Konvertovanje dokumenata u noviji format

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite verziju programa Word koja je novija od verzije koristi se za kreiranje dokumenta, obično videćete Režim kompatibilnosti na naslovnoj traci. Režim kompatibilnosti privremeno onemogućava nove ili poboljšane funkcije programa Word tako da dokument i dalje može da uređuje osobama koje koriste starije verzije programa Word. Režim kompatibilnosti i čuva raspored dokumenta.

Konvertovanje dokumenta u noviji format vam omogućava da koristite noviju funkcije, ali konverzija može da kreira teškoće za osobe koje koriste starije verzije programa Word da biste uredili dokument. Ako konvertujete dokument, oni možda nećete moći da radite sa određene delove dokumenta koji su kreirani u novijim verzijama programa Word.

Kada otvorite dokument u programu Word 2016 ili Word 2013 koji je kreiran u programu Word 2007 ili Word 2010, na naslovnoj traci prozora dokumenta pisaće Režim kompatibilnosti . Ako u programu Word 2013 dokument otvorite u programu Word 2016, ne vidite Režim kompatibilnosti zato što je Word 2013 i Word 2016 već kompatibilni.

Kada otvorite dokument u Word 2016 ili Word 2013, on je u jednom od ovih režima:

 • Word 2013 – 2016 režim

 • Word 2013 režim

 • Režim kompatibilnosti Word 2010

 • Režim kompatibilnosti Word 2007

Ako na naslovnoj traci piše Režim kompatibilnosti, evo kako možete da saznate u kom ste režimu:

 1. Izaberite stavke datoteka > informacije.

 2. U odeljku Provera dokumenta , izaberite da li postoje problemi > Proveri kompatibilnost.

 3. Izaberite stavku Izaberite verzije za prikaz. Oznaku potvrde koja se pojavljuje pored imena režima u kojem se dokument nalazi.

Možete da neki rad u režimu kompatibilnosti ili možete da konvertujete dokument u formatu datoteke Word 2016 ili Word 2013 . Komanda "Word da biste konvertovali " briše opcije kompatibilnosti tako da rasporeda u ovom dokumentu se pojavljuje kao kada biste ga stvorili u Word 2016 ili Word 2013.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste konvertovali dokument bez čuvanja kopije, izaberite stavku Informacije i kliknite na dugme Konvertuj.

  • Da biste kreirali novu kopiju dokumenta u režimu Word 2016 ili Word 2013 , kliknite na dugme Sačuvaj kao, a zatim odaberite lokaciju i fasciklu gde želite da sačuvate novu kopiju. U polju ime datoteke otkucajte novo ime za dokument, a zatim na listi Sačuvaj kao tip izaberite stavku Word dokument . Uverite se da je opozvan izbor u polju pored održi kompatibilnost sa prethodnim verzijama programa Word .

Kada otvorite dokument u Word 2010, on je u jednom od dva režima:

 • Word 2010

 • Režim kompatibilnosti Word 2007

Ako se nalazite u režimu kompatibilnosti Word 2007, reči (Režim kompatibilnosti) pojavljuju se u naslovnoj traci dokumenta, posle imena datoteke.

Ako na naslovnoj traci ne prikazuje (Režim kompatibilnosti), koje su u programu Word 2010 režimu i dostupne su sve funkcije.

Napomena: Ako koristite Microsoft Word Starter 2010, imajte na umu da ne u svim funkcijama navedena Word 2010 su podržani u programu Word Starter. Više informacija o funkcije koje su dostupne u programu Word Starter, pogledajte članak Word Starter funkcija podržava.

Možete da neki rad u režimu kompatibilnosti ili možete da konvertujete dokument u formatu datoteke Word 2010 . Komanda Word da biste konvertovali briše opcije kompatibilnosti tako da rasporeda u ovom dokumentu se pojavljuje kao kada biste ga je kreirana u Word 2010.

Konvertovanje dokumenta omogućava vam da pristupite novim i poboljšanim funkcijama u Word 2010.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste konvertovali dokument bez čuvanja kopije, izaberite stavku Informacije i kliknite na dugme Konvertuj.

  • Da biste kreirali novu kopiju dokumenta u Word 2010 režimu, izaberite stavku Sačuvaj kao, a zatim odaberite lokaciju i fasciklu gde želite da sačuvate novu kopiju. U polju ime datoteke otkucajte novo ime za dokument, a na listi Sačuvaj kao tip izaberite stavku Word dokument .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×