Kontrolor kompatibilnosti u programu PowerPoint

PowerPoint za Office 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada koristite kontrolor kompatibilnosti, možete da vidite poruke koje određuju moguće gubitke funkcionalnosti kada sačuvate PowerPoint prezentacije kao PowerPoint 97-2003 datoteke (.ppt). Ovaj dokument sadrži poruke koje kreira kontrolor kompatibilnosti. Koristite informacije ispod svake poruke da biste videli šta uzrokuje poruku da se pojavi i predloge za radnje koje će se.

Da biste saznali kako da koristite kontrolor kompatibilnosti, u nastavku pogledajte:

Postoje dve vrste poruka kontrolora kompatibilnosti:

 1. U većini slučajeva, će izgubiti funkcionalnost uređivanja samo kada otvorite datoteku u ranijoj verziji programa PowerPoint. Na primer, ako sačuvate prezentaciju sa u SmartArt grafika u starijoj verziji programa PowerPoint oblikovanje, a zatim otvorite tu datoteku u prethodnim verzijama programa PowerPoint, SmartArt grafika se menja u slike. Međutim, ako otvorite datoteku ponovo u noviju verziju PowerPoint bez pravljenja sve izmene SmartArt grafika slici, možete da nastavite da biste uredili vaše SmartArt grafika. Ove vrste poruka ima „u starijim verzijama programa PowerPoint”.

 2. U drugim slučajevima ćete trajno izgubiti funkcionalnost uređivanja. Na primer, ako ste izmenili tekst čuvara mesta u prilagođenom rasporedu, taj tekst će biti trajno izgubljen.

Nije moguće urediti neki sadržaj iz novije verzije PowerPoint u starijim verzijama programa PowerPoint. Na primer, oblike i tekst sa novim efektima konvertuju se u slike (rasterske slike) u prethodnim verzijama programa PowerPoint da biste se uverili da izgledaju isto u prezentaciji. Kao rezultat, ne možete da promenite širinu linije, boju popune ili druge aspekte oblika i teksta. Takođe, pošto tekst pretvori u rastersku sliku, sve animacije na tekst ne prikazuje tokom prezentacije.

Savet:    Ako želite da izmenite SmartArt grafika, oblik ili druge objekte u prezentaciji, sačuvajte kopiju prezentacije, a zatim sačuvajte kopiju kao PowerPoint 97-2003 datoteke (.ppt). Na taj način, možete da menjate originalne prezentacije ako vaš SmartArt grafike, oblika ili drugih objekata konvertuju se u slike kada sačuvate prezentaciju u formatu datoteke starije verzije.

Medijski klipovi koji su ugrađeni ili nadograđeni u PowerPoint 2010 ili novije verzije se konvertuju u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

medijski klip koji je umetnut ili nadograđen u prezentaciji.

Ponovo umetnite medijski klip i koristite vezu ka datoteci umesto ugrađivanja.

Da bi se zadržao izgled oblika, neki efekti su konvertovani u slike koje se koriste kao popuna za oblik. I dalje možete uređivati sav tekst jer se on pojavljuje preko ovih slika.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

oblik sa jednim od sledećih efekata ili više njih: senka (unutrašnja), sjaj, kosina, umekšane ivice ili popuna prelivom boja.

Uklonite efekte.

Da bi se zadržao izgled oblika, oblik i sav tekst unutar njega konvertuju se u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

tekst sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, senka (unutrašnja), sjaj, transformacija, 3-D rotacija, obrisi teksta ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte teksta.

Precrtani tekst, dvostruko precrtani tekst, kolone teksta, nivoi 6-9 uvlačenja teksta ili vertikalni tekst.

Uklonite ovakav tekst pomoću dugmadi u grupi Font ili Pasus na kartici Početak.

Oblik sa efektom odraza.

Uklonite efekte.

Da bi se zadržao izgled grupisanih oblika, oni se konvertuju u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

grupisane oblike sa jednim od sledećih efekata ili više njih primenjenih na sve oblike: odraz, sjaj, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte.

Da bi se zadržao izgled SmartArt grafike, ona se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

SmartArt grafiku.

SmartArt grafika se konvertuje u jedan objekat koji nije moguće uređivati u verzijama programa PowerPoint starijim od verzije Office PowerPoint 2007. Međutim, možete da razgrupišete SmartArt grafiku koju nakon toga možete da izmenite pomoću starijih verzija programa PowerPoint. Imajte na umu to da nakon konvertovanja SmartArt grafike u pojedinačne oblike, više neće biti dostupna funkcionalnost na karticama SmartArt alatke.

Da bi se zadržao izgled tabele, ona se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

tabelu sa WordArt tekstom u ćelijama.

Uklonite efekte teksta.

Tabela sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, kosina ćelije, senka ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte.

Ova poruka se pojavljuje kada obliku dodate efekat koji čini konvertovanu sliku većom od 30 megabajta (MB).

Poruka se pojavljuje jer oblik sadrži

Moguće rešenje

oblik sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte.

Da bi se zadržao izgled grupisanih oblika, oni se konvertuju u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint i uklanjaju se svi efekti.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

grupisane oblike sa jednim od sledećih efekata ili više njih primenjenih na sve oblike: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte.

Možda ćete primiti ovu poruku ako prezentacija sadrži prilagođenu priručnu traku ili delove prilagođenog korisničkog interfejsa koji nisu podržani u verzijama programa PowerPoint starijim od verzije Office PowerPoint 2007 ili ako sadrži obe stavke. Te prilagođene funkcije neće biti dostupne u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Jedno ili više dugmadi specifičnih za ovu prezentaciju dodatih na priručnu traku.

prilagođeni interfejs.

Budući da se Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent u programu Office PowerPoint 2007 i PowerPoint 2010 u velikoj meri razlikuje od menija i traka sa alatkama u starijim verzijama programa PowerPoint, sva prilagođavanja izvršena u programu Office PowerPoint 2007 ili PowerPoint 2010 neće biti dostupna u starijim verzijama programa PowerPoint.

U starijim verzijama programa PowerPoint trakama sa alatkama i menijima možete dodati slične prilagođene komande.

U programu Microsoft Office Excel 2007 i novijim verzijama, veličina radnog lista je 16.384 kolona sa 1.048.576 redova. Međutim, veličina radnog lista u starijim verzijama programa Excel iznosi samo 256 kolona sa 65.536 redova. Podaci u ćelijama izvan ovog ograničenja kolona i redova gube se u starijim verzijama programa Excel. Formula u kojoj postoji referenca na podatke u ovoj oblasti vratiće grešku #REF!.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

grafikon koji je kreiran iz podataka u ćelijama izvan ograničenja redova i kolona za izabrani format datoteke.

U Excel kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli ćelije i opsege koji se nalaze izvan ograničenja redova i kolona, izaberite ove redove i kolone, a zatim ih postavite unutar ograničenja kolona i redova ili na drugi radni list pomoću komandi Iseci i Nalepi.

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju koja sadrži prilagođeni raspored sa jednom ActiveX kontrolom ili više njih kao PowerPoint 97-2003 prezentaciju (.ppt).

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

jednu ActiveX kontrolu ili više njih dodatih u prilagođeni raspored.

Ako prezentacija ne sadrži kôd, kliknite na dugme Nastavi. Kôd se zatim uklanja iz prezentacije.

Ako prezentacija sadrži kôd i želite da ga zadržite, kliknite na dugme Otkaži.

Napomene: 

 • Nije moguće sačuvati kôd povezan sa ActiveX kontrolama u prilagođenim rasporedima u formatima datoteka programa starijih od verzije PowerPoint 2007.

 • Da biste izbegli gubljenje ili oštećenje koda, sačuvajte datoteku kao datoteku prezentacije (.pptx).

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju koja sadrži prilagođeni raspored sa prilagođenim tekstom za odziv.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

prilagođeni raspored sa prilagođenim tekstom za odziv.

PowerPoint automatski pretvara tekst odziva u tekst podrazumevanog čuvara mesta ili u okvir za tekst prilikom čuvanja prezentacije u formatu starije verzije.

Promenite čuvar mesta u okvir za tekst i otkucajte prilagođeni odziv u taj okvir za tekst.

Ova poruka se pojavljuje kada dodate efekat animacije čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

efekat animacije koji je dodat čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

PowerPoint automatski pretvara čuvar mesta u podrazumevani čuvar mesta bez animacije prilikom čuvanja prezentacije u formatu starije verzije.

Promenite čuvar mesta u okvir za tekst ili oblik i primenite animaciju na njega.

Kada primenite određene efekte animacije na oblike, a zatim sačuvate prezentaciju u formatu datoteke starije verzije programa PowerPoint, animacije možda neće biti vidljive. To je zato što je animacija povezana sa tekstom ili oblikom koji je pretvoren u sliku.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Mogu će rešenje

efekat animacije primenjen na oblik koji neće moći da se uređuje (na primer, SmartArt grafike).

PowerPoint automatski pretvara čuvar mesta u podrazumevani čuvar mesta bez animacije prilikom čuvanja prezentacije u formatu starije verzije.

Promenite objekat u animiranu sliku tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Izaberite oblik na slajdu.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na oblik i izaberite Sačuvaj kao sliku.

 3. Nakon čuvanja, na kartici Umetanje, u grupi Slike, kliknite na stavku Slika.

 4. Pronađite sliku, a zatim kliknite na dugme Umetni.

 5. Primenite animaciju na sliku.

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju koja sadrži nepokrenutu ActiveX kontrola. Nepokrenuta ActiveX kontrola je kontrola koja nije omogućena. Više informacija o načinu omogućavanja ActiveX kontrola potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje postavki ActiveX kontrola u Office dokumentima.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

nepokrenutu ActiveX kontrolu.

 1. Na traci sa porukama kliknite na stavku Opcije. Pojaviće se dijalog „Bezbednost“ koji vam nudi opciju za omogućavanje ActiveX kontrole. To će pokrenuti ActiveX kontrolu. Informacije o tome kako da donesete bezbednu odluku u vezi sa nekom opcijom pre nego što kliknete na nju potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje postavki za ActiveX kontrole u Office datotekama.

 2. Ako i dalje vidite poruku nakon izvršavanja 1. koraka, izbrišite ActiveX kontrolu iz prezentacije.

Koristite kontrolor kompatibilnosti da biste identifikovali moguće gubitke funkcionalnosti kada sačuvate Microsoft Office PowerPoint 2007 prezentacije u formatu datoteke starije verzije programa PowerPoint. Ovaj dokument sadrži poruke koje kreira kontrolor kompatibilnosti. Koristite informacije ispod svake poruke da biste videli šta uzrokuje poruku da se pojavi i predloge za radnje koje će se.

Postoje dve vrste poruka kontrolora kompatibilnosti.

U većini slučajeva, će izgubiti funkcionalnost uređivanja samo kada otvorite datoteku u ranijoj verziji programa PowerPoint. Na primer, ako sačuvate prezentaciju sa SmartArt grafikom u starijoj verziji programa PowerPoint formatu, a zatim otvorite tu datoteku u ranijoj verziji programa PowerPoint, SmartArt grafika će se promeniti u slike. Međutim ako otvorite datoteku u Office PowerPoint 2007, bez pravljenja uređivanja za tu sliku SmartArt grafike, možete da nastavite da uređujete SmartArt grafiku. Ovi tipovi poruka ima „u starijim verzijama programa PowerPoint”.

U drugom slučaju trajno će izgubiti funkcionalnost. Na primer, ako ste izmenili tekst čuvara mesta u prilagođenom rasporedu, taj tekst će biti trajno izgubljeni.

Ne možete da uređujete sadržaj neke Office PowerPoint 2007 u starijim verzijama programa PowerPoint. Na primer, oblike i tekst sa novim efektima konvertuju se u slike (rasterske slike) u starijim verzijama programa PowerPoint da biste se uverili da izgledaju isto u prezentaciji. Kao rezultat, ne možete da promenite širinu linije, boju popune ili druge aspekte oblika i teksta. Takođe, kada se tekst rastersku sliku, sve animacije na tekstu se neće prikazati tokom prezentacije.

Savet: Ako želite da izmenite u SmartArt grafiku, oblik ili druge objekte u Office PowerPoint 2007 prezentacije, sačuvajte kopiju Office PowerPoint 2007 prezentacije, a zatim sačuvajte kopiju kao PowerPoint 97-2003 datoteke. Na taj način, možete da menjate originalne prezentacije Office PowerPoint 2007 ako SmartArt grafika, oblici ili drugih objekata konvertuju se u slike kada sačuvate prezentaciju u formatu datoteke starije verzije.

Da bi se zadržao izgled oblika, neki efekti su konvertovani u slike koje se koriste kao popuna za oblik. I dalje možete uređivati sav tekst jer se on pojavljuje preko ovih slika.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

oblik sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte ili Popuna prelivom boja.

Da bi se zadržao izgled oblika, oblik i sav tekst unutar njega konvertuju se u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Tekst sa jednim od sledećih efekata ili više: odraz, sjaj, kosina, senka (unutrašnja ili perspektiva), transformacijom, 3-D rotacija, obrisi teksta ili popune (prelivom boja, slika i tekstura).

Uklanjanje efekta teksta, prikaz strukture, ili popune.

Precrtani tekst, dvostruko precrtani tekst, kolone teksta, nivoi 6-9 uvlačenja teksta ili vertikalni tekst.

Uklonite ovakav tekst pomoću dugmadi u grupi Font ili Pasus na kartici Početak.

oblik sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte ili Popuna prelivom boja.

Da bi se zadržao izgled grupisanih oblika, oni se konvertuju u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

grupisane oblike sa jednim od sledećih efekata ili više njih primenjenih na sve oblike: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklanjanje 3-D efekta.

Da bi se zadržao izgled SmartArt grafike, ona se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

SmartArt grafiku.

SmartArt grafika konvertuju se u jedan objekat koji nije moguće urediti u verzijama programa PowerPoint starije od Office PowerPoint 2007. Međutim, možete da konvertujete u SmartArt grafiku u pojedinačne oblike, koja zatim možete da izmenite pomoću prethodnih verzija programa PowerPoint. Imajte na umu da kada konvertujete u SmartArt grafiku u pojedinačne oblike, funkcionalnost na karticama SmartArt alatke nije dostupan.

Da bi se zadržao izgled tabele, tabela se konvertuje u sliku koju nije moguće uređivati u starijoj verziji programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

tabelu sa WordArt tekstom u ćelijama.

Da biste uklonili WordArt stil.

Tabela sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, kosina ćelije, senka ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte.

Ova poruka se pojavljuje kada obliku dodate efekat koji čini konvertovanu sliku većom od 30 megabajta (MB).

Poruka se pojavljuje jer oblik sadrži

Rešenje t pokušajte da o

oblik sa jednim od sledećih efekata ili više njih: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklonite efekte ili Popuna prelivom boja.

Da bi se zadržao izgled grupisanih oblika, oni se konvertuju u sliku koju nije moguće uređivati u starijim verzijama programa PowerPoint i uklanjaju se svi efekti.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

grupisane oblike sa jednim od sledećih efekata ili više njih primenjenih na sve oblike: odraz, sjaj, kosina, umekšane ivice, 3-D rotacija ili popune (prelivom boja, slikom i teksturom).

Uklanjanje 3-D efekta.

Možda ćete primiti ovu poruku ako prezentacija sadrži prilagođenu priručnu traku ili delove prilagođenog korisničkog interfejsa koji nisu podržani u verzijama programa PowerPoint starijim od verzije Office PowerPoint 2007 ili ako sadrži obe stavke. Te prilagođene funkcije neće biti dostupne u starijim verzijama programa PowerPoint.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Jedno ili više dugmadi specifičnih za ovu prezentaciju dodatih na priručnu traku.

prilagođeni interfejs.

Pošto Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent u Office PowerPoint 2007 je veoma razlikuje od menija i trake sa alatkama u starijim verzijama programa PowerPoint, sva prilagođavanja izvršena u Office PowerPoint 2007 nisu dostupne u starijim verzijama programa PowerPoint.

U starijim verzijama programa PowerPoint trakama sa alatkama i menijima možete dodati slične prilagođene komande.

U Microsoft Office Excel 2007, veličina radnog lista iznosi 16 384 kolona po 1 048 576 redova, ali veličina radnog lista u starijim verzijama programa Excel je samo 256 kolona po 65.536 redova. Podaci u ćelijama izvan ova ograničenja broja redova i kolona se gubi u starijim verzijama programa Excel. Formule reference ka podacima u ovoj oblasti će vratiti #REF! greška.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Grafikon kreiran iz podataka u ćelijama izvan ograničenja redova i kolona za izabrani format datoteke.

U Office Excel 2007 kontrolor kompatibilnosti, izaberite stavku Pronalaženje da biste pronašli ćelije i opsege koji spadaju izvan ograničenja redova i kolona, izaberite ih, a zatim ih postavite unutar ograničenja kolona i redova ili na drugi radni list tako što ćete koristiti Isecanje i Lepljenje komande.

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju u Office PowerPoint 2007 koja sadrži prilagođeni raspored sa jednog ili više ActiveX kontrole kao PowerPoint 97-2003 prezentaciju (.ppt).

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Neke ActiveX kontrole dodatih u prilagođeni raspored.

Ako prezentaciju ne sadrži kôd, kliknite na dugme Nastavi.

Ako prezentacija sadrži kôd, kliknite na dugme Otkaži.

Napomene: 

 • U Office PowerPoint 2007, nije moguće sačuvati kôd povezan sa ActiveX kontrolama u prilagođenim rasporedima u starijim formatima datoteka programa PowerPoint.

 • Da biste izbegli gubljenje ili oštećenje koda, sačuvajte datoteku kao datoteku prezentacije (.pptx) PowerPoint 2007 .

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju koja sadrži prilagođeni raspored sa prilagođenim tekstom za odziv.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

prilagođeni raspored sa prilagođenim tekstom za odziv.

Brisanje prilagođenog teksta odziva iz prilagođenog rasporeda.

U prikazu mastera slajda, izaberite prilagođeni tekst unutar čuvara mesta, a zatim izbrišite ga. Podrazumevani čuvar mesta za tekst će se vratiti kada se briše prilagođenog teksta.

Ova poruka se pojavljuje kada dodate efekat animacije čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

efekat animacije koji je dodat čuvaru mesta u prilagođenom rasporedu.

Brisanje efekta animacije iz čuvara mesta tako što ćete uraditi sledeće:

 1. U prikazu mastera slajda, izaberite čuvar mesta.

 2. Na kartici animacije , u grupi animacije izaberite stavku Prilagođena animacija.

 3. U Prilagođenih animacija okno zadataka, kliknite na dugme Ukloni.

Kada primenite određene efekte animacije na oblike, a zatim sačuvajte prezentaciju u formatu datoteke starije verzije programa PowerPoint, animacija se možda neće videti. To je zato što animacije na tekst ili oblika koji je konvertovan u sliku.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

Efekat animacije primenjen na oblik koji će moći da se uređuje.

Brisanje animacije tako što ćete uraditi sledeće:

 1. Izaberite oblik koji sadrži animaciju koju želite da izbrišete.

 2. Na kartici animacije , u grupi " animacije " na listi Animiraj , izaberite stavku Bez animacije.

Ova poruka se pojavljuje kada sačuvate prezentaciju koja sadrži Nepokrenute ActiveX kontrola. Nepokrenutu ActiveX kontrolu je kontrola koja nije omogućena. Više informacija o omogućavanju ActiveX kontrola potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX kontrola u Office dokumentima.

Poruka se pojavljuje jer vaša prezentacija sadrži

Moguće rešenje

nepokrenutu ActiveX kontrolu.

 1. Kliknite na dugme Opcije na traci sa porukama. Pojaviće se dijalog za bezbednost koji vam pruža opciju da biste omogućili Active X kontrola. To će pokrenuti ActiveX kontrolu. Informacije o tome kako da donesete bezbednu odluku pre nego što kliknete na neku od opcija potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje ActiveX postavki u Office datotekama.

 2. Ako i dalje vidite poruku nakon izvršavanju korak 1, izbrišite ActiveX kontrolu iz prezentacije.

Srodne teme

Kako da otvorim PowerPoint 2013 prezentacije u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji?
Otvaranje prezentacije kreirane u drugačijoj verziji programa PowerPoint

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×