Konfigurisanje radnih prostora za saradnju u usluzi Duet Enterprise 2.0

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Duet Enterprise za Microsoft SharePoint i SAP Server 2.0, možete da kreirate i koristite radni prostor za saradnju za rad sa kolegama na SAP poslovnih podataka. Lokacije radnog prostora za saradnju uključuje alatke koje možete da koristite za deljenje i ažuriranje kontekstualne dokumenata i poslovnih podataka, kao što su veze ka srodnim dokumentima i izveštaje. Razmena trenutnih poruka možete da koristite i da biste komunicirali sa kolegama. Vaše kolege mogu da doprinose u deljenim dokumentima pomoću alatki kao što su komentare i označavanje. Možete da menjate dokumente zajedno u realnom vremenu i komunikaciju putem trenutnih poruka sa drugima, kao i sa kontaktima SAP.

Na primer, pomoću Duet Enterprise 2.0, ako ne pronađete problem sa korisničkog naloga, možete da kreirate radni prostor za saradnju za klijenta koji je povezan sa tom redosledu. Zatim, u novi radni prostor saradnju, možete da delite informacije o porudžbini sa drugima, kao što je predstavnik prodaje sektoru i menadžera. Ovo vam omogućava da rade zajedno efikasno da biste rešili problem.

Kreiranje i korišćenje radni prostor za saradnju zahteva sledeće:

 • Funkcija poslovnih podataka saradnju je aktiviran na nivou kolekcije lokacija. Kada je aktiviran omogućava korisnicima da kreiraju radni prostor za saradnju.

 • Lokacije centra za entitet se kreiraju za saradnju. Lokacija centra za entitet obezbeđuje osnovni čvor u okviru koji se kreiraju svi radni prostor za saradnju za dati entitet. Na primer, možete da kreirate klijenti entitet lokacije centra za koju korisnik može da kreira radni prostor za saradnju za određenog klijenta.

 • Projektanti kreirali predloške lokacije koji su korišteni za kreiranje radnih prostora za saradnju.

U ovom članku:

Aktiviranje funkcije saradnju poslovnih podataka

Napomena: Kako da aktivirate funkciju saradnju, morate biti administrator kolekcije lokacija.

Kako da aktivirate funkciju saradnju, sledite ove korake:

 1. Idite na kolekciji lokacija na kojoj želite da koristite funkciju za saradnju.

 2. Kliknite na ikonu Postavke lokacije .

 3. Na stranici " Postavke lokacije ", u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

  Napomena: Proverite da li ste na vrhu stranice sa postavkama lokacije kada izvršite ovaj korak. U suprotnom, morate da kliknite na dugme idi u postavke glavne lokacije.

 4. Na stranici " Funkcije kolekcije lokacija ", u red Saradnju poslovnih podataka , kliknite na dugme Aktiviraj.

Kreiranje lokacije centra za entitet

Lokacija centra za entitet obezbeđuje osnovni čvor u okviru koji se kreiraju svi radni prostor za saradnju za dati entitet. Kreiranje spoljne liste u iste kolekcije lokacija u kojoj je poslovnih podataka saradnju funkcija aktivirana. Uverite se da Razvojni programer ili SharePoint administrator kreirao spoljnog tipa sadržaja za koji želite da kreirate lokaciju centra za entitet entitet.

Napomena: Da biste kreirali spoljnu listu, morate biti član grupe vlasnika lokacije, administrator kolekcije lokacija ili člana grupe administratora farme. Takođe, morate imati dozvolu za moguće je izabrati među klijentima na spoljnom tipu sadržaja.

Da biste kreirali lokaciju centra za entitet, sledite ove korake:

 1. Idite na kolekciji lokacija gde je poslovnih podataka saradnju funkcija aktivirana.

 2. Na traci za brzo pokretanje izaberite stavku lokacije sadržaj.

 3. Na stranici " Sadržaj lokacije ", kliknite na dugme Dodaj aplikaciju.

 4. Kliknite na dugme Spoljnu listuna na stranici aplikacije , u odeljku aplikacije možete da dodate .

 5. U dijalogu Dodavanje spoljne liste u okvir za tekst ime otkucajte ime za spoljne liste onako kako želite da se pojavi u celoj lokaciji.

 6. U odeljku Konfiguracija izvora podataka , kliknite na ikonu Izaberite spoljni tip sadržaja .

 7. U dijalogu Birač spoljnog sadržaja koji tip , u koloni Spoljni izvor podataka , kliknite na dugme entitet koji želite da kreirate lokaciju centra za entitet za i zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Kliknite na dugme Kreiraj.

Kada se pojavi spoljne liste, možete da uredite listu na isti način kao bilo koje druge liste. Na primer, ako planirate da koristite listu sa više vremenskih zona, možete da konfigurišete postavke prikaza za pojedinačne lokacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×