Konvertovanje SmartArt grafike u oblike

Office 365 pretplata, Office 2019, Office 2016, Office 2013, Office 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možda ćete želeti da imate jednu ili oblik SmartArt grafika Uletanje izvan slajda. (Trenutno možete samo da učinite sa celu SmartArt grafika.) Ili, možda ćete želeti da koristite deo vaše SmartArt grafika na druge načine. Da biste to uradili, morate razdvojeni prvi prelom ili razgrupisavanje vaše SmartArt grafika.

Nakon što razdelite vaše SmartArt grafika u pojedinačne oblike, ne možete da konvertujete oblike u SmartArt grafika.

 1. Kliknite na dugme SmartArt grafika koji želite da razdvoji.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn , u grupi uspostavljanje početnih vrednosti , kliknite na dugme Konvertuj, a zatim izaberite stavku Konvertuj u oblike.

  Konvertovanje SmartArt oblike

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafika. Možda ćete morati da kliknete dvaput na oblik da biste otvorili karticu Dizajn .

Sledite odgovarajuće korake za verziju programa PowerPoint 2007 koji koristite. Da biste utvrdili koju verziju koristite, pogledajte članak prvi broj verzije programa sistema Office i informacija o računaru.

PowerPoint 2007 i PowerPoint 2007 SP1

 1. Kliknite na dugme SmartArt grafika koji želite da konvertujete u pojedinačne oblike.

 2. Izaberite sve oblike u SmartArt grafika. Da biste to uradili, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + A ili izaberite prvi oblik, pritisnite i držite taster CTRL dok birate dodatne oblike.

 3. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Iseci.

  Slika grupe „Ostava“ na traci

 4. Na kartici Početak, u grupi Ostava, kliknite na strelicu ispod stavke Nalepi, a zatim kliknite na dijalog Specijalno lepljenje.

 5. U dijalogu Specijalno lepljenje , na listi kao izaberite stavku Microsoft Office grafički objekat, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Svaki oblik koji sadrži tekst je podeljen na dva oblika koji su grupisani: oblik i njena svojstva i onaj koji sadrži tekst.

 6. U okviru Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje , u grupi Rasporedi kliknite na grupu, a zatim kliknite na dugme Razgrupiši.

  Kartica „Oblikovanje“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za crtanje“

  Ako ne vidite kartice Alatke za crtanje ili Oblikovanje , uverite se da ste izabrali sve željene oblike.

 7. Kliknite na ivicu SmartArt grafika , a zatim pritisnite taster DELETE da biste izbrisali ivicu.

PowerPoint 2007 SP2

 1. Kliknite na dugme SmartArt grafika koji želite da razgrupišete.

 2. Na kartici Početak , u grupi Crtanje izaberite stavku Rasporedi, a zatim u okviru Grupe objekata, kliknite na dugme Razgrupiši.

  Kartica „Početak“ u programu PowerPoint

  Savet: Možete kliknuti desnim tasterom miša na celu SmartArt grafika, izaberite grupui zatim kliknite na dugme Razgrupiši. Ako izaberete oblik umesto celu SmartArt grafika, nećete videti komandu grupu na priručni meni.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×