Kopiranje slike

 1. Izaberite slike koje želite da kopirate.

  Kako?

  1. Uverite se da su fascikle koje sadrže slike sa kojima želite da radite prikazane u oknu Prečice za slike. Dodajte fascikle u okno ako se ne nalaze na listi.

   Kako?

   1. U oknu Prečice za slike izaberite stavku Dodaj prečicu za sliku.

   2. Pronađite fasciklu za koju želite da kreirate prečicu.

   3. Kliknite na dugme Dodaj.

    Nova prečica će biti prikazana na listi Prečice za slike.

  2. Izaberite fascikle koje sadrže slike sa kojima želite da radite.

   Kako?

   Na listi Prečice za slike, postupite na neki od sledećih načina:

   1. Izaberite fasciklu da biste radili sa slikama koje se u njoj nalaze.

   2. Da biste radili sa slikama koje se nalaze u susednim fasciklama, izaberite prvu fasciklu u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju fasciklu u grupi.

   3. Da biste radili sa slikama koje se nalaze u nesusednim fasciklama, izaberite fasciklu, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu fasciklu sa kojom želite da radite.

    Napomena: Ako izaberete više fascikli, sve slike koje se u njima nalaze biće prikazane u oknu za pregled, u trenutnom redosledu sortiranja.

  3. Izaberite slike sa kojima želite da radite.

   Kako?

   U oknu za pregled, postupite na neki od sledećih načina:

   1. Kliknite na sliku da biste je izabrali. U prikazu sličica ili prikazu niza sličica kliknite na dugme Sledeće Button Image ili Prethodno Button Image da biste promenili izbor. Trenutna slika je podrazumevano izabrana ako radite u prikazu pojedinačne slike.

   2. Da biste izabrali više susednih slika, u prikazu sličica ili prikazu niza sličica izaberite prvu sliku u grupi, držite pritisnut taster SHIFT, a zatim izaberite poslednju sliku u grupi.

   3. Da biste izabrali više nesusednih slika, u prikazu sličice ili prikazu niza sličica izaberite jednu sliku, držite pritisnut taster CTRL, a zatim izaberite svaku dodatnu sliku sa kojom želite da radite.

   4. U prikazu sličica ili prikazu niza sličica, u meniju Uređivanje izaberite stavku Izaberi sve da biste izabrali sve slike.

 2. Na traci sa alatkama Standardno kliknite na dugme Kopiraj Slika dugmeta .

 3. Izaberite fasciklu u koju želite da nalepite kopiju, a zatim kliknite na dugme Nalepi Button Image .

Napomena: 

 • Takođe, sliku takođe možete da iskopirate prevlačenjem u drugu fasciklu. Ukoliko želite da premestite sliku, a ne da je kopirate, držite pritisnut taster SHIFT dok prevlačite sliku u novu fasciklu.

 • Sliku možete da iskopirate i u drugi Microsoft Office program. Izaberite sliku koju želite da iskopirate, kliknite na dugme Kopiraj Slika dugmeta , prebacite se u drugi program, a zatim kliknite na dugme Nalepi Button Image .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×