Konfigurisanje servera InfoPath Forms Services

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

InfoPath Forms Services u SharePoint Online omogućava da primenite obrazaca u vašoj organizaciji na lokacije, omogućavanje korisnici popunjavaju ove u Veb pregledaču. Možete da konfigurišete InfoPath Forms Services u bilo koju od nekoliko načina, u zavisnosti od potreba organizacije.

Napomena: InfoPath Forms Services 2013 je poslednji izdanje programa InfoPath Forms Services. Microsoft PowerApps je preporučeno rešenje za kreiranje i održavanje prilagođene obrasce za SharePoint Online liste. Kreirajte novi oblici sa PowerApps iz komandne trake ili na dugme Prilagodi na SharePoint Online obrazaca liste. Podrška za InfoPath Forms Services podudaraće životnom ciklusu podrške za SharePoint Server 2016.

Pregled

Ovaj članak govori o postavke koje se primenjuju se samo na predloške korisničkih obrazaca koji su predložaka obrazaca koji ne raspoređuju tako što ćete Razvojni programer. Predlošci korisničkih obrazaca ne zahtevaju potpunu pouzdanost, a ne sadrže kôd ili druge logikom poslovnih.

Dizajneri obrazaca mogu da objavljuju predloške korisničkih obrazaca lista ili biblioteka obrazaca u kolekciji lokacija SharePoint Online . Zato što predlošci korisničkih obrazaca mogu da se primene po broju korisnika, sa serverom da hostujete potencijalno hiljade predloške korisničkih obrazaca. U velikom broju, čak i obrazaca koji sadrže bez logikom poslovnih možete postaviti prekomerna opterećenje na serveru.

Konfigurisanje predložaka korisničkih obrazaca omogućenih za pregledač

Kada predložaka obrazaca se objavljuju na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services, dizajner predloška obrasca možete odabrati da biste predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem. Omogućava korisniku da popunjavanje obrasca u Veb pregledaču.

Kao administrator, možete da konfigurišete sledeće postavke za predloške obrazaca omogućenih za pregledač korisnika:

 • Omogućavanje ili onemogućavanje objavljivanja predložaka obrazaca omogućenih za pregledač.    Ako onemogućite objavljivanje, dizajnere obrazaca možete da objavite samo predloške obrazaca koji su nisu omogućeni za pregledač. U ovom slučaju, sve kompatibilne sa pregledačem funkcije su onemogućene u predložak obrasca.

 • Omogućavanje ili onemogućavanje prikazivanja predložaka obrazaca omogućenih za pregledač.    Ako onemogućite prikazivanje predložaka obrazaca omogućenih za pregledač, korisnici ne mogu da koriste veb pregledač za popunjavanje obrasca i moraju koristiti Microsoft InfoPath Filler 2013 da bi otvorili obrazac.

Predlošci korisničkih obrazaca podrazumevano se mogu objavljivati i prikazivati.

Konfigurisanje predložaka korisničkih obrazaca omogućenih za pregledač

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U oknu sa leve strane izaberite stavku infopath.

 5. U odeljku Predložaka obrazaca omogućenih za pregledač korisnika , navedite način na koji želite predloške korisničkih obrazaca obrađuje InfoPath Forms Services tako što ćete pratiti sledeće korake:

  Napomena: Ove postavke primenjuju se samo na predloške obrazaca objavljene u bibliotekama obrazaca. One ne utiču na predloške obrazaca toka posla i obrasce liste.

  1. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korisnicima da omoguće predloške obrazaca za pregledač da biste dozvolili korisnicima da objavljuju predloške obrazaca omogućene za pregledač.

   Napomena: Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, onemogućiće se predlošci obrazaca omogućeni za pregledač u celoj kolekciji lokacija.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži predloške obrasca koje su korisnici omogućili za pregledač da biste predlošcima obrazaca omogućenim za pregledač koje korisnici objavljuju dozvolili da se prikazuju u veb pregledaču.

   Napomena: Ako se ova opcija ne izabere, korisnici i dalje mogu predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem objavljivati u bibliotekama obrazaca, ali te predloške obrazaca nije moguće popunjavati u veb pregledaču.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Konfigurisanje izuzetih korisničkih agenata

Da biste olakšali i ubrzali proces indeksiranja InfoPath obrazaca, možete navesti korisničke agente koji će biti izuzeti od primanja cele veb stranice za indeksiranje. To znači da, kada korisnički agent kojeg ste naveli naiđe na InfoPath obrasce, obrazac će se vratiti kao XML datoteka (koja izgleda kao hijerarhijska tekstualna datoteka) umesto kao cela veb stranica. Možete koristiti sledeću proceduru da biste izabrali ovu opciju i popunili listu agenata.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. U oknu sa leve strane izaberite stavku infopath.

 5. U odeljku Izuzetih korisničkih agenata , potvrdite izbor u polju za potvrdu Prilagodi listu izuzetih korisničkih agenata , a zatim uradite nešto od sledećeg:

 6. Da biste dodali korisničkog agenta na listu izuzetih agenata, otkucajte ime u polje Ime i kliknite na dugme Dodaj.

 7. Da biste uklonili korisničkog agenta sa liste, izaberite ime i kliknite na dugme Ukloni.

 8. Kliknite na dugme U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×