Kopiranje oblikovanja teksta u programu OneNote za Windows

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dodate nove stranice u programu OneNote i želite da izgledaju kao druge stranice u beležnici, možete da kopirate stil pomoću četkice za oblikovanje.

Kopiranje oblikovanja iz jednog izbora teksta

 1. Izaberite bilo koji deo teksta sa oblikovanjem koje želite da kopirate.

 2. Izaberite stavke Početak > Četkica za oblikovanje.

  Snimak ekrana dugmeta „Četkica za oblikovanje“ u programu OneNote 2016.

 3. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

  Kada otpustite taster miša, oblikovanje će se primeniti.

  Savet:  Ako pogrešite, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z i pokušajte ponovo. Ako je tekst koji želite da oblikujete negde drugde u beležnici, možete bezbedno da kliknete na trake za pomeranje, kartice stranice ili kartice odeljka da biste pronašli tekst koji želite da oblikujete. Samo pazite da ne kliknete bilo gde na stranici.

Primena oblikovanja teksta na višestruke izbore

Alatka „Četkica za oblikovanje“ može da se koristi i za oblikovanje višestrukih izbora. Tekst može da se nalazi u više pasusa na istoj stranici ili na više stranica.

 1. Izaberite bilo koji deo teksta sa oblikovanjem koje želite da kopirate.

 2. Izaberite karticu Početak i kliknite dvaput na dugme Četkica za oblikovanje. Dugme će ostati izabrano dok ne isključite četkicu za oblikovanje.

 3. Nemojte kliknuti nigde drugde na trenutnoj stranici, pomerite se do teksta koji želite da oblikujete i prevucite pokazivač miša u obliku četkice preko tog teksta.

  Ponovite ovaj korak za sve dodatne izbore teksta koji želite da oblikujete.

 4. Da biste prestali da koristite četkicu za oblikovanje, pritisnite taster Esc na tastaturi ili ponovo kliknite na dugme „Četkica za oblikovanje“.

Savet:  Ako napravite grešku prilikom oblikovanja bilo kog izbora, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali poslednju radnju, a zatim nastavite da primenjujete kopirano oblikovanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×