Konfigurisanje podrazumevanog skupa podataka za izveštaje prikaza Power View

Podrazumevani skup podataka je unapred definisana lista polja koje se automatski dodaju u izveštaj prikaza Power View kada kliknete na nadređenu tabelu na listi koja sadrži polja izveštaja. Možete da kreirate podrazumevani skup polja da biste uklonili redundantne korake za izveštaje koji otežavaju korišćenje određenih polja. Na primer, ako znate da većina izveštaja o kontakt podacima klijenata uvek obuhvata ime kontakta, primarni broj telefona, adresu e-pošte i ime preduzeća, možete unapred da izaberete te kolone kako bi uvek bile dodate u prikaz izveštaja kada autor klikne na tabelu „Kontakt klijenta“.

Napomena: Podrazumevani skup polja se primenjuje samo na model podataka koji se koristi u prikazu Power View. Podrazumevani skupovi podataka nisu podržani u izvedenim izveštajima u programu Excel.

  1. Počnite od radne sveske koja obezbeđuje podatke za programski dodatak Power View, a zatim otvorite programski dodatak Power Pivot da biste postavili svojstva za tabele koje obezbeđuju podatke za izveštaj. Detalje potražite u članku Konfigurisanje svojstava ponašanja tabele za Power View izveštaje.

  2. Kliknite na karticu tabele u dnu prozora da biste izabrali tabelu za koju konfigurišete listu podrazumevanih polja.

  3. Kliknite na karticu Više opcija > i zatim na dugme Podrazumevani skup polja.

  4. U dijalogu „Podrazumevani skup polja“ izaberite jedno ili više polja. Možete da izaberete bilo koje polje iz tabele, uključujući i mere. Držite pritisnut taster Shift da biste izabrali opseg ili taster Ctrl da biste izabrali pojedinačna polja.

  5. Kliknite na dugme Dodaj da biste ih dodali u podrazumevani skup polja.

  6. Koristite dugmad „Gore“ i „Dole“ da biste naveli redosled za listu polja. Polja će biti dodata u izveštaj prema redosledu definisanom za skup polja.

  7. Ponovite ove korake za ostale tabele u radnoj svesci.

  8. U programu Excel, kliknite na karticu Umetanje > Power View da biste testirali rad. Kada kliknete na tabelu, njena podrazumevana lista polja bi trebalo da se pojavi uz tabelu na podlozi za crtanje.

Kada kreirate skup podrazumevanih polja, možete dodatno odrediti izgled dizajna izveštaja tako što ćete navesti podrazumevane oznake i slike, podrazumevano ponašanje grupe ili to da li će redovi koji sadrže iste vrednosti biti grupisani u jedan red ili će biti navedeni pojedinačno. Više informacija potražite u članku Konfigurisanje svojstava ponašanja tabele za izveštaje prikaza Power View.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Konfigurisanje svojstava ponašanja tabele za Power View izveštaje

Power Pivot svojstva izveštavanja za Power View

Power View i Power Pivot video zapisi

Power View: istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×