Kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke pomoću komande „Otvori pomoću programa Explorer“

Kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke pomoću komande „Otvori pomoću programa Explorer“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Otvorite pomoću programa Explorer (klasični) i prikaz u istraživaču datoteka (moderni) dostupne su samo u Internet Explorer 11. Ako imate moderni SharePoint iskustva dostupna, postoji jednostavniji način da kopirate ili premestite datoteke bez programa Internet Explorer.

Ako dođe do problema pomoću na Otvori pomoću programa Explorer komanda uverite se da unapred neophodni softver je instalirana i pokrenuta na klijentskom računaru:

 • Internet Explorer 10.0 ili noviju verziju. Pored toga, mora da bude omogućen ActiveX kontrole.

 • Web klijent service, koja mora biti pokrenut. Ako koristite Windows Server 2012 ili 2016 kao klijentski računar, onda morate da instalirate utisak funkcije iz Server Manager.

Pratite ove korake da biste omogućili Veb usluge klijenta.

 • Pritisnite taster Windows + R

 • Otkucajte services.msc i pritisnite taster Enter.

 • Pomerite se na listi da biste pronašli WebClient. Možda ćete želeti da kliknete na ime naslov da opozovete sortiranje kolone...

 • Kliknite desnim tasterom miša WebClient, a zatim izaberite stavku Automatsko. Ako trenutno piše je ručno (okidača početak), i budete u redu.

 • U ovom trenutku, pokušajte da otvori pomoću programa Explorer u SharePoint. WebClient bi trebalo da se automatski pokreće i videćete pokrenut u koloni status.

  Ako ga ne pokrene, kliknite desnim tasterom miša WebClient, a zatim kliknite na dugme Start.

  Services.msc sa WebClient istaknuta

 • Ne koristite pregledač koji podržava ActiveX kontrole.    Otvori pomoću programa Explorer funkcioniše samo u programu Internet Explorer 10 ili 11. Za Windows 10, Edge je podrazumevana vrednost, ali takođe je instaliran Internet Explorer 11. Otvori pomoću programa Explorer ne funkcioniše sa ivice, Chrome i FireFox. Možete da koristite Internet Explorer da uradite na prenos datoteka, a zatim se vratite na korišćenje na željenoj pregledača (ako ne vidite IE).

 • Internet Explorer ima ActiveX kontrole ili dodatke su blokirani.    U Internet Explorer 11, pritisnite ALT + Tna tastaturi. U meniju " Alatke " Ako potvrdu pored ActiveX filtriranje, pritisnite taster X da biste ga isključili. Možete i kliknite na dugme Alatke, izaberite stavku bezbednosti zatim kliknite na dugme ActiveX filtriranje.

 • Koristite 64-bitnu verziju programa Internet Explorer.    ActiveX kontrole su 32-bitni samo tehnologija. Oni ne vode u 64-bitnu verziju programa Internet Explorer. U Internet Explorer 11, postoji samo jedan pregledača i se automatski prebacuje na 32-bitni za ActiveX kontrole. Međutim, ako koristite 64-bitni Internet Explorer 10, prebacite se na 32-bitnu verziju. Da biste proverili svoju verziju, pritisnite taster ALT + H, a zatim pritisnite taster A za osnovni podaci o programu Internet Explorer.

 • SharePoint dodaci nisu instalirane.    U programu Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke, a zatim izaberite stavku Upravljanje dodacima. U zavisnosti od verzije SharePoint, trebalo bi da vidite jednu ili više od ove dodatke instaliranu i omogućenu pri pokretanju otvori pomoću programa Explorer.

  Ime

  Publisher

  Status

  SharePoint Izvoz pokretanje baze podataka

  Korporacija Microsoft

  Omogućeno

  SharePoint OpenDocuments klasa

  Korporacija Microsoft

  Omogućeno

  SharePoint Rukovalac Stssync

  Korporacija Microsoft

  Omogućeno

 • Windows WebClient nije pokrenut    Windows WebClient pruža podršku za Windows i ActiveX kontrola razgovarati SharePoint biblioteke. Podrazumevano je na i radi u operativnom sistemu Windows. Ako nije pokrenut, možete da imate problema sa komande otvori pomoću programa Explorer. Na WebClient je deo programa Internet Explorer. Ako koristite Windows Server 2012 R2 ili 2016 kao klijentski računar, onda morate da instalirate utisak funkcije iz Server Manager. Da biste proverili na WebClient, pratite gorenavedene korake.

Napomena: Istorije verzija ne kopiraju kada koristite sinhronizaciju ili otvori pomoću programa Explorer. Samo na najnovije ili objavljena verzija dokumenata su kopirali ili premestili. Dodatne informacije potražite u članku Zašto ne sinhronizujete ili otvorite pomoću programa Explorer kopirate ili premestite moje informacije za kreiranje verzija?.

Istraživač datoteka je Windows sistema datoteka za upravljanje koristite na radnoj površini. Možete da otvorite SharePoint biblioteka u istraživaču datoteka i da premestite ili kopirate datoteke i fascikle iz vaše radne površine fascikle na SharePoint. Takođe možete da otvorite više SharePoint biblioteka u istraživaču datoteka i kopiranje ili premeštanje između fascikle između njih.

Napomena: Ako je potrebno odjavljivanje omogućene, možda ćete morati da privremeno onemogućite da biste preuzeli više datoteka. Dodatne informacije potražite u članku Podešavanje da biblioteka zahteva odjavljivanje datoteka.

 1. U SharePoint, otvorite biblioteku dokumenata sa datoteke ili fascikle koje želite da premestite ili kopirate.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U SharePoint Online, izaberite meni " Prikaz " i zatim izaberite stavku prikaz u istraživaču datoteka.

   Sve meni dokumenata sa otvorenim u istraživaču datoteka istaknuta
  • U SharePoint Server 2016, SharePoint Server 2013ili SharePoint Server 2010, izaberite karticu biblioteka, a zatim kliknite na dugme Otvori pomoću programa Explorer.

   SharePoint 2016 otvori pomoću programa Explorer u IE11
  • U SharePoint Server 2007, kliknite na dugme Radnje Slika menija , a zatim kliknite na dugme Otvori u programu Windows Explorer.

   Otvori u programu Windows Explorer meni opciju u okviru radnje

  Napomena: Prikaz u istraživaču datotekaOtvori pomoću programa Exploreri Otvori u programu Windows Explorer rade samo sa programom Internet Explorer 10 ili 11.

 3. Pored otvorene u istraživaču datoteka, SharePoint Online takođe može da otvorite biblioteku u neku drugu karticu u klasičnom SharePoint iskustva. Možete da zanemarite ili zatvorite prozor biblioteke.

  Možda ćete videti iskačući prozor pitati ako biste radije da sinhronizujete biblioteku. To ne uspeva. Kada otvorite biblioteku u istraživaču datoteka, fascikla na vašoj radnoj površini je privremeni. Ako koristite sinhronizacije, dobićete neprekidno fascikle koje će biti sinhronizovani sa bibliotekom dokumenata. Dodatne informacije potražite u članku Prvi koraci da sinhronizujete SharePoint lokacija sa novi klijent za sinhronizaciju OneDrive.

 4. Ako se dijalog za Bezbednost Internet Explorer , kliknite na dugme Dozvoli. Opcionalno možete izabrati stavku polje za potvrdu Ne prikazuj upozorenje za ovaj program .

 5. Otvorite odredišnu fasciklu u dokument i Ponovite korak 2. To može biti u drugu fasciklu ili biblioteku na istoj lokaciji ili u biblioteci na drugu lokaciju i kolekcija lokacija.

 6. Sada kada imate obe biblioteke dokumenata otvorite u istraživaču datoteka--izvora i odredišta, možete da kopirate ili premestite datoteke i fascikle između njih.

  Dva prozora možete da uredite tako da možete da kopirate ili premestite između njih. Možete da prikazujete na ekranu pomoću ove korake:

  • Kliknite na izvor prozora i pritisnite taster na Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Strelica nalevo. Prozor trebalo bi da usidrite na levoj strani ekrana.

  • Ponovite ovu radnju sa odredište prozoru ali pritisnite Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Right arrow da biste ga usidrili sa desne strane ekrana. Oba windows sada bi trebalo da bude vidljiva.

   Postaviti Explorer fascikle Uporedni prikaz

  I samo, možete da promenite veličinu prozora i njihovo preklapanje.

  Preklopljene fasciklama u operativnom sistemu Windows
 7. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kopirali, izaberite fascikle i datoteke u izvor, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Kopirajili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + C da biste kopirali.

   Kliknite desnim tasterom miša, izaberite stavku Kopiraj
  • Da biste premestili, izaberite fascikle i datoteke u izvoru, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Iseciili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + X da biste isekli.

   Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku iseci da biste premestili datoteku

   Ako premeštate datoteke, možete da izaberete i prevucite datoteke iz jedne prozoru istraživača datoteka na drugu, umesto da koristite iseci i Nalepi.

  Napomena: Ako biblioteka koristi kreiranje verzija, dobijate samo na objavljenu ili najnovije dokumente. Ne možete da premestite ili kopirate prethodne verzije. Dodatne informacije potražite u članku Zašto ne sinhronizujete ili otvorite pomoću programa Explorer kopirate ili premestite moje informacije za kreiranje verzija?.

 8. U odredišnu fasciklu, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Nalepiili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + V..

  Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Nalepi

  Napomena: Ako ne vidite Nalepi, vratite izvorne fascikle, markirajte datoteke i fascikle koji želite, kliknite desnim tasterom miša i izaberite Isecanje ili Kopiranje.

  Kopiranje datoteka između dva prozora istraživača datoteka
 9. Kad ste kopirali ili premestili sve datoteke koje želite, zatvorite oba prozora istraživača datoteka. Sve promene datoteke ili fascikle koje ste izvršili se automatski otpremaju SharePoint.

 10. Vratite se u odredišnu biblioteku u SharePoint. Ako još uvek nisu pojavile nove datoteke, fascikle ili promene, osvežite stranicu.

  Prazne biblioteke

  Pre nego što kopiranje datoteka

  Biblioteka sa datoteke kopirane iz istraživača datoteka

  Nakon kopiranja datoteka

Pored upotrebe Otvori pomoću programa Explorer, možete da sinhronizujete biblioteke sa radne površine. Kada sinhronizujete, dobijate neprekidno kopiju SharePoint biblioteke na vašoj radnoj površini. Možete da sačuvate datoteke direktno u sinhronizovanoj fascikli, a oni su automatski otpremljene u biblioteci SharePoint da se sinhronizuje.

Možete da sinhronizujete ili ili i izvorna i odredišna biblioteka i rad između njih. Dodatne informacije potražite u članku Prvi koraci da sinhronizujete SharePoint lokacija sa novi klijent za sinhronizaciju OneDrive.

Da biste saznali kako da otpremite datoteke, pogledajte članak otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata.

Kada kopirate ili premestite dokumente iz jedne biblioteke u drugu, svojstva koja su uskladištene sa datotekom i mogu prikazati u dijalogu Svojstva datoteke, kao što su naslov, Temai Autor, objekti su sačuvani kada kopirate ili premestite datoteke između postojećih biblioteka. Međutim, specifična za biblioteku informacije, kao što su prikazi, postavke i verzije se ne čuvaju.

Kreiranje verzija je deo SharePoint biblioteke. Verzije i praćenje je uskladištena u same SharePoint podatke, a ne u datotekama. Umesto da zamenite starijih datoteka kada potvrdite izbor u novu verziju, SharePoint skladišti starijih datoteka, kao i novijih i pravi razliku između njih sa brojevima verzije. Datoteke su i dalje odvojene i se prate u biblioteci, ali u verzijama su samo u biblioteci SharePoint .

Kreiranje verzija prostora za skladištenje dijagrama

Sinhronizovanje "i" Otvori pomoću programa Explorer radite sa datotekama koje sadrže samo metapodatke koja je neophodna za tu jednu datoteku, kao što su datum izmene ili autor. Kada kopirate pomoću Otvori pomoću programa Explorer, možete samo kopiranje ili premeštanje datoteka i njihov trenutni informacije. Dodatne informacije i drugih datoteka u SharePoint nisu uključeni.

Ako koristite SharePoint Online, komandu Premesti za premeštanje istoriju verzija kao radi unutar biblioteke. Premeštanje zadržava kreiranja verzija zato što postoji samo jedan kopiju datoteke i strukturu. Kada SharePoint Online premešta datoteke između fascikli ili biblioteka sa Premesti u, sadrži verzije i informacije o praćenju.

SharePoint OnlineKopiranje komande, međutim, kopira samo najnovije datoteke.  Ovo sprečava Razdeljivanje istoriju između dve lokacije. Možete da izvršite ažuriranja ili datoteke, ali samo odražavaju promene na tu datoteku.

Ako kopirate datoteke da biste zadržali rezervnu kopiju, a želite da očuvate za kreiranje verzija, razmislite o korišćenju SharePoint serveru na osnovu rezervne kopije umesto da ručno kopiranje. Ako nešto što se dešava sa trenutne datoteke, možete preuzeti rezervnu kopiju SharePoint .

Informacije o biblioteci možete da očuvate i ako kopirate biblioteke pomoću predloška sa Očuvaj skup podataka. Dodatne informacije o ovome potražite u članku Upravljanje predlošcima lista.

Sinhronizacija i Otvori pomoću programa Explorer povezivanje SharePoint biblioteke sa fasciklom na računaru, ali postoji razlika. Otvori pomoću programa Explorer koristi privremene fascikle koje se otvara u istraživaču datoteka. Tu fasciklu traje samo dok ne zatvorite i sadržaj se čuva SharePoint. Korišćenje Otvori pomoću programa Explorer je dobra metoda kada želite da uradite jedno vreme Kopiraj datoteku ili fasciklu, a ne trebaju tekuće lokalnoj fascikli.

Sinhronizacija koristi OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju za kreiranje trajno fascikle koje možete da koristite svakodnevno. Sav sadržaj koji ste postavili u, uređivanje ili uklanjanje ili iz biblioteke ili fascikle na radnoj površini automatski sinhronizuje sa druge lokacije. Na primer, kada sinhronizujete biblioteku, možete da sačuvate direktno iz programa Word ili Excel lokalnu fasciklu i sve automatski otpremi SharePoint biblioteku. Ako radite van mreže, sinhronizacija će se ažurirati biblioteku SharePoint čim budete nazad na mreži.

Za više informacija o sinhronizacije, pogledajte članak počnete da sinhronizujete SharePoint lokacija sa novi klijent za sinhronizaciju OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×