Konfigurisanje svojstava ponašanja tabele za Power View izveštaje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako koristite Power View, možete da postavite svojstva ponašanja tabele da biste promenili ponašanje grupisanje redova sa detaljima i pruža bolje podrazumevani položaj identifikacija (kao što su imena, ID-ove fotografije ili logotip slike) u kontejnerima pločica, kartice i grafikone.

Napomena:  Morate da postavite identifikator reda pre nego što možete da postavite druga svojstva.

 1. Otvaranje Power Pivot. Pogledajte Pokrenite Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013 programski dodatak za detalje.

 2. Kliknite na karticu tabele u dnu prozora da biste izabrali tabelu za koju konfigurišete svojstva.

 3. Kliknite na karticu Više opcija > i kliknite na dugme Ponašanje tabele.

 4. U Identifikator reda, odaberite kolonu u tabeli koja sadrži samo jedinstvene vrednosti i bez praznih vrednosti. Postavljanje identifikator reda je prvi korak za navođenje drugih svojstava.

 5. Za Zadrži jedinstvene redove, izaberite kolone koje treba da se tretiraju kao jedinstvene čak i ako su duplikati (na primer, zaposleni prvi imena i prezimena, slučajevima gde dve ili više zaposlenih delite isto ime).

 6. Kolona Podrazumevana oznaka obezbeđuje ime za prikaz da biste predstavili podatke u redovima (na primer, ime zaposlenog u evidenciji zaposlenih).

  U Power View vizuelizacija kao što su kartice, podrazumevanu oznaku se prikazuje u veće fonta. Ako i podesite podrazumevane slike, podrazumevana oznaka se pojavljuje u okviru podrazumevana slika na kartice u kontejneru pločica.

 7. Podrazumevana slika, izaberite kolonu sa slikom koja predstavlja podatke u redovima (na primer, slika iz ličnog dokumenta u evidenciji zaposlenih).

U ovom članku:

Zašto se podešavaju svojstva ponašanja tabele?

Podrazumevana polja

Svojstvo "identifikator reda"

Svojstvo "zadržavanje jedinstvenih redova"

Podrazumevane oznake

Podrazumevane slike

Optimizacija za određene rasporede

Nedostaju slike

Da biste označili kolona sadrži URL adrese slika

Da biste označili kolona sadrži binarne slike

U tabelama nedostaje jedan ili više redova

Raspored matrice je prenatrpan

Grafikon prikazuje previše stavki i nivoa na osi

Sledeći koraci

Takođe pogledajte

Zašto se podešavaju svojstva ponašanja tabele?

Power View grupiše stavke automatski na osnovu polja i oblikovanje prezentacije koristite. U većini slučajeva, podrazumevani grupisanja proizvodi optimalne rezultat. Ali za neke tabele, prvenstveno one koji sadrže detaljne podatke, podrazumevana ponašanja za grupisanje ponekad grupe redova koji treba da se grupišu (na primer, zaposlenih ili klijenta zapise koje bi trebalo da bude navedena pojedinačno, posebno kada su dva ili više osoba delite isto ime i prezime). Za takvo tabele, možete da postavite svojstva koji dovode do redova koje želite da bude navedena pojedinačno umesto zajedno grupisane.

Napomena: Ne da biste promenili podrazumevano ponašanje na tabele koje služile kao tabele za pronalaženje (kao što su tabele sa datumima, tabeli Kategorija proizvoda ili sektoru tabelu, gde je tabela se sastoji od relativno mali broj redova i kolona) ili rezime tabele koja sadrži redove koji su samo Zanimljivo kada rezimirana (na primer, popis podataka koji sabira tako što ćete Rod "," starost "ili" geografija). Za pronalaženje i rezime tabele, podrazumevana ponašanja za grupisanje daje najbolje rezultate.

Vrh stranice

Podrazumevana polja

Možete da podesite koja polja se dodaju u programskom dodatku Power View automatski, ako neko klikne na ime tabele u listi polja Power View. Tabela može imati mnogo polja, ali neke od njih se verovatno koriste češće od ostalih.

 1. Taster tab > Podrazumevani skup poljau Power Pivot prozor > Više opcija .

 2. Izaberite polje u polja u tabeli i kliknite na dugme Dodaj.

 3. Ona se premešta u Podrazumevana polja u redosledu.

 4. Nakon što ste sva polja koje želite, možete da promenite redosled po kom se pojavljuju. Izaberite polje i kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Svojstvo "identifikator reda"

U okviru tabele, identifikator reda navodi jednu kolonu koja sadrži samo jedinstvene vrednosti i bez praznih vrednosti. Svojstvo "identifikator reda" se koristi da biste promenili grupisanja tako grupe nije zasnovan na sastavljanje polja u red, ali ipak na fiksni kolonu koja se uvek koristi za jedinstveno identifikuje red, bez obzira na polja koja se koriste u rasporedu određeni izveštaj.

Postavljanje ovog svojstva se menja podrazumevani grupisanja ponašanja dinamičke grupisanje zasnovano na kolone prezentacija u prikazu za osnovno grupisanja ponašanju koje rezimira na osnovu identifikator reda. Promena podrazumevanog grupisanja ponašanje je relevantan za izveštaj rasporede, kao što su matricu koja bi u suprotnom grupe (ili Prikaži međuvrednosti) za svaku kolonu u redu.

Postavljanje identifikator reda omogućava sledeća dodatna svojstva: svojstvo " Zadržavanje jedinstvenih redova ", svojstvo Podrazumevana oznaka i svojstvo Podrazumevana slika , svaka od njih utiče na ponašanje polja u prikazu Power View.

Možete takođe da koristite Identifikator reda samostalno, kao posebno svojstvo da biste omogućili sledeće:

 • Upotreba binarne slike u izveštaju. Ako nejasnoća oko red jedinstvenost, Power View možete utvrditi kako da dodelite podrazumevane slike i podrazumevane oznake za dati red.

 • Uklonite neželjene međuvrednosti iz izveštaja matrice. Podrazumevani grupisanja na nivou polja kreira međuvrednost za svako polje. Ako želite samo jedna međuvrednost koji se izračunava na nivou reda, postavljanje identifikator reda daje ovaj rezultat.

Ne možete da postavite identifikator reda za tabele označene kao tabela sa datumima. Za tabela sa datumima, identifikator reda naveden kada ste označili tabele. Više informacija potražite u članku Označavanje kao tabele dijalog datum.

Vrh stranice

Svojstvo "zadržavanje jedinstvenih redova"

Ovo svojstvo vam omogućava da navedete kolone koje biste preneli informacije identiteta (kao što su ime zaposlenog ili šifru proizvoda) na način na koji se razlikuje od drugog jedan red. U slučajevima gde redova izgledati identične (kao što su dva klijente sa istim imenom) kolona koji navedete za ovo svojstvo ponovite u tabeli "izveštaj".

U zavisnosti od kolone koje dodate u izveštaj, možda će vam redove koji se tretiraju kao identičnim zato što vrednosti u svakom redu biti isti (na primer dva klijente koji se zove Jon Yang). To može doći do drugih kolona koji obezbeđuju razlika (kao što su srednje ime, adresu ili datum rođenja) nisu u prikazu izveštaja. U slučaju, podrazumevano ponašanje je da biste skupili sa identičnim u jednom redu, rezimiranje sve izračunate vrednosti u jedan rezultat veće od kombinovanih redova.

Tako što ćete podesiti svojstvo " Zadržavanje jedinstvenih redova ", možete da označite jednu ili više kolona koje bi trebalo da uvek ponavljanje, čak i ako postoje duplirani instanci, svaki put kada dodate toj koloni prikaza izveštaja. Izračunate vrednosti povezane sa red sada će biti dodeljen svake pojedinačne reda na osnovu umesto rolovani najviše jedan red.

Napomena:  Kolona krajnji korisnik odabira može da utiče na grupisanja, koja menja kontekst filtera za izraz izračunavanja, modela dizajneri mora da se pobrinete za kreiranje mere koje vratiti ispravne rezultate.

Vrh stranice

Podrazumevane oznake

Ovo svojstvo upadljivo navodi oznake koje se pojavljuje na kartici ili u grafikon ili zajedno sa podrazumevanu sliku na traci za navigaciju pločica izveštaja. Kada se koristi sa podrazumevane slike, podrazumevana oznaka se pojavljuje ispod slike. Pri izboru podrazumevana oznaka, izaberite kolonu koja prenosi većina informacije o redu (na primer, ime).

U rasporedu kartica trake za kontejnera pločica, sa trake za navigaciju na vrhu podrazumevanu oznaku se pojavljuje u oblasti naslova ispod slike, kao što je definisano svojstvo podrazumevana slika. Na primer, ako imate spisak zaposlenih, koje možda pločica informacije o zaposlenom, koristeći njihove dokument sa slikom kao podrazumevanu sliku i ime zaposlenog kao podrazumevanu oznaku. Podrazumevane oznake kolona uvek će se pojaviti ispod slike u navigacionom kontejnera pločica, čak i ako nije eksplicitno ga izaberete na listi polja izveštaja.

U rasporedu prikaza sličica kontejnera pločica, sa navigacijom ispod pločica, podrazumevana slika se pojavljuje bez podrazumevane oznake.

Na kartici raspored, podrazumevana oznaka se pojavljuje u veće font u oblasti naslova na vrhu svake kartice. Na primer, ako imate spisak zaposlenih, koje može da kartice sa informacijama o zaposlenom, koristeći njihove dokument sa slikom kao podrazumevanu sliku i ime zaposlenog kao podrazumevanu oznaku.

Vrh stranice

Podrazumevane slike

Ovo svojstvo navodi sliku koja se prikazuje u sa navigacionom pločicu izveštaja ili izraženo u okviru podrazumevanu oznaku sa leve strane kartice podrazumevano. Podrazumevane slike bi trebalo da bude vizuelni sadržaj. Primeri uključuju slika iz ličnog dokumenta u tabeli zaposleni, logotipa klijenta u tabeli klijenta ili zemlja oblika u tabeli geografija.

Napomena:  Slike mogu biti izvor iz URL adrese za datoteku slike na Veb serveru ili kao binarne podatke ugrađeno u radnu svesku. Ako slika je zasnovan na URL adresu, ne zaboravite da takođe podešavanje kolone kao na tip slike tako da se Power View preuzima sliku, umesto da prikazuje URL adresu kao tekstualne podatke u izveštaju.

Vrh stranice

Optimizacija za određene rasporede

Ovaj odeljak opisuje efekat podešavanja svojstava ponašanja tabele od pozicije na određenu prezentaciju oblikovanje i karakteristike podataka. Ako pokušavate da biste precizno podesili raspored matrice izveštaja, na primer, možete da koristite ove informacije da biste razumeli kako da poboljšate Matrica prezentacije pomoću svojstava ponašanja tabele u modelu.

Nedostaju slike

Svojstva postavite u modelu utvrdite da li slika su vizuelizujete u izveštaju ili predstavljen kao tekstualne vrednosti u izveštaju. U sledećem primeru, nedostaju slike iz izveštaja. Gde je slika treba da se pojavi, umesto toga će se pojaviti URL lokaciju datoteke slike. Ovo ponašanje se javlja jer tekst u modelu se tumači kao tekst u izveštaju. Ovo ponašanje možete promeniti tako što ćete postaviti svojstva na kolonu koja sadrži URL adrese slika. Svojstvo nalaže Power View koristite vrednost kolone kao URL, a ne prikazuje se kao tekst.

Svojstvo izveštaja

Da biste označili kolona sadrži URL adrese slika

 • U u PowerPivot prozoru > Napredno karticu > odeljku Svojstva izveštavanja , proverite da li je Kategorija podataka podešena da URL adresa slike (predloženo).

 • Ako ne vidite, kliknite na strelicu padajućeg menija za Kategorija podataka > Još kategorija> URL adresa slike.

Da biste označili kolona sadrži binarne slike

 • Taster tab > Svojstva izveštavanja section> Ponašanje tabeleu PowerPivot prozoru > Više opcija .

 • Za Identifikator redaIzaberite kolonu koja sadrži jedinstvene vrednosti.

U tabelama nedostaje jedan ili više redova

Ponekad podrazumevano ponašanje rezultate u ishod za grupisanje je suprotna od šta ste planirali; Tačnije, redove sa detaljima koje su prisutne u modelu se ne pojavljuju u izveštaju. Podrazumevano, Power View grupe za kolone možete dodati u prikaz. Ako dodajete Zemlja ime izveštaja, svake zemlje pojavljuje se jednom u prikazu, iako osnovne tabele mogu da sadrže hiljada redova koji uključuju više instanci imena svake zemlje. U ovom slučaju, daje tačan rezultat, podrazumevana ponašanja za grupisanje.

Međutim, razmislite o različitim primer gde ćete hteti više instanci red da se pojavi, jer zapravo osnovnih redova sadrži podatke o različitim licima. U ovom primeru, pretpostavimo da imate dva klijenti obe imenovani Jon Jang. Koristite podrazumevane grupisanja ponašanje, samo jednu instancu Jon Jang će se pojaviti u izveštaju. Pored toga, jer samo jednom instancom se pojavljuje na listi, mera Godišnji prihod je zbir tu vrednost za oba klijente. U ovom slučaju, gde klijente koji dele isto ime su zapravo drugi ljudi, podrazumevana ponašanja za grupisanje daje netačan rezultat.

Primer izveštaja koji prikazuje jedinstvene vrednosti

Da biste promenili podrazumevano ponašanje za grupisanje, postavite svojstva Identifikator reda i Zadržavanje jedinstvenih redova . U Zadržavanje jedinstvenih redova, odaberite ime kolone tako da ovu vrednost se ponavlja za red, čak i ako se već pojavljuje u drugom redu. Kada promenite svojstva i ponovo objavite radnu svesku, možete da kreirate istu izveštaj, ali ovaj put videćete obe klijente koji se zove Jon Jang, uz Godišnju prihod ispravno dodeliti svakog od njih.

Primer izveštaja koji prikazuje kombinovane vrednosti

Raspored matrice je prenatrpan

Tokom izlaganja detalj tabele u matrici, podrazumevani grupisanja pruža rezimirane vrednosti za svaku kolonu. U zavisnosti od vaše ciljeve, to može biti više summarizations nego što želite. Da biste promenili ovo ponašanje, možete da postavite Identifikator reda. Bez dodatnih svojstava moraju biti postavljene; Postavka identifikator reda je dovoljno da biste promenili grupisanje tako da se summarizations izračunava za svaki red na osnovu identifikator njegove jedinstvene reda.

Poredite sledeće slike koje pokazuju efekat podešavanja ovog svojstva za raspored matrice pre i nakon.

Pre: Podrazumevano grupisanje zasnovano na poljima u matrici

Svojstvo izveštaja

Svojstvo izveštaja

Grafikon prikazuje previše stavki i nivoa na osi

Izveštaji koji prikazuju detaljne podatke trebalo bi da koristite identifikator reda kao osu. Bez identifikator reda, osi je neodređen rezultira najbolje procena raspored koji ne može imati smisla. Da biste promenili ovo ponašanje, možete da postavite Identifikator reda. Bez dodatnih svojstava moraju biti postavljene; Postavka identifikator reda je dovoljno da biste promenili grupisanje tako da se summarizations izračunava za svaki red na osnovu identifikator njegove jedinstvene reda.

Poredite sledeće pre i posle slike koje pokazuju efekat podešavanja ovog svojstva za raspored grafikona. To je isti izveštaj sa identičnim polja i prezentacije. Jedina razlika je u dnu slika prikazuje izveštaj kada Identifikator reda je postavljena na tabeli "Items".

Svojstvo izveštaja

Svojstvo izveštaja

Vrh stranice

Sledeći koraci

Pošto izračunat tabela u modelu i Konfigurisanje svojstava ponašanja tabele na one koji sadrži redove sa detaljima koji bi trebalo da uvek se pojavljuju kao pojedinačne stavke, možete dodatno da optimizujete model kroz dodatna svojstva ili postavke. Više informacija o programskom dodatku Power View potražite u članku Uputstvo: optimizacija modela podataka za Power View izveštavanje.

Napomene:  Autorska prava za video zapise:

 • Olympics Dataset © Guardian News & Media Ltd.

 • Slike zastava obezbeđene ljubaznošću veb lokacije CIA Factbook (cia.gov)

 • Podaci o stanovništvu obezbeđeni ljubaznošću službe UNData (data.un.org) na Microsoft Azure Marketplace

 • Piktogrami olimpijskih sportova autora Thadius856 i Parutakupiu distribuirani su u skladu sa licencom na veb lokaciji Wikimedia Commons (creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Vrh stranice

Takođe pogledajte

PowerPivot svojstva izveštavanja za Power View

PowerPivot: Moćna analiza podataka i modelovanje podataka u programu Excel

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Power View i PowerPivot video zapisi

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×