Konfigurisanje SharePoint lokacije za mobilne uređaje

Konfigurisanje SharePoint lokacije za mobilne uređaje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao administrator SharePoint lokacija, možete da navedete prikaza na SharePoint lokaciju u pregledaču na mobilnom uređaju. Ovaj članak opisuje mobilni prikaz pregledača, kako da konfigurišete lokaciju ispravno prikazali na više uređaja i kako da podesite automatsko obaveštenja. Ako tražite informacije o tome kako da prikažete na SharePoint lokaciji na mobilnim uređajima, pogledajte članak Korišćenje mobilnog uređaja za rad sa SharePoint Online lokacijama.

Mobilni prikaz i prikaz za računar

Korišćenje mobilnog uređaja možete da birate između dve vrste prikaza – mobilni prikaz i prikaz za računar – za neke vrste SharePoint lokacija i OneDrive for Business biblioteke. U prikazu za računar, korisnici vide veze za navigaciju na vrhu stranice. U mobilnom prikazu korisnici vide lokaciju oblikovanu tako da se lepo na uređaju.

Da biste isprobali mobilni prikaz na uređaju, primenite sledeću proceduru:

 1. Otvaranje SharePoint lokacije na uređaju.

 2. U gornjem desnom uglu lokacije, dodirnite postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim dodirnite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Radnje na lokaciji izaberite stavku Upravljaj funkcijama lokacije.

 4. Postavite opciju Prikaz mobilnog pregledača na Aktivno. (Podrazumevana postavka je Aktivno.)

Da biste se vratili u mobilni prikaz, dodirnite postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim stavku mobilni prikaz.

Neke lokacije se automatski konfigurišu kako bi ponudile opciju mobilnog prikaza. Za druge lokacije morate da aktivirate funkciju prikaza mobilnog pregledača.

Aktiviranje prikaza mobilnog pregledača

Možete da konfigurišete SharePoint lokacije za prikazivanje na pametnim telefonima pomoću optimizovanih pregledača za mobilne. Učinite aktiviranjem funkciju mobilni prikaz pregledača za lokaciju. Kada je aktiviran mobilni prikaz pregledača proverava pregledač na uređaju da biste utvrdili da li ona podržava HTML5. Ako je tako, na lokaciji prikazuje se koristeći mobilni prikaz. Ako niste, lokacija se prikazuje pomoću klasičnog iskustva koja liči koje korisnici vide na računaru.

Ne morate da uključite mobilni prikaz pregledača za sve lokacije SharePoint . Podrazumevano, ova funkcija je već uključeno kada kreiraju lokacije tako što ćete koristiti bilo koju od sledećih predložaka lokacije:

 • Predlošci saradnje lokacije tima, prazna lokacija radnog prostora dokumenta, Blog, lokacija za timski rad, Visio spremište procesa

 • Predlošci sastanaka Osnovni radni prostor za sastanak, prazan radni prostor za sastanke, radni prostor operativnog sastanka, radni prostor za društvene sastanke, radni prostor za sastanak

 • Enterprise predložaka centra za dokumente, centar za čuvanje zapisa, centar za osnovni centar za pretragu, FAST Search centra za poslovno obaveštavanje

Svi ostali predlošci lokacija zahtevaju izričito aktiviranje ove funkcije. Možete aktivirati ili deaktivirati funkciju „Prikaz mobilnog pregledača“ ako izaberete stavku „Postavke lokacije“ u okviru „Radnje na lokaciji“ i „Upravljanje funkcijama lokacije“.

Više detalja možete pronaći na mobilni pregledač prikaza u Plan za mobilni prikaz u sistemu SharePoint 2013. Listu podržanih mobilnog uređaja potražite u članku Podržani pregledači mobilnih uređaja u sistemu SharePoint 2013.

Postavljanje lokacije tako da se prikazuje u više prikaza korišćenjem kanala uređaja

Funkcija kanala uređaja je savršena za složenije SharePoint lokacije gde ste kreiranje jedne lokacije i autor sadržaja za tu lokaciju, ali mapiranje sadržaj da biste koristili druge master stranice i opisa stila koje su specifične za uređaj ili grupu uređaja. Pomoću funkcije kanala uređaja možete odabrati da biste prikazali različite sadržaj na drugi uređaj kanali pomoću na istoj stranici i raspored na stranici. Ovo se obično obavlja tako što ćete Web programer ili dizajner. Kanala uređaja su dostupne samo za lokacije za objavljivanje.

Više informacija o šta su to kanala uređaja i kako se koriste na lokacijama potražite u člancima, Pregled mobilnih uređaja i SharePoint 2013 i Pregled modela stranice SharePoint 2013.

Postavljanje obaveštenja koja vas obaveštavaju o promenama

Kada niste u kancelariji, ne morate gubiti na produktivnosti. I dalje možete dobijati obaveštenja o promenama koje se vrše na lokaciji ili u njenom sadržaju tako što ćete postaviti obaveštenja koja pružaju uvid u promene na SharePoint listi ili u stavci.

Da biste koristili ovu proceduru na mobilnom uređaju, dodirnite stavku Prebaci se na prikaz za računar na meniju postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ .

 1. Na listi ili u biblioteci u kojoj želite da kreirate obaveštenje, na traci izaberite karticu Biblioteka ili Lista.

 2. U grupi Deljenje i praćenje kliknite na dugmeObaveštavaj me i izaberite stavku Postavi obaveštenje za ovu biblioteku. (Na listi će komanda glasiti Postavi obaveštenje za ovu listu.)

 3. Na stranici „Novo obaveštenje“, u odeljku Naslov obaveštenja promenite naslov za obaveštenje ako želite.

 4. U odeljku Slanje obaveštenja unesite korisnička imena ili e-adresu osobe kojoj želite da pošaljete obaveštenja.

 5. U odeljku Način isporuke odaberite e-pošte ili Tekstualne poruke (SMS).
  Napomena: Ako koristite SharePoint Online (kao što je deo Office 365), odaberite stavku e-pošte. SMS opcija nije dostupna za Office 365.

 6. Ako je odeljak Tip promene dostupan, odaberite tipove promena o kojima želite da dobijate obaveštenja.

 7. U odeljku Slanje obaveštenja samo za ove promene navedite da li želite da dobijate obaveštenja o svim tipovima promena ili samo o određenim promenama.

 8. U odeljku Vreme slanja obaveštenja odaberite učestalost primanja obaveštenja, na primer odmah ili u dnevnom odnosno sedmičnom rezimeu, kao i kog dana ili u koje vreme.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Primajte obaveštenja na svom Windows Phone uređaju kada na lokaciji dođe do određenih događaja, na primer kada korisnik doda stavku na listu ili ažurira stavku. Da biste postavljali obaveštenja, aplikacija za mobilni uređaj mora biti registrovana na SharePoint lokaciji. Usluga Microsoft Push obaveštenja za Windows Phone uređaje ne podrazumeva samo postavljanje obaveštenja; usluga za obaveštenja nudi nezavisnim programerima stabilan, namenski i postojan kanal pomoću koga na efikasan način mogu slati podatke Windows Phone aplikaciji sa veb usluge. Podešavanje usluge za slanje obaveštenja obično obavlja veb projektant i ta usluga je dizajnirana za lokacije većih preduzeća.

Više detalja o tome kako da podesite usluga Push obaveštenja na SharePoint lokaciji potražite u člancima Push obaveštenja pregled za Windows Phone i Kako da: konfigurisanje i upotreba prosleđenih obaveštenja u sistemu SharePoint 2013 aplikacija za Windows Phone.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×