Kopiranje Word tabele u Excel

Kopiranje Word tabele u Excel

Kada želite da premestite podatke iz Word tabele u Excel, možete da izbegnete njihovo prekucavanje tako što ćete ih kopirati direktno iz programa Word. Kada kopirate podatke iz Word tabele u Excel radni list, podaci iz svake od ćelija Word tabele se lepe u pojedinačne ćelije radnog lista.

Važno: Nakon što nalepite podatke, možda ćete morati da ih sredite kako biste mogli da iskoristite prednosti funkcija za izračunavanje u programu Excel. Na primer, u ćelijama mogu da postoje neželjeni dodatni razmaci, brojevi su možda nalepljeni kao tekst umesto kao numeričke vrednosti koje možete da koristite u izračunavanju ili datumi nisu ispravno prikazani. Pomoć oko oblikovanja brojeva kao datuma, valuta, procenata itd. potražite u članku Oblikovanje brojeva. Pomoć oko oblikovanja stila tabele potražite u članku Oblikovanje Excel tabele.

 1. U Word dokumentu izaberite redove i kolone tabele koje želite da kopirate u Excel radni list.

 2. Da biste kopirali selekciju, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 3. U Excel radnom listu izaberite gornji levi ugao oblasti radnog lista gde želite da nalepite Word tabelu.

  Napomena: Proverite da li je oblast lepljenja prazna pre nego što nalepite podatke. Podaci u ćelijama Word tabele će zameniti sve postojeće podatke u radnom listu u oblasti lepljenja. Ako je neophodno, prvo pregledajte tabelu u programu Word kako biste potvrdili njene dimenzije.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

 5. Da biste prilagodili oblikovanje, kliknite na stavku Opcije lepljenja Slika dugmeta pored podataka koje ste nalepili, a zatim uradite sledeće:

  • Da biste upotrebili oblikovanje koje je primenjeno na ćelije radnog lista, kliknite na stavku Uskladi sa odredišnim oblikovanjem.

  • Da biste upotrebili formatiranje Word tabele, kliknite na stavku Zadrži u izvornom obliku.

Napomena: Excel lepi sadržaj svake ćelije Word tabele u pojedinačnu ćeliju. Nakon što nalepite podatke, možete da distribuirate podatke na dodatne ćelije u koloni (na primer, da biste razdvojili ime i prezime kako bi se pojavili u zasebnim ćelijama) tako što ćete upotrebiti komandu Tekst u kolone. Više informacija potražite u članku Distribucija sadržaja ćelija u susedne kolone.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×