Kopiranje i nalepljivanje slajdova

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Uštedite vreme i trud kopiranjem slajda – iz prezentacije na kojoj radite ili iz odvojene prezentacije. Kada kopirate neke slajdove iz prezentacije ka lokaciji u istoj prezentaciji ili u drugu prezentaciju, možete da navedete temu koju želite nove slajdove da usvojite.

 1. Izaberite Prikaz, pa onda u grupi Prikazi prezentacije izaberite opciju Normalan.

 2. Na sličicama slajda s leve strane izaberite slajd koji želite da kopirate.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim kliknite na poslednji slajd koji želite. Druga mogućnost je da kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i pritisnite dugme KURSORA nadole dok ne dođete do poslednjeg slajda.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova držite pritisnut taster CTRL i zatim pritisnite svaki slajd koji želite.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na sličicu želite kopirane slajdova da pratite u drugoj prezentaciji, a u okviru Opcije lepljenja, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu odredišne prezentacije, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu Dugme "koristi odredišnu temu" . Ovo će se prilagoditi kopirani slajd da se podudara sa odredišnu temu.

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku Dugme "Zadrži u izvornom obliku" . Ovo ukazuje na slajdu zadržava originalnom formatu teme i ne prezentacije teme

Gde je dugme "Opcije lepljenja"?

Kad nalepljujete slajd na novu lokaciju, dugme " Opcije lepljenja " Dugme "Opcije lepljenja" automatski se pojavljuje pored nalepljenog slajda u normalnom prikazu. Alternativno, možete da koristite sa tasterom CTRL + V nalepili prečicu da biste nalepili slajd. Ispod slajda, videćete karticu koja vam omogućava da izaberete opcije oblikovanja - koristi odredišnu temu i zadrži u izvornom obliku

Možete doći do Dugmeta opcije lepljenja tako što ćete kliknuti na dugme Početak i zatim kliknuti na strelicu ispod lepljenje.

 1. U oknu koje sadrži kartice "Prikaz strukture" i "Slajdovi" izaberite karticu Slajdovi .

 2. Izaberite slajd na koji želite da kopirate tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Da biste izabrali jedan slajd, kliknite na nju.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim kliknite na poslednji slajd koji želite da izaberete. Slobodno takođe se koristi za SHIFT + KURSORA nadole komanda koja vam omogućava da izaberete slajdove redom jedan po jedan dok ne dođete do poslednje željeni slajd. Možete da pritisnete KURSOR se i dalje držeći na dugme SHIFT da ode i opozovite izbor u polju poslednji slajd.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, držite pritisnut taster CTRL, a zatim kliknite na svaki slajd koji želite da izaberete.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove, a zatim izaberite stavku Kopiraj.

 4. U odredišne prezentacije, na kartici slajdove , kliknite desnim tasterom miša na slajd na koji želite na kopirane slajdove i izaberite stavku Nalepi. Možete da koristite i Nalepi prečicu CTRL + V da biste uštedeli vreme

  Da biste zadržali originalni dizajn kopirane slajdove, kliknite na Opcije lepljenja dugme Slika dugmeta , koje se pojavljuje pored nalepljenog slajda na kartici Prikaz strukture ili slajdove u normalnom prikazu ili u oknu za slajdove , a zatim Zadrži Izvor oblikovanja.

Savet: Da biste premestili slajdove na drugu lokaciju, izaberite slajdove koje želite da premestite, a zatim ih prevucite na novu lokaciju. Koristite dugme Opcije lepljenja kao što je opisano iznad da biste zadržali originalno oblikovanje.

Gde je dugme "Opcije lepljenja"?

Kad nalepljujete slajd na novu lokaciju u prezentaciji, dugme " Opcije lepljenja " Slika dugmeta obično se pojavljuje pored nalepljenog slajda na kartici Prikaz strukture ili slajdove u normalnom prikazu ili u oknu za slajdove . Dugme "Opcije lepljenja" omogućava vam da biste kontrolisali koliko sadržaja se pojavljuje nakon što ga nalepite – poznat i kao spasavanje lepljenja.

Slede razloga zašto možda nećete videti dugme Opcije lepljenja kad nalepljujete slajd:

 • Nalepljeni pomoću Specijalno lepljenje iz ostave odeljka sa kartice " Početak ". Morate da koristite Isecanje ili Kopiranje i lepljenje komande ili možete da kopirate i nalepite pomoću Office ostave da biste videli opcije lepljenja.

 • Nalepljeni grupi objekata iz drugog programa, kao što je Microsoft Office Word.

 • Ne postoji nijedna razlika između izvora i odredišta za slajd koju lepite.

 1. Izaberite stavku Prikaz, a zatim kliknite na dugme normalno.

 2. Na sličicama slajda s leve strane izaberite slajd koji želite da kopirate.

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i zatim kliknite na poslednji slajd koji želite. Druga mogućnost je da kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster SHIFT i pritisnite dugme KURSORA nadole dok ne dođete do poslednjeg slajda.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, pritisnite komandu, a zatim kliknite na svaki slajd koji želite.

 3. Kombinaciju tastera CTRL + klik ili kliknite desnim tasterom miša na izabrane slajdove i izaberite stavku Kopiraj.

 4. Kombinaciju tastera CTRL + klik ili kliknite desnim tasterom miša na sličicu želite na kopirane slajdove u drugoj prezentaciji, kliknite na dugme Opcije lepljenja koja se pojavljuje i zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu odredišne prezentacije, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu. Ovo će se prilagoditi kopirani slajd da se podudara sa odredišnu temu.

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku. Ovo ukazuje na slajdu zadržava originalnom formatu teme i ne prezentacije teme

Kopiranje slajda iz jedne prezentacije u drugu

 1. Izaberite stavku Prikaz, a zatim kliknite na dugme normalno.

 2. Na sličicama slajda sa leve strane izaberite slajd na koji želite da kopirate, a zatim kliknite na dugme Uredi > Kopiraj.

 3. Otvorite drugu prezentaciju, kliknite na mesto na koje želite da nalepite i zatim kliknite na dugme Uredi > Nalepi, kliknite na dugme Opcije lepljenja koja se pojavljuje, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste preuzeli temu odredišne prezentacije, kliknite na dugme Koristi odredišnu temu. Ovo će se prilagoditi kopirani slajd da se podudara sa odredišnu temu.

  • Da biste održali temu prezentacije iz koje kopirate, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku. Ovo ukazuje na slajdu zadržava originalnom formatu teme i ne prezentacije teme

Kopiranje teksta iz jedne prezentacije u drugu

 1. Izaberite tekst koji želite da kopirate, a zatim kliknite na dugme Uredi > Kopiraj.

 2. Otvorite drugu prezentaciju, kliknite na mesto na koje želite da nalepite i zatim kliknite na dugme Uredi > Nalepi.

 3. Na dugmetu Opcije lepljenja izaberite kako želite da se pojavi tekst – na primer, izaberite stavku Koristi odredišnu temu za primenu oblikovanja koja je u skladu sa prezentacije koju lepite u.

  Da biste primenili oblikovanje koje ste kopirali tekst iz prezentacije, kliknite na dugme Zadrži u izvornom obliku.

Kopiranje i lepljenje u PowerPoint Online se razlikuje od kopirati i nalepiti u aplikaciju za radnu površinu PowerPoint zbog ograničenja tehnologije Veb pregledača. Ako koristite Firefox pregledača da biste pristupili PowerPoint Online, pogledajte članak Kopiranje i lepljenje slajdova pomoću pregledača Firefox ispod.

 1. Izaberite slajd ili slajdove koje želite da kopirate, a zatim na kartici Početak izaberite stavku Kopiraj.

  Kopiranje slajda

  • Da biste izabrali više slajdova u nizu, kliknite na prvi slajd, držite pritisnut taster Shift i zatim kliknite na poslednji slajd koji želite.

  • Da biste izabrali više nesekvencijalnih slajdova, držite pritisnut taster Ctrl, a zatim kliknite na svaki slajd koji želite.

 2. Dok ste još u oknu sa sličicama, kliknite desnim tasterom miša na lokaciju na koju želite da nalepite kopirani slajd, a zatim kliknite na dugme Nalepi.

  Kliknite na dugme „Nalepi“

  Napomena:  Ako budete upitani za pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.

Kopiranje i lepljenje slajdova pomoću pregledača Firefox

Moraćete da koristite prečice na tastaturi da biste kopirali i lepili slajdove pomoću Firefox pregledača.

 1. U oknu sa sličicama izaberite slajd koji želite da kopirate, a na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C.

 2. Dok ste još u oknu sa sličicama, idite na lokaciju na koju želite da nalepite slajd, a na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+P.

Takođe pogledajte

Ponovna upotreba (uvoz) slajdova iz druge prezentacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×