Konvertovanje poštansko sanduče korisnika za Deljeno poštansko sanduče

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Poslednje ažuriranje: 4 juna, 2018

Kada konvertujete poštanskog sandučeta korisnika za Deljeno poštansko sanduče, zadržava sve postojeće e-pošte i kalendara. Sada je Deljeno poštansko sanduče gde više ljudi će moći da joj pristupe umesto jedna osoba. Kasnije, možete da konvertujete Deljeno poštansko sanduče nazad na korisničko poštansko sanduče (privatne).

Ovo su neke važne stvari koje treba da znate:

 • Poštansko sanduče korisnika konvertujete potrebe Office 365 licence dodeljene pre nego što ga konvertujete Deljeno poštansko sanduče. U suprotnom, nećete videti opciju da biste konvertovali poštansko sanduče.  Ako ste uklonili licence, dodajte ga ponovo tako da možete da konvertujete u poštansko sanduče. Kada konvertujete poštansko sanduče u jedan deljeni, možete da uklonite licence iz korisnički nalog.

 • Deljeni poštanski sandučići mogu da sadrže do 50GB podataka bez dodeljena licenca. Da primi više podataka, potrebno je dodeljena licenca.  Možda ćete morati da biste izbrisali gomilom velike e-poruke (recite onih sa prilozima) iz deljenog poštanskog sandučeta da biste smanjili nadole tako da možete da uklonite licencu.

 • Nemojte brisati stare korisnički nalog. Koji je potreban da usidrite Deljeno poštansko sanduče.  Ako već ste izbrisali korisnički nalog, pogledajte članak konvertovanje poštansko sanduče izbrisanih korisnika.

Evo kako možete da konvertujete poštansko sanduče za Deljeno poštansko sanduče:

 1. Idite na sajt Kliknite ovde da biste otišli u Office 365 centar administracije. .

  Idite u Office 365 centar administracije.

  Idite u Office 365 centar administracije.

 2. Na stranici aktivni korisnici izaberite korisnika čije poštansko sanduče koje želite da konvertujete.

 3. Na stranici za korisnika, razvijte Postavke pošte i kliknite na dugme Konvertuj Deljeno poštansko sanduče. Nećete videti ovu opciju ako korisnik nema dodeljena licenca za Office 365. Idite dodelite ih licence zatim se vratite na ovaj korak.

  Snimak ekrana: Konvertovanje poštansko sanduče korisnika Deljeno poštansko sanduče
 4. Kliknite na dugme Konvertuj da biste dovršili konverziju.

  Snimak ekrana: Kliknite na ili dodirnite konvertovanje da biste konvertovali poštansko sanduče korisnika Deljeno poštansko sanduče
 5. Ako poštansko sanduče je manja od 50GB, možete da uklonite licence korisnikui prestati da plaća za njega. Nemojte brisati stare poštansko sanduče korisnika. Deljeno poštansko sanduče treba tamo kao sidro. Korisnik nećete moći da se prijavite pomoću stari nalog.

 6. Šta još treba da znam o deljenih poštanskih sandučića, potražite u članku Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta.

Konvertovanje poštansko sanduče izbrisanih korisnika

Recimo da ste izbrisali korisnički nalog i sada želite da konvertujete njihove starog poštanskog sandučeta za deljenje poštansko sanduče. Evo šta treba da uradite:

 1. Vraćanje u prethodno stanje korisnički nalog.

 2. Uverite se da je dodeljena Office 365 licencu.

 3. Sačekajte da se ponovo kreiraju u poštanskom sandučetu 20-30 minuta.

 4. Pratite uputstva na ovoj stranici da biste konvertovali u poštanskom sandučetu za Deljeno poštansko sanduče.

 5. Kada to uradite, možete da uklonite Office 365 licencu iz poštansko sanduče korisnika. Nemojte brisati stare poštansko sanduče korisnika. Deljeno poštansko sanduče treba tamo kao sidro. Korisnik nećete moći da se prijavite pomoću stari nalog.

 6. Dodavanje članova u Deljeno poštansko sanduče.

Konvertovanje Deljeno poštansko sanduče korisnika (privatne) poštanskog sandučeta

 1. U Office 365 centra administracije, razvijte centre administracije > Exchange.

 2. Izbor primalaca > deli.

 3. Odaberite stavku Deljeno poštansko sanduče. U okviru konvertovati u običan poštansko sanduče, kliknite na dugme Konvertuj.

 4. Vratite se u Office 365 centar administracije. U okviru Korisnici, odaberite korisnički nalog povezan sa stare Deljeno poštansko sanduče. Dodelite licencu za nalog i poništavanje lozinke.

  Biće potrebno nekoliko minuta za poštansko sanduče da biste dobili podešeno, ali nakon osobe koja će da koristi taj nalog je spremna za slanje. Kada se prijavite, vide e-pošte i kalendara stavke koje su ranije bile u Deljeno poštansko sanduče.

Konvertovanje poštanskog sandučeta korisnika u hibridnom okruženju

Ako je ovo deljeno poštansko sanduče u hibridnom okruženju, možemo preporučujemo (skoro zahtevati!) da povratak poštansko sanduče korisnika u lokalnu primenu, konvertovanje korisničko poštansko sanduče za Deljeno poštansko sanduče, a zatim vraćanje deljenog poštanskog sandučeta u oblaku.

Zašto: Ako konvertujete poštanskog sandučeta u oblaku, to može biti konvertovane, ali lokalnog i dalje misli poštansko sanduče korisničko poštansko sanduče, jer novu realnost ne sinhronizuje nazad na lokalnom.

Obično ovo je problem, ali postoje neke slučajeve gde na atribute lokalnog (koji misli da je poštansko sanduče korisničko poštansko sanduče) možete zameniti novu oblaku verziju te atribute i kao rezultat poštansko sanduče može konvertujte nazad. Ovo je problem, jer poštanskih sandučića zahtevaju licence ili su meke brišu posle 30 dana.

Smo se bavili većina razloga zašto se to desi, ali i dalje se može dogoditi, iako se retko. Najbolje je da bude bezbedan i povratak poštansko sanduče na lokalnom.

Srodne teme

Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×