Konfigurisanje regionalnih postavki

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Svaka Web lokacija (Web lokacije najvišeg nivoa i podlokacije) može da se prilagodi tako da se određene regionalne postavke koriste kao podrazumevane postavke za sve korisnike vaše lokacije. Pojedinačni korisnici takođe mogu da odaberu da koriste ove podrazumevane postavke ili da odrede sopstvene postavke. Kao vlasnik, za vašu lokaciju možete da navedete sledeće regionalne postavke:

Lokalni standard     Ova postavka kontroliše kako se na lokaciji prikazuju informacije koje su specifične za lokalni standard, kao što su brojevi, datumi, vreme i postavke za kalendar. Podrazumevane vrednosti za sve druge regionalne postavke (navedene ispod) su zasnovane na odabranom lokalnom standardu. Kada promenite postavku lokalnog standarda za neku lokaciju, sve druge regionalne postavke se podešavaju na podrazumevane vrednosti za novi lokalni standard. Posle izbora željenog lokalnog standarda možete po želji da menjate te druge postavke.

Redosled sortiranja     Ova postavka kontroliše redoslede sortiranja koji se koriste za liste i biblioteke.

Vremenska zona     Ova postavka kontroliše vremensku zonu za Web lokaciju.

Napomena: Administratori servera i administratori kolekcije lokacija takođe mogu da odrede podrazumevanu vremensku zonu za sve lokacije u Web aplikaciji. Ova postavka na nivou lokacije zamenjuje postavku na nivou Web aplikacije.

Podešavanje kalendara     Ova postavka određuje željeni tip kalendara kao primarni kalendar. Takođe možete da odaberete da li se prikazuje sedmica u godini, gde 1 predstavlja prvu sedmicu u godini, a 52 predstavlja poslednju sedmicu u godini.

Omogućavanje alternativnog kalendara     Ova postavka omogućava da se postavke opcionalnog kalendara dodaju kalendaru koji ste postavili na svojoj lokaciji.

Definisanje radne sedmice     Ova postavka određuje koji dani u sedmici čine vašu radnu sedmicu, prvi dan svake radne sedmice i prvu sedmicu u godini. Takođe možete da odredite vreme početka i kraja radnog dana.

Format vremena     Ova postavka određuje da li se vreme prikazuje u 12-časovnom ili 24-časovnom formatu.

Napomena: Zavisno od lokalnog standarda koji ste izabrali, možda ćete moći da izaberete samo 24-časovni format vremena.

Promenite regionalne postavke za lokaciju

Na svakoj SharePoint lokaciji na kojoj želite da promenite podrazumevane regionalne postavke postupite na sledeći način:

  1. Otvorite lokaciju na kojoj želite da promenite podrazumevane regionalne postavke.

    1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

      Napomena: Na lokaciji za koju je meni Radnje lokacije prilagođen, postavite pokazivač na stavku Postavke lokacije, a zatim izaberite postavke koje želite da pregledate.

  2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Administracija lokacije, kliknite na vezu Regionalne postavke.

  3. Na stranici „Regionalne postavke“ izaberite željene postavke za ovu lokaciju, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×