Korišćenje četkice za oblikovanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite alatku Četkica za oblikovanje na kartici Početak da biste brzo primenili isto oblikovanje, kao što su boje, stila fonta i veličine i stil ivice, više tekstova teksta ili grafike. Četkica za oblikovanje omogućava vam da kopirate sve oblikovanje iz jednog objekta i primenite je na neki drugi – razmislite o tome kao kopiranje i lepljenje za oblikovanje.

 1. Izaberite tekst ili grafiku čije oblikovanje želite da kopirate.

  Napomena: Ako želite da kopirate oblikovanje teksta, izaberite deo pasusa. Ako želite da kopirate oblikovanje teksta i pasusa, izaberite ceo pasus, uključujući oznaku pasusa.

 2. Na kartici Početak izaberite stavku Četkica za oblikovanje.

  Format Painter

  Pokazivač se menja u ikonu četkice.

 3. Koristite četkicu za boju preko izbora teksta ili grafike da biste primenili oblikovanje. Ovo funkcioniše samo jednom. Da biste promenili oblikovanje za više izbora u dokumentu, morate prvo kliknite dvaput na Četkicu za oblikovanje.

 4. Da biste zaustavili oblikovanje, pritisnite Esc.

Napomene: 

 • Za grafiku, alatka Četkica za oblikovanje najbolje radi uz crteže, kao što su to automatski oblici. Međutim, oblikovanje možete da kopirate iz slike (kao što je to ivica slike).

 • Četkica za oblikovanje ne može da kopira font i veličinu fonta WordArt teksta.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×