Konsolidovanje više izvora podataka u izvedenoj tabeli

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Možete da napravite izvedenu tabelu pomoću podataka iz raznih opsega. Ovi opsezi mogu biti na istom listu, na odvojenim listovima ili čak u zasebnim radnim sveskama. Da biste to uradili, morate da koristite čarobnjak za izvedene tabele i da odaberete opciju " opsege više konsolidacije ". Iako je ovaj čarobnjak uklonjen iz korisničkog interfejsa za Microsoft Excel za Mac 2011, i dalje možete da joj pristupite pomoću tasterske prečice.

  1. Da biste otvorili čarobnjak za izvedene tabele, pritisnite kombinaciju tastera COMMAND + ALT + P.

  2. U okviru koraka 1 čarobnjaka izaberite stavku više opsega konsolidacije, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. U odeljku 2a čarobnjaka odaberite željeni broj polja stranice.

    Pomoću polja stranice možete da grupišete opsege povezanih podataka ili da imate stranicu koja prikazuje konsolidaciju svih opsega. Na primer, ako objedinate podatke o prodaji iz četiri različita lista, možda ćete želeti da kreirate polje stranice da biste konsoliduli 2010 podatke iz raznih listova, a drugo polje stranice da konsoliduje 2011 podataka.

  4. Sada sledi ostatak koraka u čarobnjaku.

Takođe pogledajte

Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka radnog lista

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×