Kopiranje i lepljenje u Office Web Apps aplikacijama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zbog ograničenja tehnologije veb pregledača, kopiranje i lepljenje teksta u Microsoft Office Online aplikacijama razlikuje se od kopiranja i lepljenja teksta u Office aplikacijama za računare. Ovaj članak vam predstavlja korake za kopiranje i lepljenje u svakoj od Office Online aplikacija.

Koji program koristite?

Word Online

PowerPoint Online

OneNote Online

Napomena: Ako koristite Office Web Apps sa sistemom SharePoint 2010, pogledajte članak Kopiranje i lepljenje u Office Web Apps.

Word Online

Postupak kopiranja i lepljenja se razlikuje u zavisnosti od toga da li prikazujete ili uređujete sadržaj u pregledaču, kao i od toga da li ga lepite iz izvora izvan usluge Word Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite dokument u prikazu za čitanje, možete izabrati red po red teksta prevlačenjem miša (ne dvostrukim klikom). Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ?+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan dokumenta. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Napomena:  Prilikom prikazivanja dokumenta u prikazu za čitanje, možete izabrati najmanje jedan red teksta. Da biste mogli da izaberete reči ili fraze, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Ako želite da izvršite lepljenje u dokumentu, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da isecate, kopirate i lepite tekst i slike u okviru dokumenta tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u Word aplikaciji za računar. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Napomena:  Ako koristite Firefox i želite da koristite komande Kopiraj, Iseci i Nalepi na traci usluge Word Online, potrebno je da dozvolite jeziku JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Lepljenje sadržaja iz izvora izvan usluge Word Online

Kada nalepite tekst izvan programa Word Online, tekst se umeće u dokument kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristike teksta, kao što su podebljavanje, kurziv ili određena veličina ili boja, nisu sačuvane i morate ih ponovo primeniti u programu Word Online.

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti u dokument, ali Word Online ne podržava lepljenje slika koje su kopirane iz drugih dokumenata ili programa. Ako u drugom dokumentu ili programu postoji slika koju želite da koristite u programu Word Online, sačuvajte tu sliku na računaru, a zatim izaberite stavku Umetanje > Slika u programu Word Online.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan Word Online kao redove i kolone ili kao podređeni stavki na listi, tabelu ili hijerarhijsku strukturu se ne pojavljuje u nalepljeni tekst. Najbolja praksa je da biste nalepili tako stavki u jednu ćeliju ili nivo odjednom. Ili, prilikom lepljenja na listi, ukloni broj oblikovanja, a zatim ponovo primenite u Word Online, koristite dugmad numerisanje i Povećaj uvlačenje (karticaPočetak ) da biste postigli željeni rezultat.

Hiperveza    Hiperveza se lepi kao statički tekst. Da biste obnove vezu postupite na sledeći način nakon nalepljivanjem:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

  3. U polju Adresa otkucajte veb adresu (URL) veze.

  4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Vrh stranice

PowerPoint Online

Tekst u prezentaciji možete iseći, kopirati i nalepiti tako što ćete izabrati tekst kao što to radite u PowerPoint aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst (Windows; ili pritisnite kombinacije tastera ?+C, ?+X ili ?+V (Mac).

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti na slajd, ali PowerPoint Online ne podržava lepljenje slika koje su kopirane iz drugih prezentacija ili programa. Ako u drugoj prezentaciji ili programu postoji slika koju želite da koristite u programu PowerPoint Online, sačuvajte tu sliku na računaru, a zatim izaberite stavku Umetanje > Slika u programu PowerPoint Online.

Da biste premestili sliku sa jednog slajda na drugi, kopirajte sliku, nalepite je na novi slajd, a zatim je izbrišite sa prvobitne lokacije.

Napomene: 

  • Nije moguće kopirati ili iseći tekst u prikazu za čitanje ili projekciji slajdova. Da biste mogli da kopirate ili isečete tekst, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

  • Ako koristite Firefox i želite da koristite komande Kopiraj, Iseci i Nalepi na traci usluge PowerPoint Online, potrebno je da dozvolite jeziku JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Vrh stranice

OneNote Online

Postupak kopiranja i lepljenja razlikuje se u zavisnosti od toga da li vršite prikazivanje ili uređivanje u pregledaču i da li lepite tekst iz izvora izvan programa Microsoft OneNote Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite beležnicu u prikazu za čitanje, tekst možete izabrati na isto način kao i u OneNote aplikaciji za računare. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ⌘+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan beležnice. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Ako želite da izvršite lepljenje u beležnici, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete iseći, kopirati i nalepiti tekst i slike iz beležnice tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u OneNote aplikaciji radne površine. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac).

Napomena:  Ako koristite pregledač Firefox i želite da koristite komande Kopiraj, Iseci i Nalepi na traci usluge OneNote Online, potrebno je da dozvolite jeziku JavaScript da koristi ostavu. Ako ne želite to da uradite, koristite tasterske komande koje predstavljaju kombinacije sa tasterima C, X i V.

Lepljenje sadržaja iz izvora izvan usluge OneNote Online

Kada nalepite tekst izvan programa OneNote Online, tekst se umeće u beležnicu kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristike teksta, kao što su podebljavanje, kurziv ili određena veličina ili boja, nisu sačuvane i morate ih ponovo primeniti u programu OneNote Online.

Slike koje kopirate sa veba mogu se nalepiti u beležnicu, ali OneNote Online ne podržava lepljenje slika koje su kopirane iz drugih beležnica ili programa. Ako u drugoj beležnici ili programu postoji slika koju želite da koristite u programu OneNote Online, sačuvajte tu sliku na računaru, a zatim izaberite stavku Umetanje > Slika u programu OneNote Online.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan OneNote Online kao redove i kolone ili kao podređeni stavki na listi, tabelu ili hijerarhijsku strukturu se ne pojavljuje u nalepljeni tekst. Najbolja praksa je da biste nalepili tako stavki u jednu ćeliju ili nivo odjednom. Ili, prilikom lepljenja na listi, ukloni broj oblikovanja, a zatim ponovo primenite u OneNote Online, koristite dugmad numerisanje i Povećaj uvlačenje (karticaPočetak ) da biste postigli željeni rezultat.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

  1. Izaberite tekst.

  2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

  3. U polju Adresa otkucajte veb adresu (URL) veze.

  4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×