Oblikovanje

Kopiranje oblikovanja ćelije pomoću četkice za oblikovanje

Kopiranje oblikovanja pomoću četkice za oblikovanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite četkicu za oblikovanje da biste brzo kopiranje oblikovanja iz jedna stvar u dokument u drugu. Samo izaberite stvar vam se dopada izgled, kliknite na dugme Četkica za oblikovanje, a zatim izaberite stavku stvar koju želite da promenite izgleda isto. Četkica za oblikovanje uzima sve oblikovanje iz vaše prva stvar, da li je oblika, ćelija, ivica slike ili deo teksta, a to se odnosi na drugi.

 1. Izaberite oblik, tekst, sliku ili ćeliju radnog lista sa oblikovanjem koje želite da kopirate.

 2. Izaberite karticu Početak i u grupi Ostava izaberite stavku Četkica za oblikovanje.

  Prikazuje dugme „Četkica za oblikovanje“ u programu Excel

 3. Kada se pokazivač promeni u četkicu, kliknite na dugme i prevucite da biste izabrali oblik, tekst ili ćeliju radnog lista koji želite da oblikujete, a zatim otpustite taster miša.

  Prevlačite preko teksta da biste primenili kopirali oblikovanje

Saveti: 

 • Ako želite da kopirate oblikovanje u više stavki, kliknite dvaput na Četkicu za oblikovanje umesto jednim-kliknuti na nju. Kopirano oblikovanje će se primeniti na sve kliknete dok pritiskate taster Esc.

 • Excel: da biste brzo kopirali širinu jedne kolone ili reda na drugu kolonu ili red, izaberite naslov prvu kolonu ili red, kliknite na dugme Četkica za oblikovanjei zatim kliknite na naslov na drugu kolonu ili red. Nije moguće kopirati širinu ako kolonu ili red sadrži objedinjene ćelije.

 • PowerPoint: ako ste dodali animacije, možete da koristite četkicu za animaciju na kartici " animacije " da biste brzo kopirali animaciju na drugi objekat ili slajd.

 • Ako biste radije da koristite tasterske prečice možete izabrati objekat ili tekst koji želite da kopirate oblikovanje iz i pritisnite tasterCTRL+SHIFT+C. Zatim izaberite stvar koju želite da obojite oblikovanje na i pritisnite tasterCTRL+SHIFT+Vda biste ga primenili.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×