Kopiranje i lepljenje u Office Web Apps aplikacijama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zbog ograničenja tehnologije Veb pregledača, kopiranje i lepljenje teksta u Microsoft Office Online se razlikuje od kopiranje i lepljenje teksta u Office aplikacijama za računare. Ovaj članak vam pruža korake za kopiranje i lepljenje u svakoj od Office Web Apps.

Postupak kopiranja i lepljenja razlikuje se od prema tome da li vršite prikazivanje ili uređivanje u pregledaču, i da li lepite sadržaj iz izvora izvan Word Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite dokument u prikazu za čitanje, možete izabrati red po red teksta prevlačenjem miša (ne dvostrukim klikom). Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ?+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan dokumenta. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Napomena:  Prilikom prikazivanja dokumenta u prikazu za čitanje, možete izabrati najmanje jedan red teksta. Da biste mogli da izaberete reči ili fraze, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Ako želite da izvršite lepljenje u dokumentu, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete iseći, kopirati i nalepiti tekst i slike iz dokumenta tako što ćete izabrati tekst ili sliku kao što to radite u Word aplikaciji radne površine. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ?+C, ?+X ili ?+V (Mac).

Lepljenje izvan Word Online

Prilikom lepljenja teksta iz izvora izvan Word Online tekst se umeće u dokument kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristike teksta, kao što su Podebljavanje, kurziv, ili određene veličine ili boje, nisu očuvani i morate da ih primenite u Word Online.

Napomena: Slika ne može nalepiti u dokumenata sa spoljnim Word Online bez prvog ih sačuvati na vašem računaru. Zatim, pogledajte članak Umetanje > slike da biste ih postavite u dokumentu.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan Word Online kao redove i kolone ili kao podređeni stavki na listi, tabelu ili hijerarhijsku strukturu se ne pojavljuje u nalepljeni tekst. Najbolja praksa je da biste nalepili tako stavki u jednu ćeliju ili nivo odjednom. Ili, prilikom lepljenja na listi, ukloni broj oblikovanja, a zatim ponovo primenite u Word Online, koristite dugmad numerisanje i Povećaj uvlačenje (karticaPočetak ) da biste postigli željeni rezultat.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

 1. Izaberite tekst.

 2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

 3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu (URL) veze

 4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Postupak kopiranja i lepljenja razlikuje se od prema tome da li vršite prikazivanje ili uređivanje u pregledaču, i da li lepite tekst iz izvora izvan Excel Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada prvi put otvorite radnu svesku u pregledaču možete da izaberete ćelije kao i u Excel za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C (Windows) ili ⌘ + C (Mac) da biste kopirali sadržaj ćelije. Možete da nalepite sadržaj ostave izvan radne sveske. Ako želite da izvršite lepljenje u radnoj svesci, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

Kada uređujete radnu svesku u pregledaču, možete iseći, kopirati i nalepiti tekst u radnoj svesci tako što ćete izabrati ćelije kao što to radite u Excel aplikaciji za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C da biste kopirali, CTRL+X da biste isekli ili CTRL+V da biste nalepili tekst (Windows); ili pritisnite kombinacije tastera ⌘+C, ⌘+X ili ⌘+V (Mac). Kada izvršite lepljenje, sadržaj ćelije nasleđuje karakteristike nove lokacije, na primer podebljavanje, kurziv ili određenu boju.

Lepljenje izvan Excel Online

Prilikom lepljenja teksta iz izvora izvan Excel Online tekst se umeće u radnu svesku kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristike teksta, kao što su Podebljavanje, kurziv, ili određene veličine ili boje, nisu očuvani i morate da ih primenite u Excel Online. Kada nalepite ćelije iz druge radne sveske ili tabelu, red i kolonu strukturu ćelije se čuvaju u Excel Online.

Hiperveze    Hiperveze se nalepljuju kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

 1. Izaberite tekst.

 2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

 3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu (URL) veze

 4. U polju Tekst za prikaz otkucajte tekst veze i kliknite na dugme Umetni.

Postupak kopiranja i lepljenja razlikuje se od prema tome da li vršite prikazivanje ili uređivanje u pregledaču, i da li lepite tekst iz izvora izvan OneNote Online.

Prikazivanje u pregledaču

Kada otvorite beležnicu u prikazu za čitanje, tekst možete izabrati na isto način kao i u OneNote aplikaciji za računare. Zatim pritisnite kombinaciju tastera CTRL+C (Windows) ili ⌘+C (Mac) da biste kopirali tekst. Sadržaj ostave možete nalepiti izvan beležnice. Kada to uradite, tekst se umeće na novu lokaciju bez oblikovanja kao što je podebljavanje, kurziv ili određena boja. Njih možete ponovo primeniti na novoj lokaciji.

Ako želite da izvršite lepljenje u beležnici, kliknite na dugme Uredi u pregledaču.

Uređivanje u pregledaču

U prikazu za uređivanje možete da isečete, kopirajte i nalepite tekst i slike u beležnici tako što ćete izabrati tekst ili sliku, kao i u OneNote za računare. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + C da biste kopirali, CTRL + X da biste isekli ili kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili tekst ili sliku (Windows); ili kombinaciju tastera ⌘ + C,? + X ili? + V (Mac).

Lepljenje izvan OneNote Online

Prilikom lepljenja teksta iz izvora izvan OneNote Online tekst se umeće u beležnicu kao čisti tekst. Drugim rečima, karakteristike teksta, kao što su Podebljavanje, kurziv, ili određene veličine ili boje, nisu očuvani i morate da ih primenite u OneNote Online.

Napomena: Slika ne može nalepiti u Beležnica sa spoljnim OneNote Online bez prvog ih sačuvati na vašem računaru. Izaberite stavke Umetanje > slike da biste ih postavite u beležnici.

Tabele i liste    Kada nalepite tekst koji je oblikovan izvan OneNote Online kao redove i kolone ili kao podređeni stavki na listi, tabelu ili hijerarhijsku strukturu se ne pojavljuje u nalepljeni tekst. Najbolja praksa je da biste nalepili tako stavki u jednu ćeliju ili nivo odjednom. Ili, prilikom lepljenja na listi, ukloni broj oblikovanja, a zatim ponovo primenite u OneNote Online, koristite dugmad numerisanje i Povećaj uvlačenje (karticaPočetak ) da biste postigli željeni rezultat.

Hiperveze    Hiperveze se lepe kao statični tekst. Da biste rekonstruisali vezu, nakon lepljenja uradite sledeće:

 1. Izaberite tekst.

 2. Na kartici Umetanje izaberite stavku Veza.

 3. U polju Adresa otkucajte Veb adresu (URL) veze

 4. Ostavite tekst u polju Tekst za prikaz takav kakav jeste i kliknite na dugme Umetni.

Takođe pogledajte

Kopiranje i lepljenje u programu PowerPoint Online

Brz pristup Office datotekama u pregledaču

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×