 • Veze za navigaciju

  Da biste premestili direktno i izaberite stavku veze sa navigacije na stranicu bloga, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Preskoči komande trake”, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Glavni sadržaj

  Da biste direktno i izaberite glavni sadržaj na stranicu bloga, odmah nakon što otvorite stranicu, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pređite na glavni sadržaj vezu”, a zatim pritisnite taster Enter.

 • Svaki element na stranici

  Da biste prešli sa jednog elementa stranice na drugi, pritisnite taster Tab. Da biste se vratili, pritisnite kombinaciju tastera Shift+Tab. Kako se fokus premešta na svaki element, čućete ime elementa.

 • Matična stranica bloga

  Da biste premestili na matičnoj stranici bloga, pritisnite tastere Alt + 1. Čujete: „Početak”, praćeno imenom na blogu.

 • Poruka na blogu na matičnoj stranici

  Da biste premestili sa jednog mesta na drugu na matičnoj stranici, morate se krećete kroz informativna elementima svake objave (kao što su naslov, kategorije i komentari) tako što ćete pritisnuti taster Tab ili Shift + Tab. Kako se pomera fokus na naslov objave, čujete poruke na ime iza kojeg sledi „Veza”. Kako se pomera fokus na svaki elemenata objavljene poruke, čujete ime elementa praćeno „Veza”. Da biste izabrali jedan od elemenata u poruku, pritisnite taster Enter.

  Saveti: 

 • Poruka na blogu u određenoj kategoriji

  Podrazumevano u redosledu kartica na stranicu bloga, na listi kategorija je dugme " Pretraži ". Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme "Pretraži"”. Pritisnite taster Tab da biste premestili fokus na veze na listi kategorije . Čujete ime svake kategorije praćeno „Veza”. Da biste izabrali kategoriju, pritisnite taster Enter.

 • Poruka na blogu u određenom mesecu

  U redosledu kartica na stranicu bloga, podrazumevano arhivama liste se nalazi ispod liste kategorija . Pritiskajte taster Tab dok ne čujete prezime kategorija ili „Dodaj kategoriju”, ako ste autor bloga, praćeno „Veza”. Pritisnite taster Tab ponovo da biste premestili fokus na veze na listi arhive . Čujete „arhiva, veza”. I dalje treba da pritisnete taster Tab za svaki mesec na listi, čujete ime meseca praćeno „Veza”. Poslednja veza na listi arhivama je Starije objave , a kad stignete do njega, čujete „Starije objave, vezu”. Da biste izabrali mesec, pritisnite taster Enter.

Uobičajene radnje na blogu

Odslušajte objavu na blogu i njene komentare

 1. Na matičnoj stranici, stranicu kategorije ili u arhivi stranicu za blog, premestite fokus na naslov poruke na blogu koju želite da otvorite. Čujete naslov poruke na praćeno „Veza”.

 2. Pritisnite taster Enter da biste otvorili poruke na blogu na njegovu sopstvenu stranicu. Čujete naslov poruke na blogu. Da biste čuli ime blog autora, sadržaj poruke i svaki komentar za objavljene poruke zajedno na ime osobe koja je objavila komentar, pritisnite taster Tab dok ne čujete informacije koje želite.

Unošenje komentara na objavu na blogu

 1. Premeštanje fokusa na naslov poruke na blogu na kojoj želite da komentarišu. Čujete naslov poruke na praćeno „Veza”.

 2. Da biste premestili fokus na okvir za tekst Dodaj komentar za objavu, koristite neki od sledeća dva metoda:

  • Ako ste na matičnoj stranici na blogu, pritisnite taster Tab dok ne čujete ukupan broj komentara za poruke na blogu, a zatim „Komentari”. Pritisnite taster Enter. Otvara se pojedinačnih stranica za tu funkciju. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete: „Uređivanje tipa teksta,”.

  • Ako ste se već nalaze na pojedinačne stranice za tu funkciju, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Komentar”. Pritisnite taster Enter. Čujete: „Uređivanje”.

 3. Unesite komentar.

 4. Da biste objavili komentar, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Objave”, a zatim pritisnite taster Enter.

Označavanje objave na blogu da vam se sviđa

 1. Na matičnoj stranici na blogu ili pojedinačne stranice za poruku, premestite fokus na naslov poruke na blogu koji vam se dopada. Čujete naslov poruke na praćeno „Veza”.

 2. Pritiskajte taster Tab dok ne fokus se premešta na vezu kao i čujete „kao vezu”. Pritisnite taster Enter. Čujete: „Nesviđanja”. Da biste za razliku od objave koje prethodno sviđa mi se, idite na vezu za razliku od i zatim pritisnite taster Enter.

Traženje sadržaja

 1. Da biste premestili fokus na ovoj lokaciji tekst za pretragu, pritisnite taster Tab dok ne čujete „Pretraži ovu lokaciju”.

 2. Unesite termin za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter. Fokus se premešta na novu stranicu (otvorena u istoj kartici) koja sadrži rezultate pretrage.

 3. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete naslov željenog rezultata, a zatim pritisnite taster Enter.

Praćenje bloga

 • Nakon što otvorite blog kreirane u SharePoint Online u Veb pregledaču, fokus se premešta na Veb stranicu, koja je otvorena na kartici u pregledaču. Čujete ime kartice i ime pregledača koji koristite.

 • Da biste premestili fokus na dugme Praćenje , pritisnite taster Tab dok ne čujete „Praćenje”, a zatim pritisnite taster Enter.

Pratite blog dodaje vezu ka ga na stranici " lokacije " u odeljku lokacije koje pratim .

Takođe pogledajte

Koristite čitač ekrana da biste istražili listu nedavnih sajtova i sajtova koje pratite u usluzi SharePoint Online

Tasterske prečice u usluzi SharePoint Online

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigacija SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u usluzi SharePoint Online

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×